Contract voor het leven

Contract voor het leven
 

“Als ik een vrouw zou zijn, dan breide ik met jou”, Henny Vrienten heeft natuurlijk gelijk. Maar toch, en samen op een terras met Roger Federer dan? De Zwitserse tennislegende sluit met gemak contracten voor het leven en gaat volgende week naar Wimbledon voor zijn zesde titel…

“Als ik een vrouw zou zijn, dan breide ik met jou”, Henny Vrienten heeft natuurlijk gelijk. “Omdat ik nooit ‘n broertje had, maar zussen om me heen, die alles voor me deden, was ik vaak alleen, voetballen dat kon ik niet, dus echte vriendjes had ik niet, ze wonnen al mijn knikkers, meisjes waren leuker, ze vochten nooit met mij, ze konden uren kletsen en daar zat ik stiekem bij, terwijl de jongens uit mijn straat, uitmuntten in kattenkwaad, kreeg ik mijn eerste kusje, macho macho, stoere mannen macho, was ik maar een vrouw, dan breide ik met jou.” Maar toch, als ik een vrouw zou zijn? En samen op een terras een cappuccino drinken met Roger Federer dan, de kleur van de hoge muren in de entree van ons nieuwe kasteel bepalen dan? Tennisspelers hebben iets magisch, meer dan rijkdom alleen. Het is de rust die veel voetballers, hiphop grootheden of artiesten missen. Niet ordinair, niet schreeuwerig, maar meester in het geven van de aai over de bol, exact op het juiste moment. Wat is er mooier dan met in elkaar verstrengelde handen van een brave tennisser flaneren over de boulevard van Saint Tropez?

Nu moet gezegd dat het tennis van de laatste 10 jaar sterk is veranderd. Meer branie, meer bravoure, vooral Raphael Nadal had met gemak ook een voetbalspeler kunnen zijn. Roger Federer is nog van de oude stempel. Klassiek rijk. En de Zwitserse tennislegende sluit met gemak contracten voor het leven. De belangrijkste pas geleden. Tijdens de Olympische Spelen in Sydney (2000) ontmoette hij zijn huidige vrouw Mirka Vavrinec, een voormalige professionele tennisster. Ze zijn getrouwd op 11 april 2009 in Basel. Niet veel later werden twee dochters geboren, een tweeling, die de namen Charlene Riva en Myla Rose meekregen. Al ruim 10 jaar verliefd, het leven als in een sprookje. En toen pleegde Roger contractbreuk. Niet met zijn drie meest dierbare meisjes, maar met het Duitse tennistoernooi van Halle.

De Volkskrant berichtte op 7 juni over het verdriet van Ralf Weber, de toernooidirecteur in Halle. Als een bedrogen vrouw sloeg het verdriet snel om in woede en dreigen met schadeclaims. “In de plannen die we de afgelopen maanden hebben gemaakt, is volledig rekening gehouden met de komst van Federer”, legt Weber uit. Federer liet valk na de verloren finale op Roland Garros weten dat zijn lichaam rust nodig heeft. Weber gelooft hem niet: “Hij heeft nooit laten doorschemeren ergens last van te hebben.” Ja, Weber, hij heeft een ander. Federer neemt een pontificale plaats in op de reclameposters voor het grastoernooi in de Oost-Duitse stad. De voormalige nummer 1 van de wereld heeft een contract voor het leven met de Duitse organisatie. Federer kan volgens Weber een boete verwachten. De regels van de ATP schrijven namelijk voor dat een tennisser zich alleen kan afmelden na controle door de toernooiarts.

Een contract voor het leven? Ieder jaar, tot aan de dood van je tenniscarrière naar die stinkstad? Weer dezelfde kleedkamer, weer dezelfde aanstellerige kleverige handjes schudden, die van Weber in het bijzonder? Roger is het beu. Hij wil naar Wimbledon, voor een zesde titel, dat is het enige dat telt. Geef hem eens ongelijk met een mooie vrouw en twee prachtdochters zij aan zij. Fuck Halle, hij stuurt wel een kaartje. Eentje met eigen postzegel. Nee, hou maar rekening met de Zwitser, Federer is mentaal dik in orde. De Glazen Bol vraagt om de winnaar bij de heren en bij de dames. Niet gemakkelijk over denken, de tennisvraag is per definitie een reële kans op 20 punten. Bij de heren zijn Nadal, Djokovic en Federer favoriet, bij de dames is er geen uitgesproken favoriet aan te wijzen. Dat maakt het mooi, dat maakt het spannend. Inzenden kan wanneer de deelnemers bekend zijn, in de loop van deze week. Deadline 19 juni aanstaande.

Gepubliceerd op 11/06/2011
Aangepast op 11/06/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
3 juli 2011 om 18:49:32
Petra Kvitova en Novak Djokovic winnen Wimbledon. Rover Steijger heeft een nieuwe aanval op zijn koppositie afgeslagen. Wim van der Male heeft geroken aan een 20-er, de jacht naar de Glazen Bol had bijna een andere koploper. Na de open sollicitatie naar de eerste gele kaart in de CL-finale van Man United speler Valencia had Steijger niet zo gewankeld als op de zonnige eerste zomerzondag van 2011.

Geen punten voor Wim van der Male dus. Raphael Nadal had eigenlijk geen kans in de finale op het heilige gras van Wimbledon. WIm sms-te terecht vlak na de laatste bal: Djokovic verdiende winnaar!

Toch leverde Wimbledon 2 rovers 10 punten op. Dankzij de verrassende titel voor Kvitova mogen Karsten van der Kraaij en Chris Piguillet twee handen vol punten bijschrijven. Beide rovers maken een mooie sprong in het klassement.

Wimbledon was spannend, Wimbledon was mooi.
Rob Lenting
2 juli 2011 om 18:30:03
Finale weekend Wimbledon

Zaterdag de dames. Maria Sharapova won het belangrijkste tennistoernooi ter wereld in 2004 maar raakte daarna aan de sukkel. Blessures en misschien sterallures maakte haar tennisleven tot een hel. Maar ze is terug, als rustige dame en mooier dan ooit.

Rovers Peter Jan de Weerd en Paul Steijger hoopte op Russische victorie. Er lagen 20 punten te wachten. Gelukkig ging de titel aan haar neus voorbij, want koploper Steijger 20 punten rijker had van achtervolgen een zinloos beroep gemaakt.

Terwijl Sharapova worstelde met haar service, bleef Petra Kvitova opmerkelijk kalm op de spannende momenten. Met een ace won ze de wedstrijd in stijl. Rover Wim van der Male zag het live gebeuren in Tsjechië, het geboorteland van de kersverse kampioene. En Wim maakt nu een goede kans op 20 punten. Als Nadal zijn titel prolongeert door morgen van Djokovic te winnen, dan heeft de Glazen Bol een nieuwe koploper.

Nadal heeft alleen nog niet gewonnen. Djokovic heeft een betere service, niet onbelangrijk op het snelle gras, en is in de winning mood. Nadal heeft meer ervaring in het spelen van grote finales. Rovers Karsten van der Kraaij en Chris Piguillet zijn voor 10 punten fan van Djokovic. Wimbledon scoort, hoe dan ook!

Rob Lenting
24 juni 2011 om 00:08:04
Dag 4 Wimbledon:

Na Li mag naar huis. De kersverse winnares van Roland Garros vorige maand verslikte zich in de ongeplaatste Duitse Sabini Lisicki: 6-3, 4-6, 6-8.

De uitschakeling van Li heeft slachtoffers gemaakt onder het roversvolk, waaronder een aantal hoog genoteerden. Ruud van der Knaap, Eelco Dammers, Aad van den Bos, Jeroen Kloet, Eddy Appeldoorn, Mark Bruijnen, Martin Klijn, Safak Tune, Sinclair Bischop en titelverdediger Ilja Flem zijn uitgetennist.

Gajdosova, het geheime wapen van rover Vrijmoed, bereikte wel de derde ronde. Net als Serena Williams, die wel een extra set nodig had, en Schiavone. De als eerste geplaatste Wozniacki, Sjarapova en Bartoli spelen morgen. Als het droog blijft.

Bij de mannen nog steeds geen verliespartijen met gevolgen te melden. Roger Federer sloeg zich in 3 makkelijke sets naar de derde ronde, Robin Soderling had langer nodig tegen Letin Hewitt. Na 3h54 en een 2-0 achterstand sloeg de lange Zweed in de vijfde set zijn slag. Soderling sloeg 28 aces!
Wim van der Male
23 juni 2011 om 10:21:26
goed bezig lent, je samenvattingen worden gewaardeerd
Rob Lenting
22 juni 2011 om 22:19:45
Dag 3 Wimbledon:

Het is genieten hoor. Ook al is tennis vaak langdradig, de pauzes tussen de games vervelend en de slagenwisselingen vaak kort, Wimbledon heeft wel iets. Groot toernooi.

Thuiskomen na een dag hard werken, BBC even opzoeken en rustig genieten. De Engelsen houden je op de hoogte wat op alle banen gebeurt. Natuurlijk niet zonder enig chauvinisme, maar heerlijk. Dames met mooie benen onder witte rokjes getooid in stijlvolle jassen betreden the court, publiek eet aardbeien met slagroom. De BBC maakt er echt iets moois van!

Andy Murray, publiekslieveling en Britse hoop in weinig succesvolle jaren liet samen met tegenstander Kampe af en toe mooie rally s zien. Ja, op gras. Laag zonnetje, gebalde vuist, zo nu en dan mopperen. Murray won. In drie sets.

Net als Nadal, Berdych en Roddick zonder een centje pijn naar de derde ronde. Morgen komt de andere speelhelft van het schema in actie: Federer, Tsonga, Soderling en Djokovic. Bij de mannen kunnen door rovers nog steeds geen namen worden geschrapt.

Bij de dames maakten Kvitova, Zvovareva en Azarenka er ook geen te lange dag van. Het trio sportvrouwen gaat zonder setverlies naar ronde 3. Morgen komen de andere gekozen dames in actie, teveel speelsters om nu te noemen.


Rob Lenting
21 juni 2011 om 22:09:45
Dag 2 Wimbledon:

Samantha Stosur is gesneuveld in de eerste ronde. Rovers Carlo van Lingen, Bastiaan Boschker en Mathijs van Swieten zijn klaar.

Serena Williams en de nummer 2 van de wereld Vera Zvonareva verloren een set, maar haalden wel de tweede ronde. Wozniacki, Na Li, Kvitova, Azarenka en Bartoli kenden amper tegenstand. Een handvol games werden verspeeld. Sjarapova zag er ook sterk uit, haar landgenote Chakvetadze gunde ze slechts 3 games. Mooi spel, mooi rokje ook, nog altijd met lengte nummer 1.

Bij de heren deden Federer, Djokovic, Roddick, Tsonga en Berdych wat Nadal gisteren deed: zonder setverlies met een glimlach overnachten op Wimbledon. Soderling had een set meer nodig, net als Murray een dag eerder.

Bij de mannen zijn nog geen roverskeuzes gesneuveld.

Morgen dag 3.
Rob Lenting
20 juni 2011 om 23:00:27
Wimbledon 2011 is gestart.

Tennis is net als wielrennen 20puntengevaarlijk, de inzendingen leveren opnieuw het bewijs. Na het sluiten van de markt prijken maar liefst 27 kansen op de maximale bonus op het scorebord. 16 andere rovers maken kans op 10 punten.

Althans, daar leek het op. Een aantal rovers heeft zitten slapen en gegokt op spelers of speelsters die zijn geblesseerd.

Zo doen Dementieva en Henin bijvoorbeeld helemaal niet mee dit jaar. Geen punten voor Dorresteijn, Munter, Hack, Heijink en Van der Burg. Dat is zeker. Ook Clijsters raakte in Rosmalen geblesseerd en zegde af, het is nog gemeld op facebook, maar toch een aantal bouncers te melden. Kroon, Bakhuis, Henk Harrevelt, Olaf van der Kraaij en Govers gaan niet scoren op Wimbledon. Vooral voor de huidige nummer 2 Bart Govers een bittere pil.

In de eerste ronde vandaag werden Zhang en Dokic uitgeschakeld. Rovers De Witte en Klein-Hesseling hoeven niet meer te hopen, ook geen punten voor hen.

Nadal en Murray bereikten eenvoudig de tweede ronde, net als Shiavone, Venus Williams en Kuznetsova bij de dames.

Wimbledon duurt voort tot ver in juli. Heerlijk.
Rob Lenting
19 juni 2011 om 12:45:30
Al heb je wel een mooie kop Wimpie. Je hebt wel wat weg van die rustige tennisspelers... ;-)
Wim van der Male
12 juni 2011 om 21:42:19
ik heb een contract voor het leven met de 1000 rovers, maar gelukkig staat mijn kop niet op de reclameposters