Argentina!

Argentina!
 

Welk land schakelt Argentina uit? Of worden ze wereldkampioen? Met Diego op de bank en Lionel in het veld is alles mogelijk…

Lionel Messi. Gezegend met de gave om met de bal sneller te handelen dan het denken kan begrijpen. Eerst de actie en dan het begrijpen. In die volgorde. De bal is verliefd op het Argentijnse linkerbeen van Lionel Messi. Ze hunkert naar een aanraking. Niets liever dan samen met Lionel in een trance te zweven over het gras, af en toe een klein lief kusje om allerlei obstakels te omzeilen. Het is een dans die je door de ongekende schoonheid in vervoering brengt en in tranen van ontroering achterlaat. Er zijn meer gerenommeerde minnaars uit op de bal maar zij maken geen schijn van kans. Ze vindt het niet fijn om te worden opgejaagd door de onrust van Christiano Ronaldo of uit het niets de brute kracht van Wayne Rooney over haar heen te krijgen. Het doet pijn. Ze wil liefde. Liefde die alleen Lionel kan geven. Een prachtig liefdesteken was ergens in Spanje nadat ze samen vier keer een hoogtepunt hadden behaald. In de middencirkel stond Lionel stil, klaar om alle felicitaties in ontvangst te nemen maar zijn aandacht ging uit naar haar. Met zijn handen liet hij de bal keer op keer kaatsen zodat ze ook na de hoogtepunten niets tekort kwam.

Het is niet de eerste Argentijn met wie de bal een liefdesverhouding heeft gehad. Diego Armando Maradona. Ook een linkspoot. De liefde was onvoorwaardelijk. Niemand heeft Diego ooit meer lief gehad dan zij. Diego was een liefhebber van het voorspel. Alleen hij en de bal. Ergens in Duitsland liet hij de bal genieten van elk onderdeel van zijn lichaam. Met zijn schouders, hoofd, benen, borst en voeten hield hij haar minutenlang in de lucht. Nog voor het hoogtepunt. Ze straalden. Het wordt spannend in Zuid-Afrika. De bal kan in de war raken. Torn between two lovers. Kan leiden tot teruggetrokken gedrag. Voor de liefde dodelijk.

Gepubliceerd op 08/06/2010
Aangepast op 08/06/2010
Auteur: Roversnest