Bas Boschker: alle honken zijn bezet, snel inzenden!

Bas Boschker: alle honken zijn bezet, snel inzenden!
 

Honkbal in Amerika, wat een pracht sport. Gelijkspel kennen ze niet. Alle honken bezet, pitcher op de heuvel. Intense spanning. Hij kijkt, hij schudt, hij knikt. Daar gaat de bal. De glazen bol is er uiteraard dit jaar weer bij, maar niet alle rovers haalden de deadline…

De avond valt in New York. In de Bronx hangt een ijzige stilte over het Yankee Stadium. Ruim 50.000 Yankee-fans houden hun adem in, een veelvoud ziet op tv-schermen in heel Amerika een 1-3 achterstand op het scorebord staan. Pitcher Joe Nathan van de Minnesota Twins heeft de zaak onder controle. The Yankees hebben pas 1 man binnen geslagen en alleen het eerste honk is bezet. De negende en laatste inning, een overwinning in New York, het zit erin voor The Twins. Alex Rodriguez is aan slag. Nathan kijkt, schudt, knikt. Daar gaat-ie. Tik, de bal ploft op de knuppel. Dat droge tikgeluid, Alex weet het al, die zit. Hij laat zijn teamgenoten met gebalde vuist een kort en krachtig zegegebaar zien. Met bijna 140 kilometer per uur vliegt de bal over de muur het publiek in. Een 2 run homerun, op het nippertje wordt een nederlaag voorkomen (zie filmpje), de fans jubelend op de banken. “He did it again”, galmt het uit de speakers door het stadion. Wat zou Madonna hiervan vinden?

Spanning en sensatie aan de andere kant van de wereld. De sportbeleving is daar zo intens. Prachtig. Uiteraard is de Glazen Bol er dit jaar weer bij. En volgend jaar, en het jaar erop… Na een periode van stilte zijn er eindelijk weer eens punten te verdienen. Toch liet een aantal hoog geplaatste rovers de Major League dit jaar schieten. Zo plaatsten Gijs Boersma (7de), Hugo Brants (10de) en Alex Kroon (13de) geen inzending. Waarom niet? Bastiaan Boschker (43ste) was nog wel op tijd, al scheelde het een haar. Hij liet per mail weten: “Zondag site bekeken, nog 1 kwartfinalist onbekend. Ok, maandag eerst voetballen, dinsdag voorspellen. Dag van de deadline 22:30 – mijn mail gechecked. Ooh ja! Moest nog insturen. Eerst nog even wat anders doen. 23:55 Shit!! Vergeten. 23:56 Inloggen op 1000rovers. Help!! Geen keuze uit 8 teams maar uit veel meer. Wie zitten er bij laatste 8 dan? 23:57 Terug naar de mail. Angels vind ik een mooie naam. Wie zijn de Angels? Zie ze niet staan bij teams. 23:58 Weer terug naar de mail. Dan maar de Sox. Zie klokje lopen, nog 2 minuten te gaan voor sluiting. 23:59 Het is niet waar! Er zijn 2 Soxen. Chicago White Sox en Boston Red Sox. 23:59 de tijd tikt weg, minder dan een minuut te gaan. Het wordt Boston Red Sox. 23:59 nog 15 seconden tot deadline. Druk op save. 24:01 Yes! In ieder geval de goede Sox gekoezen. Kan nog voor de punten gaan.”

Geen punten voor Bas. De Red Sox zijn uitgeschakeld en jawel door de Angels. Peter Jan de Weerd (Angels, 4-3), Kees van der Burg (Phillies 4-3) staan wel op de honken. Met een quotering van boven de 10 kunnen zij een serieus gat slaan. Moet het wel 4-3 worden. Deux, Walter (beiden Angels, 4-2), Michiel en Bossie (allebei Angels, 4-1) doen ook lekker mee en zaaien met hun inzendingen ongetwijfeld jaloezie in het roverspeloton. Winst voor de Dodgers levert minimaal 2,5 punt op, vier rovers wacht een plek in de top 10 bij winst voor de tweede club uit Los Angeles. Voor Maurits (12de) lonkt zelfs de koppositie. The Phillies tenslotte zijn minimaal 1,7 punten waard. Wint de club uit Philadelphia de Series met 4-2, dan neemt Mark van Lambaart de leiding over. Nog 42 rovers maken kans op punten. De World Series starten op woensdag 28 oktober en duren tot tenminste 1 november (bij 4-0) of tot maximaal 5 november (4-3). Dan weten wie als opperrover Kerstmis viert. Game on!

Gepubliceerd op 12/10/2009
Aangepast op 12/10/2009
Auteur: Roversnest
 
 
Bastiaan Boschker
26 oktober 2009 om 22:14:34
Hoe zit het eigenlijk met de inzendingen van de Europese voetballiga als RKC failliet gaat? Verliezen ze dan niet alle wedstrijden reglementair en is dan dus de nummer laatst van Nederland al bekend?
In dat geval stuur ik voor de zekerheid Lakeman er nog even op af.
Hugo Brants
17 oktober 2009 om 08:48:12
Tja, waarom niet. Dat shit dat jij had om 23:55 had ik om 00:05. Shit, shit......
Robbie van den Bos
14 oktober 2009 om 13:38:21
zou die foto van Rod nou zijn gemaakt de dag nadat hij Madonna...