Wie past het groene jasje het beste?

Wie past het groene jasje het beste?
 

20 punten, 20 punten, 20 punten! Als er een kans is op het ultieme genot in roversland, dan deze week. Bijna 100 topspelers hopen het felbegeerde groene jasje aan te mogen trekken. Golf is moeilijk te voorspellen: ze maken allemaal kans!

Het groene jasje hangt alweer een paar dagen in de National Augusta Golf Club. Zonder verkeerde vouw, in perfecte plooi en omgeven met de zoete nectar van de overwinning. Als golf-speler word je pas serieus genomen wanneer je het groene colbert in de kast hebt hangen. Onbetaalbaar is de grijns van oor tot oor die de winnaar op zijn gezicht tovert nadat hij het legendarische textiel om zijn schouders heeft laten glijden. doen de dollars in de goed gevulde prijzenpot er niet toe, het gaat vooral om eeuwige eer en glorie.

Bijna 100 topspelers reizen deze week af naar de States voor de 77ste editie van de Masters. Het wordt ongetwijfeld weer smullen en smikkelen. Download gratis de Augusta-app en volg in de late avonduren het spel van hole tot hole. Een echt aanrader. Er wacht ons vier dagen top golf op de green. Het kleine witte balletje rolt en stuitert, ze zorgt ieder jaar voor vele spannende momenten in Augusta.

De eerste ronde wordt aanstaande donderdag al gelopen. Er is dus niet veel tijd om een keuze te maken. En het kon wel eens een belangrijke keuze worden, want er liggen mogelijk 20 punten te wachten. 20 punten, 20 punten, 20 punten! Als er een kans is op het ultieme genot in roversland, dan is dat deze week. Golf is moeilijk te voorspellen: ze maken alle 100 kans! Een blik op de erelijst zegt genoeg en maakt het roversvolk ongetwijfeld nerveus of in nopjes. Adam Scott (foto, 2013), Bubba Watson (2012), Angel Cabrera (2009), Trevor Immelman (2008) en Zach Johnson (2007) leverde 20 punten op of had de volle mep opgeleverd, wanneer een van deze namen vooraf was ingevuld.

In de jacht op onze leider Wouter van Dam is een voltreffer meer dan welkom. De jonge Delftenaar staat al weer een tijdje op de eerste plaats in de strijd om de Glazen Bol. Sinds oktober vorig jaar, toen Ruslan Albegov 464 kg boven zijn hoofd trok en stootte. Tijdens de Olympische winterspelen werd er flink aan de boom geschud, maar Woutertje viel er niet uit. In Augusta dan maar? Een 20-punter brengt in deze fase van de strijd iedere rover met voorsprong op onze troon. En de erelijst van Augusta bewijst dat de favorieten op de Masters dikwijls onder de druk bezwijken. Tiger Woods zal in ieder geval niet voor de vijfde keer winnen. De nummer 1 golfer van de wereld heeft afgezegd. Woods heeft te veel last van zijn rug. Zijn blessure maakt het mogelijk nog moeilijker om te kiezen. Kies in ieder geval voor aanstaande woensdag 23:59 uur. Wie weet. Al vast veel plezier op de green.

Gepubliceerd op 07/04/2014
Aangepast op 07/04/2014
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
14 april 2014 om 12:52:10
Redactie Glazen Bol, 14 april 2014,

TIM VAN DIJK LANG OP KOERS VOOR 20
bubba watson wint us masters in augusta

De finale van de Masters werd dit jaar door een aantal rovers fanatiek gevolgd via de roversgroepsapp. En het was een spannende finale. Aan het begin van de vierde en laatste omloop op de greens van Augusta National Golf Club mochten nog 4 rovers hopen op 20 punten.

Rovers Gjalt Gaastra (Jimenez), Garrick Nassy (Fowler), Bart Kraaijeveld (Westwood) en Tim van Dijk (Spieth) hadden een unieke keuze gemaakt en maakten nog serieus kans op de maximale score.

Fowler en Westwood haakten vlug af voor de strijd, Jimenez deed het leuk, maar vooral Spieth hield de spanning er goed in. Sterker nog, na hole6 pakte de 20-jarige debutant uit Dallas brutaal de leiding.

Rover Van Dijk was even in de Gloria. Met bovengemiddelde hartslag werden de verrichtingen in Augusta van hole tot hole gevolgd. Totdat het op hole 9 misging en op 12 de hoop vervloog. Watson bleef fier overeind en won zijn 2de Masters.

Saillant detail: Van Dijk pakte in 2012 wel 20 punten. Juist de speler die nu roet in zijn eten gooit, zorgde toen voor een vreugdesprongetje. 4 rovers schrijven 5 punten bij, waaronder Martin Delsman die zo de top3 binnensluipt.
Rob Lenting
14 april 2014 om 12:00:24
nrc.nl, 14 april 2014, 7:01 uur

BUBBA WATSON WINT TWEEDE MASTERS-TITEL

Golfer Bubba Watson heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de Masters gewonnen. De 35-jarige Amerikaan uit Florida, die in 2012 voor het eerst het groene jasje aan mocht trekken, liep een slotronde van 3 slagen onder par.

Zijn naaste belagers Jonas Blixt en Jordan Spieth hadden drie slagen meer nodig en eindigden als gedeeld tweede. Spieth kon de jongste winnaar ooit worden en daar leek het aan het begin van de slotronde ook naar. Met vier birdies en één bogey op de eerste zeven holes kwam hij op -9 terwijl Watson op -6 stond.

Op de achtste hole zette het verval bij Spieth in. Hij sloeg een bogey terwijl Watson een birdie maakte en plots was het verschil nog één slag in het voordeel van de 20-jarige Amerikaan.

Op de negende hole ging het echt mis voor Spieth. Weer leverde hij een slag in terwijl Watson er één won. Daarna sloeg Watson, wiens aanvallende en vrijwel foutloze spel veel indruk maakte, nog een birdie op de dertiende hole.

Met 5 under par sloot Joost Luitenj zijn debuut op de Masters als best van het hele veld af. Hij klasseerde zich zo tussen de absolute wereldtop uiteindelijk als gedeeld 26ste.
Rob Lenting
13 april 2014 om 09:50:38
NOS.nl, zondag 13 april, 1:06 uur

WATSON EN SPIETH LEIDEN BIJ MASTERS


Bubba Watson en Jordan Spieth gaan na de derde dag van de US Masters in Augusta aan de leiding. De wat onzeker spelende Watson begon de dag als koploper en verspeelde zijn comfortabele marge van drie slagen.

Watson opende met een bogey, herstelde zich met een eagle op de tweede hole en stond na zeven holes al op +2. En heel soepel was het vervolg niet, al wist hij de schade met goed putten te beperken.

Spieth kwam zowel op de frontnine als op de backnine uit op twee birdies en een bogey. Miguel Angel Jimenez leverde de beste ronde af met 66 slagen (-6). De Spanjaard klom door zeven birdies (tegenover een bogey) van de 32ste naar de vijfde plaats.

Voor rover Tim van Dijk moet editie 2014 van de Masters een bijzondere beleving zijn. Twee jaar geleden pakte de Amsterdammer met Watson 20 punten, dit jaar zit hij opnieuw goed in het zadel voor de maximale score met Spieth.

-Watson heeft na de Masters niets meer gewonnen. Hij verrast me- antwoordde Van Dijk op de vraag waarom het vertrouwen in Watson niet voor eeuwig is. Niet getreurd, met Spieth heeft hij ook een goede troef in handen. Het wordt spannend, vandaag de finale.
Rob Lenting
12 april 2014 om 10:51:47
AD.nl, 12-04-2014, 8:34 uur

WATSON GRIJPT MACHT IN AUGUSTA

Bubba Watson staat alleen aan de leiding na de tweede ronde van het Augusta Masters golf. De 35-jarige Amerikaan, winnaar van het toernooi in 2012, liep op de National golfbaan in Augusta een ronde in 68 slagen. Samen met zijn eerste ronde in 69 slagen telt hij nu drie slagen voorsprong op de Australiër John Senden.

De derde plaats wordt gedeeld door een viertal bij wie de Australische titelverdediger Adam Scott, de Deen Thomas Bjorn, de Zweed Jonas Blixt en de Amerikaan Jordan Spieth.

Enkele favorieten voor de titel kregen een flinke dreun. Onder hen de Noord-Ierse ex-nummer 1 Rory McIlroy, die na een tweede ronde in 77 slagen maar net de cut haalde. Ook de Australiër Jason Day kon zich maar net plaatsen.

Voor de drievoudige winnaar Phil Mickelson zit het toernooi er dan weer op. Na een eerste ronde in 76 slagen, volstond een tweede ronde in 73 slagen niet om er tijdens de twee finaledagen bij te zijn. Ook kleppers Sergio Garcia, Charl Schwartzel, Dustin Johnson, Zach Johnson en Keegan Bradley konden de koffers pakken.

In Roversland is Watson goed voor 5 punten. Brabander Delsman is de hoogst genoteerde en zal de top3 binnensluipen mocht de stand zo blijven.
Rob Lenting
11 april 2014 om 13:03:19
7 rovers met kans op 20 punten zagen hun pion goed starten en under par binnenlopen. Leishman (Antoine Schoutens), Walker (Ilja Flem), Manassero (Jaap de Graaf), Fowler (Garrick Nassy), Spieth (Tim van Dijk) en Couples (Jeroen Kloet) zullen vandaag waarschijnlijk met buitengewone interesse worden gevolgd.

Rover Kees Boshuijer maakte ook een goede start. Zijn speler Brandt Snedeker staat slechts 2 slagen achter Haas op een keurige vijfde plaats. Boshuijer mag bij winst voor Snedeker 10 punten bijschrijven wat hem aan kop zal brengen in de strijd om de Glazen Bol.
Rob Lenting
11 april 2014 om 13:01:53
NOS.nl, vrijdag 11 april 2014, 9:25 uur

HAAS AAN KOP NA EERSTE DAG MASTERS

Bill Haas gaat na de eerste dag aan de leiding. De zoon van voormalig golfer Jay kwam uit op een score van 68 (-4) en staat daarmee een slag voor op Adam Scott (winnaar in 2013), Bubba Watson (winnaar 2012) en Louis Oosthuizen.

Haas maakte in totaal zes birdies en hoefde slechts twee bogeys op te schrijven. De Amerikaan gaat daardoor voor het eerst in zijn loopbaan aan de leiding in een major. Hij eindigde nog nooit in de toptien op een van de vier grote golftoernooien.

Haas werd niet gekozen door een van de rovers. Ook Oosthuizen is door niemand ingevuldl.

7 rovers met kans op 20 punten zagen hun pion goed starten en under par binnenlopen. Leishman (Antoine Schoutens), Walker (Ilja Flem), Manassero (Jaap de Graaf), Fowler (Garrick Nassy), Spieth (Tim van Dijk) en Couples (Jeroen Kloet) zullen vandaag waarschijnlijk met buitengewone interesse dag 2 gaan volgen.

Rover Kees Boshuijer maakte ook een goede start. Zijn speler Brandt Snedeker staat slechts 2 slagen achter Haas op een keurige vijfde plaats. Boshuijer mag bij winst voor Snedeker 10 punten bijschrijven wat hem aan kop zal brengen in de strijd om de Glazen Bol.
Rob Lenting
11 april 2014 om 12:50:15
NOS.nl, vrijdag 11 april, 9:25 uur

LUITEN IN MIDDENMOOT MASTERS

Joost Luiten is na de eerste dag van de Masters in Augusta terug te vinden in de middenmoot. De 28-jarige Bleiswijker noteerde een ronde van 75 slagen en kwam daarmee uit op een score van +3.

Luiten begon zijn ronde met een bogey, maar daarna had hij de smaak te pakken en liet hij degelijk golf zien. Met elf opeenvolgende pars, een birdie, een bogey en weer twee pars leek hij op weg naar een plaats bij de eerste dertig.
Gedeeld 53ste

Op de zeventiende hole ging het evenwel mis. Onze landgenoot liet een goed tee shot volgen door zijn slechtste approach van de dag. Uiteindelijk had hij drie putts en een double bogey nodig om de bal in de hole te krijgen. Met een par op de 18de hole kwam hij uit op de gedeelde 53ste plaats.

Aan het eerste major-toernooi van het jaar doen 97 spelers mee. De top-50 en de spelers die binnen tien slagen van de leider staan, halen de cut en mogen dus ook op zaterdag en zondag in actie komen.

In de strijd om de Glazen Bol is er geen vertrouwen in winst van de debuterende Nederlander. Geen enkele rover vulde NED Joris Luiten in. Golf-kenner en rover Den Hartogh: -Logisch, er heeft nog nooit een debutant gewonnen in Augusta-.
Rob Lenting
10 april 2014 om 10:43:43
Dat is geen moeilijke vraag Pieter: good old Angel Cabrera! Al jaren met pensioen, speelt nog 1 toernooitje per jaar. Als oude rot in 2009 winnaar en vorig jaar runner up na jammerlijk verlies in de tiebreak.

20 puntjes gaan naar de Maaskade. Mag het een keer na 8 jaar? Werd echt wel een keer tijd.

Pieter Schaap
10 april 2014 om 03:17:14
Hugo Brants en Tim van Dijk zijn wat mij betreft de grote kanshebbers op 20 punten. Superveel kansen op een 20 punter overigens. Wat pakt m?
Pieter Schaap
8 april 2014 om 02:38:33
Oi oi oi, wat een mooie sportmaand is April toch! Extreem lang getwijfeld over de Masters (stiekem mijn favoriete evenement van het jaar)... Was een mooi studieproject de afgelopen week. Had uiteindelijk een top 3, alle 3 potentiele twintigpunters. Deze mannen bleven mooi onder de radar dit jaar, maar presteerden ongemerkt erg goed. Sta je op het punt om in te vullen, krijg je toch weer twijfels! Uiteindelijk de meest witte van de dark horses uit mijn top 3 gekozen, beetje laf, maar voorlopig nog twintig hele puntjes waard!!! GET IN THE HOLE!