Bayern Munchen – Inter Milaan

Bayern Munchen – Inter Milaan
 

De afgelopen drie jaar eindigde het boeiende roversjaar tijdens de Champions League-finale keer op keer in een climax. Dit jaar vormt het WK Voetbal het sluitstuk en is het prestigieuze clubkampioenschap slechts een van de evenementen. Natuurlijk zijn er wel punten te verdienen. En das nodig ook. Bayern-Inter…

De afgelopen drie jaar eindigde het boeiende roversjaar tijdens de Champions League-finale keer op keer in een climax. Dit jaar vormt het WK Voetbal het sluitstuk en is het prestigieuze clubkampioenschap slechts een van de evenementen. Natuurlijk zijn er wel punten te verdienen. En punten zijn nodig ook. Ilja Flem is hard op weg om op 4 september tijdens het grote Roversfeest de Glazen Bol in ontvangst te mogen nemen. Over de finale van de Champions League staan twee vragen op het programma. Vragen die de mogelijkheid bieden om de achterstand op die dekselse Flem kleiner te maken. Wat wordt de uitslag met als eventuele bonus de ruststand? Apart van de uitslag is de speler die als eerste een gele kaart krijgt ook punten waard. Dit jaar wordt voor het eerst de uitslag gevraagd inclusief eventuele verlenging en strafschoppen. Hierdoor neemt het aantal mogelijkheden op unieke antwoorden aanzienlijk toe. Opvallend gegeven is dat de laatste 15 jaar tijdens de verlening nooit het beslissende doelpunt is gemaakt. De geschiedenis leert dat sinds 1996 bij een gelijke stand na 90 minuten altijd strafschoppen zijn genomen.

Voor de eerste gele kaart is het verleidelijk om een speler van Inter te nemen. De ploeg uit Milaan heeft dit seizoen in de Champions League gemiddeld 2,58 gele kaarten per wedstrijd gekregen (in totaal 31) en zijn daarmee met voorsprong de schoppers van het jaar. Lucio, Christan Chivu en Thiago Motta zijn grootaandeelhouders met ieder vier prenten. Bayern Munchen heeft in totaal 21 gele kaarten gekregen waar Bastian Schweinsteiger, Holger Badstuber, Daniel Pranjic en Mark van Bommel met ieder drie stuks een mooie bijdragen hebben geleverd. Frank Ribery is geschorst voor de finale, maar op 18 mei doet het sporttribunaal CAS een uitspraak over zijn uitsluiting. Daarom wordt de Fransman wel op onze inzendlijst genoemd. Thiago Motta van Inter is er zeker niet bij vanwege zijn rode kaart tegen Barcelona. Als meerdere spelers tegelijk een gele kaart ontvangen, na bijvoorbeeld een opstootje, zullen al deze spelers als goed antwoord worden gezien. Dit geldt natuurlijk niet wanneer een schofterig overtreding die met geel is bestraft aan het opstootje vooraf is gegaan. Deadline 21 mei.

Gepubliceerd op 13/05/2010
Aangepast op 13/05/2010
Auteur: Roversnest