WK turnen: topsport in Rotterdam

WK turnen: topsport in Rotterdam
 

Volgende week biedt het Rotterdamse sportpaleis Ahoy’ podium aan de beste gymnasten ter wereld. Het WK Turnen komt naar Rotterdam en voor Nederland gaan zeker twee kanshebbers op eremetaal de vloer op. De Glazen Bol volgt de prestaties van Epke Zonderland en Yuri van Gelder…

Vanaf volgende week biedt het Rotterdamse sportpaleis Ahoy’ podium aan de beste gymnasten ter wereld. Het WK Turnen komt naar Rotterdam. Spierbundels en lenigheid uit 70 landen gaan de vloer op, het publiek zal oewen en ahwen. Voor Nederland komen zeker twee kanshebbers op eremetaal in actie. De Glazen Bol volgt de prestaties van Epke Zonderland en Yuri van Gelder. Zonderland baarde vorig jaar opzien door in Londen wereldkampioen aan de rekstok te worden. Hij verdiende in 2009 de titel sportman van het jaar. In Rotterdam zal Epke zijn titel proberen te verdedigen. Naast het zweven rond de rekstok komt de gezonde Friese jongen ook uit op de disciplines vloer, sprong en brug. Op rekstok en brug maakt hij kans op de huldiging, de prestaties op deze onderdelen leveren mogelijk punten op. Let op: er wacht alleen een beloning bij beide uitslagen goed.

Yuri van Gelder maakte dit jaar zijn comeback. De militair raakte zijn baan kwijt omdat hij cocaïne nodig had voor plezier en vermaak. Yuri werd bejubeld toen hij in 2005 wereldkampioen werd. The lord of the Rings met armen en schouders als een gorilla, de lenigheid van een balletdanseres, werd op handen gedragen. Yuri werd bejubeld, maar ook de sportwereld haakte massaal af toen de Brabander met tranen in de ogen structureel gebruik van coke had toegegeven. Begin dit jaar is hij weer in de ringen gekropen en met wisselend succes. Wereldbekerwedstrijden werden gewonnen en hopeloos verloren. Dat maakt het voor de Glazen Bol juist interessant. Wint Yuri een medaille of haalt hij niet eens de finale?

En hoe zit het met de blessures? De afgelopen week klonken er louter zorgwekkende geluiden uit het Nederlandse kamp. Nadat de zes beste turners waren geselecteerd voor de mondiale eindstrijd in Rotterdam, klaagden zowel Zonderland als Van Gelder over pijntjes. Voor de zekerheid werden de twee afgevallen turners teruggeroepen en gevraagd zich weer bij de selectie te voegen. Turnen is een blessuregevoelige sport, de kans dat een van de twee Nederlandse troeven voor eremetaal noodgedwongen aan de kant blijft, is aanwezig. Tijdens de trainingen, die dinsdag beginnen, of misschien wel tussen twee disciplines in. Het is goed mogelijk dat Zonderland op de brug de pijn verbijt en een medaille wint om zich even later geblesseerd af te melden. Vandaar dat de mogelijkheid ‘geen deelname’ op de antwoordenlijst is terug te vinden. Geen deelname is iets anders dan geen finale. Geen deelname geldt alleen als goed antwoord wanneer er tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd voor een toestelfinale om wat voor reden dan ook geen enkele poging wordt gedaan. Geen finale geldt als goed antwoord als wel is meegedaan maar er geen plaats bij de beste acht wordt afgedwongen. Het is mogelijk dat een van de twee Nederlandse turners geblesseerd uitvalt voor het evenement is gesloten. De vraag wordt in dat geval niet vervangen of geschrapt, wachten met inzenden kan daarom lonen.

Naast de prestaties van Zonderland en Van Gelder is er nog een derde vraag. De landenwedstrijd bij de dames en heren levert mogelijk ook punten op. Pakt China de dubbel of laten de Oost-Europese turn(st)ers ouderwets de grootste kunsten zien? Of komt er tegenstand uit onverwachte hoek? Alleen punten wanneer zowel de dames als heren goed. Inzenden kan tot vrijdagavond 23:59 uur. Drie vragen, drie keer kans op punten dus. Succes.

Gepubliceerd op 11/10/2010
Aangepast op 11/10/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Jeroen Kloet
21 oktober 2010 om 21:48:20
Hé vd Bos, met stip op één bij de Rovershoed kerel !
Wat zeg je me daar van ?
Ilja Flem
15 oktober 2010 om 21:34:08
En dat om alleen maar een paar neerslachtige gevoelens. Bedankt Yuri, je hebt nu ook 20 punten door mijn neus gesnoven ... sorry ik bedoel geboord.
Yuri Bouwman
14 oktober 2010 om 17:29:49
kunnen we de vraag niet vervangen door de vraag heeft ie wel of niet gebruikt als je zijn verklaring mag geloven is ie gisteren om 8.00 uur getest.

ik denk dat er meer dan 1 kop gaat rollen, heb 3 zelfvoldane mannetjes van de turnbond gezien die wel eens een bobo baantje kwijt kunnen raken,

verder feliciteer ik alvast alle rovers met hun 0.3 pnt.

Rob Lenting
12 oktober 2010 om 22:51:09
Reactie van het roversnest.

Natuurlijk behoorlijk balen dat Yuri ons laat zitten. Yuri van Gelder welteverstaan. Toch is het niet geheel onverwacht.

In het artikel, speciaal gepubliceerd voor het openen van de deadline, is te lezen dat bij terugtrekken van een van de Nederlandse deelnemers geen vervangende vraag kan worden aangeboden.

www.1000rovers.nl/2011/nieuws/paginas/20101011_01.php

() de kans dat een van de twee Nederlandse troeven voor eremetaal noodgedwongen aan de kant blijft, is aanwezig () Geen deelname geldt alleen als goed antwoord wanneer er tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd voor een toestelfinale OM WAT VOOR REDEN dan ook geen enkele poging wordt gedaan ()

Het is technisch onmogelijk een vraag te vervangen als er al inzendingen zijn geplaatst. -Wat presteert Yuri van Gelder aan de ringen?- blijft staan als vraag. Voor de rovers die hebben gewacht met inzenden een makkie dus.

Zo zie je maar, soms liggen de puntjes voor het oprapen. Heel soms dan. -Geen deelname- is het goede antwoord.
Rob Lenting
12 oktober 2010 om 22:49:24
test
Rombout Wesseling
12 oktober 2010 om 20:28:46
= te lezen op ............

http://www.telegraaf.nl/telesport/7906764/__VAN_GELDER_NIET_OP_WK__.html?p=7,1
Yuri Bouwman
12 oktober 2010 om 18:18:50
70 man 0.3pnt?

of gaan we jefrey inbrengen?
Jan Wegman
12 oktober 2010 om 16:52:33
Yuri van Gelder doet niet mee! Zal hij zijn neus weer hebben volgepopt? Wat nu te doen met deze vraag?