2014 start met de Six Nations

2014 start met de Six Nations
 

Studio Sport wordt weer van belang, teletekstpagina 601 zal weer regelmatig worden bezocht, whatsapp pingt er vrolijk op los: De Glazen Bol ontwaakt uit een diepe winterslaap en trapt 2014 af met een kassieker op de Roversagenda. Welk team wint dit jaar de Six Nations en welk team schuttert naar de Wooden Spoon?

Ieder seizoen valt de winterstop toch zwaar. De sportbeleving verdwijnt wat naar de achtergrond, het gesprek in de kantine gaat plots over heel andere zaken en de link naar de roverssite verdwijnt onder een dikke laag stof. Ook tijdens een overigens gezellig en drukbezocht avondje pokeren was het gemor over de lange onderbreking duidelijk voelbaar, want De Glazen Bol en je blik op een evenement of wedstrijd blijft toch een aparte sensatie. Maar waar de Olympische Spelen en het WK Voetbal in een seizoen samenvallen, moeten keuzes worden gemaakt. 2014 belooft een prachtig sportjaar te worden!

Het vizier moet meteen op scherp want de tweede seizoenshelft opent met een klassieker op de roverskalender: Six Nations! Waar jaar in jaar uit alle ogen gericht waren op de mogelijke winnaar en de Wooden Spoon standaard aan het team van Italie of Schotland werd overhandigd, kwam vorig jaar verrassend Frankrijk als laatste uit de bus. Experts zullen ongetwijfeld de zwakten van de haantjes hebben gekend, maar onder de Rovers had niemand de teloorgang van de Franse nationale ploeg zien aankomen. Een onverwachte nul punten! De vraag is nu of de Fransen, en overigens ook de Ieren, zich voor deze editie weer hebben kunnen herpakken en of de klassering van zowel Schotland als Italie op een incident berustten. Succes!

Gepubliceerd op 20/01/2014
Aangepast op 20/01/2014
Auteur: Roversnest
 
 
Karsten van der Kraaij
17 maart 2014 om 11:06:30
De Ierse rugbyers zijn winnaar van het zeslandentoernooi geworden. De Ieren stelden op de laatste speeldag hun twaalfde eindzege veilig door in Parijs met 22-20 te winnen van Frankrijk.

Engeland had eerder op de dag Italië met 52-11 vermorzeld en zou bij een Franse overwinning op Ierland met de toernooizege aan de haal gaan. Italie werd zonder een enkel punt laatste en heeft de bedenkelijke eer om The Wooden Spoon aan de prijzenkast toe te voegen.

Voor drie Rovers betekende dit maarliefst 6,7 punten in strijd om de felbegeerde Glazen Bol. Chat In, Jaap de Graaf en Remko van Scheltt bekleden nu respectievelijk de tweede, derde en vierde plek in ons belangrijkste klassement.

Proficiat!

Voor de volledigheid de eindstand in het zeslandentoernooi:

1. Ierland
2. Engeland
3. Wales
4. Frankrijk
5. Schotland
6. Italie

Tot volgend jaar!
Bastiaan Boschker
3 februari 2014 om 01:23:29
Dat is lekker voor Leen en Remco. Wales-Schotland is gewoon 10 punten waard!
Rombout Wesseling
26 januari 2014 om 20:47:34
Voor de liefhebbers die het op TV (of in de kroeg) willen kijken check de Engelse tijden en data op (dus tel er nog een uurtje bij op)
http://www.bbc.com/sport/0/rugby-union/16658830
Het beloofd in ieder geval weer erg spannend te worden !