World Series zonder Yankees

World Series zonder Yankees
 

Rovers Van den Bos sr en jr waren er vorig jaar nog. Yankee Stadium. Dit jaar blijft het stadion leeg tijdens het postseason. Is me dat wat. Jammer voor de Rovers. Het was zo lekker bij het invullen. Niet nadenken. Yankees winnen de series. Zo makkelijk wordt het dit jaar niet. Lees verder…

Rovers Van den Bos sr en jr waren er vorig jaar nog. Yankee Stadium. Dit jaar blijft het stadion leeg tijdens het postseason. Is me dat wat. The New York Yankees maken dit jaar geen kans op de World Series. Sowieso al weer tijdje geleden dat ze de World Series hebben gewonnen. Crisis hoor. Daar in New York. En jammer voor de Rovers. Het was zo lekker bij het invullen. Niet nadenken. Yankees winnen de series en dan gokje op de uitslag: 4-0, 4-1, 4-2 of 4-3. Zo makkelijk wordt het dit jaar niet. Ook de winnaar van vorig jaar, de Boston Red Sox, doen niet mee. Ja, wat moet je nou? Het liefst kies je natuurlijk de Chicago Cubs, the lovable losers. Wie ooit op Wrigley Field is geweest, is een Cubbie for life. Maar NATUURLIJK maken ook zij geen kans meer. Toch schijnt er licht aan het einde van de Chicagotunnel. De investeringen in jeugd beginnen eindelijk z’n vruchten af te werpen. Ze staan in het rechterrijtje maar de laatste maanden breken de talenten langzaam door. En beginnen ze wedstrijden te winnen. Heel raar. De Cubs winnen wedstrijden. En worden ook knopen doorgehakt. F*ck de rooftop owners die om Wrigley Field heen hun dakterras om commerciĆ«le redenen uitbuiten en elke verbouwing tegen houden. De family Ricketts, eigenaar van de Cubs en Wrigley Field, en general manager Theo Epstein zijn op missie. Denk aan de Coolsingel als Feyenoord kampioen wordt. Niet na 15 jaar een nieuwe titel. Na 100 jaar.

Enkele praktische zaken: deadline is maandag 29 september, de laatste speeldag van de reguliere competitie. Momenteel maken nog 13 teams kans om zich te plaatsen voor the postseason. Deze teams staan bij de antwoorden waar je uit kan kiezen. 6 teams zijn hiervan al zeker van plaatsing voor de volgende ronde: Baltimore, LA Angels, Washington, St. Louis, Pittsburg en LA Dodgers. Pas op 29 september worden de overige 4 teams bekend. Voor de bonusvraag, de uitslag van de World Series, geldt dat er een best-of-seven match wordt gespeeld. Let’s play ball!

Gepubliceerd op 25/09/2014
Aangepast op 25/09/2014
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
1 november 2014 om 10:26:59
redactie glazen bol, 1 november, 10:14 uur

JEROEN KLOET WAS DICHTBIJ

Ruim een maand duurde het steekspel, de play-offs van de MLB. Uiteindelijk plaatsten de SF Giants en Kansas City Royals zich voor de World Series.

Dit seizoen een wildcardgame. Beide teams wisten zich namelijk ternauwernood via de achterdeur (wildcard) bij de beste 16 teams van Amerika te plaatsen. Dat is vast de reden dat slechts 3 van de 111 rovers San Francisco of Kansas City als wereldkampioen hadden voorspeld.

De grote barmhartige Kloet was zelfs de enige die Kansas City had ingevuld. Geen slechte keuze, want naarmate de eindstrijd vorderde, werd de spanning groter. Iedere morgen stond Kloet vroeg op om FOX-sport in te schakelen en het laatste nieuws uit de States live te consumeren.

Kansas nam een 2-1 voorsprong. Kloet werd zelfs een beetje nerveus. 20 punten? De natte droom voor iedere rover? Zou het dan toch?

Nee. Niet. Nope. Jammer.

Met Madison Bumgarden op de heuvel wonnen de SF Giants de beslissende 7de wedstrijd. 4-3 SF. Kloet in tranen. Geen 20, zelfs geen 10 punten, geen eeuwige roem en glorie voor de sympathieke reus uit Tilburg.

Gino d Onorio (4-1 SF) en Remco Vis (4-2 SF) grepen naast de bonus maar mochten wel 5 punten bijschrijven.
Rob Lenting
1 november 2014 om 10:13:16
nos.nl, 30 oktober, 11:54 uur

AMERIKA ROEMT LEGENDE BUMGARNER

-Monument Man- en -Madison the Magnificent-. Giants-pitcher Madison Bumgarner na het winnen van de World Series afgelopen nacht.

Een terechte overwinning voor de club uit San Francisco, volgens de Amerikanen, waarbij de hoofdrol was weggelegd voor Bumgarner. Hij werd ook meteen verkozen tot meest waardevolle speler van de World Series 2014.

-De Royals leken geen enkele kans te hebben tegen hem. Ze vormden niet echt een bedreiging-, concludeerde televisiezender NBC, die de beslissende zevende wedstrijd een prachtige finale noemde. -Bumgarner schreef geschiedenis en maakte de Giants daarmee tot een dynastie.-

De 25-jarige pitcher werd in het laatste gedeelte van de wedstrijd (inning vijf tot negen) ingezet toen de Giants een minimale voorsprong hadden (3-2), Bumgarner zorgde ervoor dat deze voorsprong genoeg was voor de derde titel in vijf jaar tijd.

-Bumgarner maakte de Giants kampioen-, vindt ook sportzender ESPN, die direct een poll op de website plaatste, waar mensen kunnen bepalen of ze de prestatie van Bumgarner de beste prestatie ooit vinden.

Bumgarner is nu wel een beetje moe:
http://nos.nl/video/715775-bumgarner-ben-nu-wel-een-beetje-moe.html
Rob Lenting
1 november 2014 om 10:06:25
nu.nl, 30 oktober 2014, 04:41 uur

GIANTS WINNEN WORLD SERIES

De honkballers van de San Francisco Giants hebben in de nacht van woensdag op donderdag de World Series gewonnen. In het beslissende zevende duel wonnen de Giants met 3-2 van de Kansas City Royals.

Er moest een beslissend duel in Kansas aan te pas komen omdat het na zes wedstrijden 3-3 stond. De Royals wonnen dinsdagnacht nog met 10-0. In de zevende en laatste wedstrijd kwamen de Giants in de tweede inning met 2-0 voor. In diezelfde inning kwamen de Royals al snel tot een 2-2 gelijke stand.

In de vierde inning werd het 3-2 voor het team van sterpitcher Madison Bumgarner, deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

In de afgelopen vijf seizoenen won het team uit San Francisco de hoogste prijs in het Amerikaanse honkbal maar liefst drie keer. Bruce Bochy fungeerde bij de titels van 2010, 2012 en 2014 als trainer en werd zo de tiende coach met drie eindzeges in de World Series achter zijn naam.

Bumgarner werd uitgeroepen tot MVP, de beste speler, van de World Series. De linkshandige pitcher stond in totaal 21 innings op de heuvel en stond nauwelijks honkslagen toe.
Robbie van den Bos
18 oktober 2014 om 22:43:30
exit Baltimore Orioles en St. Louis Cardinals

WORLD SERIES 2014:

San Franciso Giants - Kansas City Royals

Worden punten voor Jeroen Kloet (10) bij winst Kansas of voor Gino d Onorio en Remco Vis (5) als de Giants winnen.

Bonuspunten voor de juiste uitslag (best of 7):

4-2 voor Kansas geeft 10 bonuspunten voor Jeroen
4-1 voor Giants geeft 10 bonus voor Gino en 4-2 voor Giants 10 voor Remco

4-0 en 4-3 leveren geen bonuspunten op

dinsdag game 1

Robbie van den Bos
8 oktober 2014 om 12:11:16
Exit Washington Nationals en Los Angeles Dodgers. Best-of-7 series starten:

AMERICAN LEAGUE CHAMPIONSHIP SERIES

Kansas City Royals - Baltimore Orioles

NATIONALE LEAGUE CHAMPIONSHIP SERIES

San Franciso Giants - St. Louis Cardinals
Robbie van den Bos
7 oktober 2014 om 23:04:28
Exit Los Angeles Angels of Anaheim en Detroit Tigers
Robbie van den Bos
2 oktober 2014 om 21:55:49
Exit Oakland Athelics en Pittsburgh Pirates. Best-of-5 series starten:

American League

Los Angeles Angels of Anaheim - Kansas City Royals
Baltimore Orioles - Detroit Tigers

National League

Washington Nationals - San Franciso Giants
St. Louis Cardinals - Los Angeles Dodgers
Robbie van den Bos
29 september 2014 om 12:21:25
Afgelopen nacht zijn de 10 teams bekend geworden die zich hebben geplaatst voor de playoffs van de MLB. Het heeft de volgende wedstrijden opgeleverd:

American League

Los Angeles Angels of Anaheim - winnaar Oakland Athelics/Kansas City Royals
Baltimore Orioles - Detroit Tigers

National League

Washington Nationals - winnaar Pittsburgh Pirates/Los Angeles Dodgers
St. Louis Cardinals - Los Angeles Dodgers

Ten opzichte van de antwoordenlijst zijn uitgeschakeld: leveland Indians, Milwaukee Brewers en Seattle Mariners

Keep you posted.