Citius, altius, fortius

Citius, altius, fortius
 

Nog vijf nachten slapen. Dan is Londen voor 2 weken het middelpunt. Sneller, hoger, sterker het motto. De Olympische Spelen 2012 beloven een spektakel te worden. Rover Kloet dicht ons mee overzee: vandaag deel 1…

Eeuwen oud // De wil // De snelste // Het hoogste // De sterkste // Die medaille // Het Goud

Olympia // Als de berg maar nu een stad // De heilige plaats // Waar de atleet // Voor het volk trad // Ik reik het verste // Ik ben het beste // Ik ben verheven // De grootsheid, het ego, met gespiegelde bewondering verweven

Zo, ontstonden de Spelen // Geƫerd aan Zeus // Oppergod // God der Goden // De allerhoogste voor velen

Zat ook nooit om succes verlegen // Onze Zeus // Oppergod, een beste baan // Begreep dit samenspel // Van bewonderaar en geadoreerde // Elkaar nodig hebben // In de kern van je bestaan

De Coubertin // Oprichter van de moderne Spelen // De historicus en pedagoog // Verlengde het heilige streven // Verbinden door strijd // Werd het nieuw geloof

“Past dit nog in de huidige tijd?” // Hoor ik u vragen // “Dit nobele doel?” // “We zijn tegenwoordig weer lekker terug bij Zeus, onze Oppergod” // Zegt hierop // mijn gevoel

Gepubliceerd op 23/07/2012
Aangepast op 23/07/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Hugo Brants
29 juli 2012 om 09:40:38
Via dit bericht een reactie over het bericht van het eerste wereldrecord. Het past wel bij de Olympische gedachte. Gelijke monniken, gelijke kappen. Iedere speler presteren onder gelijke omstandigheden. Waar gaat het om? Het toekennen van 2 punten aan de boogschieters:

Een weldenkend mens kijkt naar het tijdstip dat de Olympische Spelen officieel beginnen. Logisch als je kijkt naar het tijdstip tot wanneer je de vragen kon beantwoorden. Ik had het boogschieten gezien en was er van uitgegaan dat de kwalificatie voor de volgorde en samenstelling van de tegenstanders niet als ‘Olympische activiteit’ zou worden gezien. Logisch gezien het tijdstip. en met voetbal kan men geen records breken (ook logisch). Aanname, maar een logische.

Daarnaast zijn er een aantal vakantiegangers die ver vooruit hun vragen moesten beantwoorden. Andere konden wachten tot het laatste moment (zoals ik) en zouden hierdoor groot voordeel hebben. Dat is dan weer niet logisch bedacht ik me tijdens het invullen van de vragen. Ik had de vraag kunnen stellen, maar om 23.30 krijg je geen antwoorden (ook een aanname).

Bij logische oorzaken horen logische gevolgen. Wat mij betreft is het laten vervallen van deze vraag de meest logische. Logisch toch?
Robbie van den Bos
26 juli 2012 om 11:20:38
Eeuwen oud
De wil
De snelste
Het hoogste
De sterkste
Die medaille
Het Goud

Olympia
Als de berg maar nu een stad
De heilige plaats
Waar de atleet
Voor het volk trad
Ik reik het verste
Ik ben het beste
Ik ben verheven
De grootsheid, het ego, met gespiegelde bewondering verweven

Zo, ontstonden de Spelen
Geeerd aan Zeus
Oppergod
God der Goden
De allerhoogste voor velen

Zat ook nooit om succes verlegen
Onze Zeus
Oppergod, een beste baan
Begreep dit samenspel
Van bewonderaar en geadoreerde
Elkaar nodig hebben
In de kern van je bestaan

De Coubertin
Oprichter van de moderne Spelen
De historicus en pedagoog
Verlengde het heilige streven
Verbinden door strijd
Werd het nieuw geloof

Past dit nog in de huidige tijd?
Hoor ik u vragen
Dit nobele doel?
We zijn tegenwoordig weer lekker terug bij Zeus, onze Oppergod
Zegt hierop
Mijn gevoel
Bart Dorresteijn
25 juli 2012 om 11:10:01
Volgens mij zoeken ze nog een "dichter des Vaderlands in nederland". Stop met zoeken zou ik willen opperen.