Wielerrover tiebreak tussen Schaap en De Witte

Wielerrover tiebreak tussen Schaap en De Witte
 

Een bloedstollende tiebreak gaat dit jaar uitmaken wie zich de Wielerrover 2012 mag noemen. Zowel Pieter Schaap als Benjamin de Witte hebben het afgelopen jaar 3 wielervragen goed. De proloog van de tour a.s. zaterdag gaat bepalen wie de prachtige klassieke wielerfoto in ontvangst mag nemen.

Een bloedstollende tiebreak gaat dit jaar uitmaken wie zich de Wielerrover 2012 mag noemen. Zowel Pieter Schaap als Benjamin de Witte hebben het afgelopen jaar 3 wielervragen goed met hetzelfde aantal punten (5.9). Zowel De Witte, zwager van wielerkenner Rob Lenting, als Schaap hebben met zekerheidjes de drie punten binnengehaald: Mark Cavendish als wereldkampioen en Tom Boonen als winnaar van Paris-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. De proloog van de Tour de France a.s. zaterdag in Luik met een proloog over 6.1 kilometer gaat bepalen wie de prachtige klassieke wielerfoto in ontvangst mag nemen. Beide rovers hebben een ploeg van 5 renners samengesteld waarvan tenminste 1 Nederlander en 1 Fransman. De klasseringen van deze 5 renners bepalen opgeteld het aantal punten. Wie de minste punten heeft, verdient de titel Wielerrover. De Witte heeft de volgende ploeg vastgesteld: Cancellara, Martin, Wiggins, Westra (NL) en Sylvain Chavanel (F). Schaap heeft vanuit Singapore de volgende mannen gekozen: Cancellara, Sagan, Wiggins, Engoulvent (FR) en Westra (NL). Schaap heeft lang getwijfeld maar uiteindelijk Pedro Delgado (zie foto) buiten de basis gelaten. Als een renner uiteindelijk niet van start gaat in Luik, krijgt hij automatisch de laatste plaats toegewezen. Potverdorrie wat wordt het spannend zaterdag!

Gepubliceerd op 28/06/2012
Aangepast op 28/06/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
30 juni 2012 om 23:06:18
Benjamin had wel een hele goede ploeg samengesteld. De top 3 en zijn troef Tony Martin had er zeker tussen gestaan, als hij niet was lek gereden. Lieuwe Westra werd de beste Nederlander.

Uitslag:
1. Cancellara (Schaap en De Witte)
2. Wiggins (Schaap en De Witte)
3. Chavanel (De Witte)

24. Westra (Schaap en De Witte)
45. Martin (De Witte)
53. Sagan (Schaap)
123. Engoulvent (Schaap)

Score:
De Witte: 75
Schaap: 203

Benjamin de Witte is Wielerrover 2012!
Benjamin de Witte
30 juni 2012 om 22:47:41
Bedankt kerel. Hoop dat ik morgen met de 1/8ste triatlon net zo hersteld ben na mijn blessures. Vandaag ook de biertjes overgeslagen op de parade. groeten
Pieter Schaap
30 juni 2012 om 20:28:21
Benjamin! Van harte. Chavanel maakte absoluut het verschil, ik had niet gedacht dat hij zo sterk zou rijden na zijn rugblessure. Een verdiende overwinning voor jou!