You can leave your hat on

You can leave your hat on
 

De maand april heeft alles in zich om een legendarische maand te worden in de strijd om de Glazen Bol. Even wachten met inzenden! De definitieve deelnemers voor de Grand National en de NBA zijn namelijk nog niet bekend. Lees verder …

Aprilmaand, finalemaand, je zou het bijna zeggen. Vooral het weekend van 10 en 11 april is essentieel voor het klassement. In Augusta wordt de eerste Masters Golf van 2010 gehouden, in Aintree wordt de Grand National gereden en in Rotterdam wordt de Marathon gelopen. Drie evenementen waar hoedenjagers zoals Karsten van der Kraaij, Bart Dorresteijn, Yuri Bouman, Deux Hovingh en Kees Boshuijer van betere huize moeten komen om ook nu de punten te pakken.

Vorig jaar won Angel Cabrera het Golftoernooi in Augusta en in 2007 won Zach Johnson. Beide jaren had geen enkele Rover dit zien aankomen. Bij de paardrace in Aintree is het helemaal raak. Daar wint zelden de favoriet. Vorig jaar won Mon Mome, bij de bookmakers goed voor 1/100. Relevant voor de deelnemende paarden in Aintree is dat momenteel 75 paarden zijn geselecteerd. Deze paarden zijn opgenomen in de antwoordenlijst. Op 8 april, de dag voor de deadline, wordt pas bekend welke 40 paarden uiteindelijk gaan strijden om eeuwige roem. De geduldige Rover wacht dus even met inzenden van het winnende paard. Ook de winnende eindtijd van de Marathon in Rotterdam op 11 april is de laatste jaren niet goed voorspeld. Een regenbuitje meer of minder en de winnende eindtijd gaat met minuten voor of achteruit. Wachten op het hoge woord van Pietje Paulusma kan zijn vruchten afwerpen.

Voor de NBA ligt dit anders. Daar zijn de Lakers aan de hand van Kobe Bryant jaar-in-jaar-uit favoriet en hebben ook de andere favorieten zich al geplaatst voor de play-offs (kijk bij onze kalender om welke teams het gaat, vanzelfsprekend als altijd up-to-date). Druppelsgewijs plaatsen zich de komende dagen de laatste 8 teams. Op 14 april is de laatste speeldag van de reguliere competitie en zijn alle 16 teams bekend die via en een knock-out competitie gaan strijden om de felbeerde ring. En dan wordt het smullen! Het betekent wel dat op de antwoordenlijst voor de NBA teams staan die zich uiteindelijk niet weten te plaatsen voor de play-offs. Voor het gokken op een outsider in de NBA is het dus verstandig om na 14 april in te zenden. Hou de website in de gaten voor actuele informatie maar vooral voor de artikelen die de komende dagen over elk evenement gaan verschijnen. De Lent is weer in vorm.

Gepubliceerd op 31/03/2010
Aangepast op 31/03/2010
Auteur: Roversnest