We gaan naar Den Haag!

We gaan naar Den Haag!
 

De beste hockeynaties komen naar Den Haag voor het WK. En hockey is hip, kaartjes voor de finales waren snel uitverkocht. Maar wij hebben 20 tickets! Wil je ook mee naar de damesfinale? Dan moet je snel zijn…

We gaan naar Den Haag. De beste hockeynaties komen naar onze hofstad voor het WK. En hockey is hip. Hockeymeisjes zijn mooi. Hockey in een echt stadion is gaaf. Zeker als we winnen. En winnen, dat doet Nederland vaak. Kunstgras, een stick, porselein harde witte bal, kleine doeltjes, een paardenstaart, een bit, een oranje shirt zonder mouwen en zweetdruppeltjes op zongebruinde schoudertjes. Rabobank de sponsor. Nou, dan weet je het wel. Holland! Hup Holland! Holland hup! Hockey! In Duh Haagh!

20 rovers zitten op de tribunes tijdens de damesfinale. Potverdorie, wat zijn ze lekker, onze dames! Blik op fanatiek, gespierde lange benen, billen om aan te zitten en ze praten zo netjes. Ellen Hoog (foto) is met voorsprong de fijnste. Wil je ook mee? Er zijn nog een paar kaarten. En rover Hugo Brants regelt de afterparty en een meet-and-greet met de beste speelster van het toernooi. Tenminste, dat heeft hij beloofd.

WK Hockey in Den Haag. De Glazen Bol is erbij. Natuurlijk! Met drie vragen zelfs. Welk land wordt wereldkampioen bij de mannen en bonus: welk land is verliest de finale. En op 14 juni nog twee vragen over de damesfinale. Het rovershart gaat dan echt sneller kloppen. Welke speelster scoort het eerste doelpunt? En tot slot: wat wordt de uitslag na 70 minuten met eventueel een winnaar na het nemen shoot-outs? Geen verlenging!

Een paar jaar geleden, was het 2008?, speelde het Nederlands damesteam bij de Rotterdamse hockeyclub Victoria een oefenwedstrijd tegen China. Een aantal rovers was daar ook. Ze spelen namelijk sinds dag en dauw wekelijks een potje zaalvoetbal in de sporthal naast het hockeyveld. Van As maakte vlak voor tijd de gelijkmaker, het werd 2-2 als ik me niet vergis. Na het douchen, toen gebeurde het. Vlakbij de bar van onze sporthal zaten drie frisse frivole meiden op barkrukken. Niet zo maar een trio hockeydames, de absolute wereldtop zoog met zachte volle lippen bitter lemen of ginger ale door een rietje. Polkamp, de ijzersterke rechtsback, legendarisch nummer 21 en nu tweevoudig Olympisch kampioene, wilde zelfs wel even met ons praten hoor! Kon er dagen niet van slapen.

Het WK hockey werd in 1971 voor het eerst georganiseerd en sinds 1978 net om de 4 jaar. Net als bij voetballen. Pakistan was toen bij de mannen heer en meester. Kun je dat nu nog voorstellen? Lang geleden dus. Pakistan zou daarna nog 3x wereldkampioen worden en is daarmee nog altijd recordhouder. Ze hebben zich dit jaar niet eens geplaatst. Nederland, Duitsland en Australiƫ pakten ieder 2 titels. In 2010 versloegen de Aussies in New Delhi Duitsland met 2-1. Bij het dameshockey is Nederland recordhouder als het om wereldtitels gaat. De Oranje dames waren al 5x de beste van de wereld en speelden 9 van de 12 finales. Dat kan dan toch niet misgaan? Op 14 juli schreeuwen we hup Holland en lopen we polonaise achter Ellen Hoog.

Drie vragen, twee deadlines! Eerst de mannen gecoacht door Paul van As (foto). Deadline heren aanstaande vrijdag31 mei, deadline vragen over de damesfinale vrijdag 13 juni. Uiteraard voor 23:59 uur.

Gepubliceerd op 26/05/2014
Aangepast op 26/05/2014
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
4 augustus 2014 om 23:18:53
Strafcorner Nederland. Nog 10 seconden op de klok. Of niet? De scheidsrechter, een strenge vrouw uit Argentinie weet het niet zeker. Even bellen. De Nederlandse dames hebben overleg, net voorbij de middencirkel.

Jezus, wat waren onze meiden sterk. De klasse droop ervan af. Souplesse, wilskracht, techniek en drive. De Oranjedames gaven de Aussies geen kans. In eigen huis, in Den Haag, belandde de wereldtitel in de schoot waar ze hoorde. In Nederlandse schoot. Voor de zesde keer als ik me niet vergis.

Terug naar de strafcorner. 2-0 op het bord, een beetje magertjes gezien het spelbeeld. De stand was nota bene bij rust al bereikt. 13 rovers op de tribune, netjes op een rij. Oranje boven!

Robbie Lenitng heeft 3-0 voorspeld. OK, geen 20 punten, maar 6,7 punten is ook lekker bijschrijven. Even de strafcorner maken toch? Wat? Geen strafcorner? Nou ja!

Het blijft dus 2-0. 10 punten voor Theo Jelijt en naamgenoot Oostinjen. Lekker dan!