6Nations: kracht, klasse, traditie en respect

6Nations: kracht, klasse, traditie en respect
 

Volgende week vrijdag wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de rijke geschiedenis van het rugbyshirt. Wales, Ierland, Schotland, Engeland, Frankrijk en Italië gaan strijden om de 6Nations Cup. Lees verder…

Het rugbyshirt, niet voor niets een zeldzaamheid in het straatbeeld. Wie het draagt identificeert zich niet met een held, zoals al die helden op het voetbalveld die zich willen onderscheiden van een ander. Het rugbyshirt staat voor een ongrijpbare subcultuur. Het straalt kracht, klasse, traditie en respect uit. Het ego onderwerpt zich aan het rugbyshirt. Niet het individu trekt het shirt aan, de groep staat het zwijgend toe. Volgende week vrijdag wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de rijke geschiedenis van het rugbyshirt. Wales, Ierland, Schotland, Engeland, Frankrijk en Italië gaan strijden om de 6Nations Cup. Een toernooi dat z’n oorsprong kent in 1871 met de jaarlijkse wedstrijd tussen Engeland en Schotland. 12 jaar later, in 1883, sloten Wales en Ierland zich aan en vanaf 1910 werd er door de vaste deelname van Frankrijk gesproken over de 5nations cup. In 2000 werd het azzuri blauw van de Italianen toegevoegd aan het deelnemersveld en sindsdien wordt er over de 6nations cup gesproken. Een evenement dat niet meer weg te denken is uit de Glazen Bol.

Zoals in de voorafgaande jaren is de vraag: welk land wordt het eerste en welk land wordt laatste? Ook voor de verliezers staat er een prijs op het spel: de Wooden Spoon. Elk jaar weer fictief uitgereikt aan het land dat als laatste eindigt. Het Roversnest is een tijd lang op het verkeerde spoor gezet door de Nederlandse versie van Wikipedia. Daar staat dat alleen het team dat alle wedstrijden verliest de Wooden Spoon krijgt uitgereikt. Maar de Wooden Spoon is veel makelijker te winnen. Laatste worden, dat is alles wat nodig is. Dus wij hebben de vraag in ere hersteld. Kanshebbers voor de eindzege zijn Frankrijk, Engeland en Ierland met Wales als outsider en grote favoriet voor de Wooden Spoon is Italië (met Schotland als outsider). Niet veel kans op een puntenklapper maar het Rovernest kijkt al maanden likkebaardend uit naar Wales – Ierland. Cardiff wordt een memorabel hoogtepunt in een lange geschiedenis.

Gepubliceerd op 26/01/2011
Aangepast op 26/01/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Robbie van den Bos
21 maart 2011 om 13:14:10
Het dreigde even een spannende boel te worden na de winst van Ierland op Engeland in Dublin. Maar de Fransen gaven Wales geen centimer ruimte en dus pakte Engeland vrij kleurloos de eindzege. De Italianen verloren traditiegetrouw de uitwedstrijd tegen Schotland en pakten daardoor de Wooden Spoon. Engeland en Italie is niet verrassend en dus maar 0.8 punten waard.

Bij de stand om de Rovershoed zijn er nu vier rover met 6 vragen goed: Jeroen Kloet, Kees Boshuijer en de maatjes Ron Buijs en Martin Monster. Kloet staat aan de leiding want hij heeft met de 6 vragen de meeste punten (10.2) verzameld van de vier.

Namens het Roversnest,
Robbie van den Bos
14 maart 2011 om 22:29:59
Tranen van vreugde op het veld in Rome na de winst van Italie op Frankrijk en Engeland wint gewoon van Schotland. Omdat bij een gelijke eindstand het aantal try in het toernooi doorslaggevend is Engeland door Wales bijna niet meer te achterhalen en lijken de kaarten geschud met Engeland als toernooiwinnaar. De strijd om de Wooden Spoon ligt nog open met Schotland-Italie op 19 maart in Glasgow. Eddy Appeldoorn, Gjalt Gaastra, Jeroen Lenting, Hans Bakhuis, Martin Munter en Pieter Schaap hopen op een Schots debacle dat goed zou zijn voor 3,3 punten.

Namens het Roversnest,
Robbie van den Bos
1 maart 2011 om 21:32:45
Schotland en Italie blijven verliezen en Engeland is oerdegelijk. Nog twee wedstrijdrondes waaronder Schotland - Italie in de laatste speelronde waar de verliezer hoogst waarschijnlijk de Wooden Spoon pakt. Engeland/Schotland is goed 3,3 pnt en Engeland/Italie goed voor 0,8.

Namens het Roversnest,
Robbie van den Bos
15 februari 2011 om 11:10:31
Wales pakte de punten in Schotland. De Wooden Spoon is daardoor waarschijnlijk weer een prooi voor de Schotten of Italianen. De Fransen en Engelsen zijn als enige nog ongeslagen. Dat belooft wat op 26 februari als de Engelsen op Twickenham de Fransen ontvangen. Jaren geleden dat de Engelsen het toernooi hebben gewonnen. Maximale score bij deze combinaties: 5 punten voor Frankrijk - Schotland

Namens het Roversnest,
Robbie van den Bos
8 februari 2011 om 11:37:06
Het scheelde een haar! Italie stond 2 minuten voor tijd gewoon met 11-10 voor tegen Ierland. Een dropshot van de ieren maakte een eind aan alle illusies.