De ballen rollen al even maar ze blijven rond

De ballen rollen al even maar ze blijven rond
 

De ballen rollen al weer een paar weken op de Europese voetbalvelden. De verschillende competities zijn in volle gang, maar een bal blijft rond en voorspellen lastig…

De ballen rollen al weer een paar weken op de Europese voetbalvelden. De verschillende competities zijn in volle gang, maar een bal blijft rond en voorspellen lastig. 3 kampioenen, 3 nummers laatst en 3 topscorers worden dit jaar gevraagd.

PEC Zwolle heeft meer punten dan Ajax. En niet na 1 of 2 potjes, nee, na 7 wedstrijden staat de promovendus trots op plek 2 van de eredivisie. Wie had dat gedacht? En er zijn meer verassingen. Het normaliter oersaaie PSV speelt ineens jeugdig en frivool, in Manchester zijn de rollen weer even omgedraaid en Zlatan Ibrahimovic kan het net niet meer vinden. Je zou kunnen denken: na een handvol wedstrijden is het eenvoudig voorspellen, maar pas op! Natuurlijk heeft Alfred Finnbogasson al 9 doelpunten gemaakt, maar blijft hij tot het einde van het seizoen bij Heerenveen? En de andere 5 vragen kunnen nog veel kanten op.

Ook i n 2007 waren de verschillende Europese competities al een paar weken op gang toen de roverssite het world wide web op ging. Rover Paul Steijger pakte toch 20 punten met een op voorhand weinig spannende keuze: PSV als kampioen en Excelsior als hekkensluiter in de eredivisie. Waarom dan een maximale score? Op het moment van inzenden stond de kleinste club uit Rotterdam met 7 punten uit 5 wedstrijden op een mooie achtste plaats. Steijger was toentertijd de enige rover die geloofde in een vrije val van Excelsior. De Europese voetballiga’s zorgen bijna ieder jaar voor verassingen en zijn al eerder beslissend geweest, dus wees op je hoede. Welke clubs vieren het kampioenschap en worden laatste in Frankrijk, Engeland en Nederland? Alleen beiden antwoorden goed levert punten op. En welke spelers worden topschutter in dezelfde competities? Bij eventueel een gelijk aantal doelpunten is de einduitslag op de officiĆ«le website van de competitie bepalend. Aanstaande vrijdag is de deadline. Succes!

Gepubliceerd op 25/09/2013
Aangepast op 25/09/2013
Auteur: Roversnest