Achtste roversseizoen gaat van start

Achtste roversseizoen gaat van start
 

Het achtste roversseizoen gaat nu toch echt officieel van start! En wat voor een seizoen. Lees hier alles over de 50 vragen die ons staan te wachten…

Het achtste roversseizoen gaat nu toch echt officieel van start! En wat voor een seizoen. We trappen af met maar liefst vier evenementen waarbij direct van iedere rover opperste concentratie wordt verlangd. De Europese liga’s en topscorers worden weer gevraagd. In het prachtige Firenze wordt het WK wielrennen verreden. Wie mag het komende jaar de regenboogtrui om de schouders dragen? Ten slotte wordt in dit vierluik de winnaar van de Mayor League Baseball gevraagd. De jacht op de glazen bol is weer geopend, zoveel moge duidelijk zijn.

Nog maar net bekomen van deze bliksemstart volgt al snel een serieuze krachtproef in Polen. Het WK gewichtheffen. Traditiegetrouw bezoeken we de 6 nations in februari waarna het tijd wordt voor het roversgilde om zich op te maken voor de Olympische winterspelen in Sochi. Vele punten daar te verzamelen voor een ieder. Bekende Olympische disciplines passeren de revue, zoals het kunstrijden, het schaatsen, de biathlon en de verschillende ski-onderdelen. Maar wat te denken van de altijd spectaculaire boardercross waarbij waaghalzen zich omlaag storten door een parcours van bochten en schansen? Finesse en timing ontmoeten elkaar bij het curling waarna bonkige olympiërs gaan bepalen wie tot de absolute elite mag worden gerekend onder de ijshockey teams. Kortom een zeer gevarieerd Olympisch pakket staat ons rovers in Rusland te wachten.

Terwijl Sochi langzaam achter ons onder de horizon verdwijnt, doemen in de verte de paarden van de Grand National reeds op. Vlaanderens mooiste staat dit seizoen uiteraard ook weer op het program, evenals de Augusta Masters. Twintig punters liggen hier mogelijk in het verschiet. Onze gezamenlijke weg vervolgend schieten de marathon van Rotterdam, de NBA finals en de Giro d’Italia aan ons voorbij. En inderdaad, oplettende rovers onder ons, geel kleurt roze dit jaar. Geen Tour de France maar de Giro d’Italia wordt het wielrenmekka van komend roversjaar.

Volgende halte Champions League. Het miljoenenbal is er dit jaar vanzelfsprekend wederom bij. De geschiedenis heeft ons geleerd dat hier belangrijke punten zijn te vergaren. Denk aan het epische moment waarop Dante de eerste gele kaart pakte afgelopen seizoen. Het definitieve gat werd hier door opperrover Michiel Oosterhoff geslagen. Niet te onderschatten dus die Champions League finale. Het blok autosport volgt direct in dat zelfde weekend met de GP van Monaco en de Indy 500. Liefhebbers van motoren komen sowieso aan hun trekken, want later staat ook de TT Assen nog op de kalender.

Het WK hockey in Den Haag mag zeker niet ontbreken, te meer omdat er reeds 20 kaarten klaar liggen voor een groep rovers de damesfinale live gaan bezoeken. Brazilië is het land waar het moet gaan gebeuren voor voetbalminnend roversland. Welk land gaat de wereld doen verbazen? Wie maakt de eerste goal op het grootste sportevenement ter wereld. En welk land schakelt België uit? Of worden de Rode Duivels wereldkampioen? En hoe gaat Nederland het er vanaf brengen? Terwijl de graspollen van het voetbalveld tijdelijk worden vervangen door het heilige gras van Wimbledon, volgt het asfalt van Assen reeds snel. Langzaamaan vormt het eindklassement zich van komend roversjaar.

De suprise van komend seizoen heet Il Palio. Rover Lenting was er afgelopen jaar bij en verklaarde zijn liefde aan dit fantastische evenement. Je moet erbij zijn geweest om het te kunnen voelen, maar we doen van afstand toch een serieuze poging om zo dicht mogelijk bij dit evenement te komen. In onze gedachten. Welke wijk overwint en wordt de trots van Sienna?

De apotheose van het seizoen. De finale der finales. De kers op de taart. De afsluiting van het roversseizoen. De eindwinnaar dient zich aan. Voetballiefhebbers kijken mondiaal massaal toe. Wie wint de WK voetbal finale? Welke speler maakt het eerste doelpunt? Wie wordt er het eerst gewisseld? Welke speler pakt de eerste gele kaart? De eindspurt wordt ingezet. Welke rover heeft nog iets over? Wie komt er alsnog uit de slipstream opzetten naar voren en plaatst de allesbeslissende demarrage? Wie ontvangt de eeuwige roem en het bijbehorende ‘aardigheidje’ na de eindstreep? De tijd zal het leren. Een ieder veel succes gewenst met het komende roversseizoen. Dat de beste moge winnen.

Gepubliceerd op 20/09/2013
Aangepast op 20/09/2013
Auteur: Roversnest
 
 
Robbie van den Bos
25 september 2013 om 20:25:51
Kijk van zulke reacties als deze van Theo Oostinjen op de mail worden we vrolijk:

Mooi zeg! Eerste inzendingen zijn gedaan. Is verdomd spannend dit.
Het spel is op de wagen, de koers gaat nu echt beginnen.
Echt mooi gemaakt mannen. Dank en groet uit Singapore.
Pieter Schaap
23 september 2013 om 11:08:34
Jaaaaaaaaa! We mogen weer. Zitten mooie uitdagingen tussen.