20 punten voor het oprapen: Masters Augusta!

20 punten voor het oprapen: Masters Augusta!
 

Steeds weer blijken de golftoernooien de afgelopen jaren bijzonder spannende roversevenementen. Zo ook op het bloemrijke Augusta National. Steevast op onze kalender. Wie mag het foeilelijk maar o zo gewaardeerd groen jasje aantrekken?

Steeds weer blijken de golftoernooien de afgelopen jaren bijzonder spannende roversevenementen. Op het kortgemaaide gras is de ultieme score vaak tot de laatste hole mogelijk. Zo ook op het bloemrijke Augusta National, waar de winnaar na dag 4 een foeilelijk maar o zo gewaardeerd groen jasje mag aantrekken. Hoe dan ook weer vier avonden genieten van topgolf!

Paar hoogtepuntjes van vorig jaar:

Gepubliceerd op 07/04/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Karsten van der Kraaij
13 april 2015 om 15:38:24
Golfer Jordan Spieth heeft zondag het toernooi op zijn naam geschreven. De Amerikaan liet in de vierde en afsluitende ronde zijn voorsprong niet meer in gevaar komen. Spieth zegevierde met een totaal van 270 slagen. Als beloning voor die prestatie mocht hij het ons welbekende groene jasje aantrekken.

De 21-jarige Texaan kwam uit op achttien slagen onder par, waarmee hij het record van Tiger Woods uit 1997 evenaarde. Bovendien werd de Amerikaan de eerste speler in 39 jaar die de Masters van start tot finish leidde. Justin Rose en Phil Mickelson eindigden op de tweede plaats. De Engelsman en Amerikaan finishten met 274 slagen.

Voor het roversklassement mochten 14 Rovers 1,4 punt bijschrijven.