De Copa America als sluitstuk van de Voetbalrover

De Copa America als sluitstuk van de Voetbalrover
 

Argentinie of Brazilie? Het lijkt erop dat het de enige kanshebbers zijn voor de Copa America en de punten vooral zijn te verdienen met de bonusvraag, wie wordt er 2e en 3e. En natuurlijk de beslissing in de strijd om de Voetbalrover. Lees verder…

Argentinie of Brazilie? Het lijkt erop dat het de enige kanshebbers zijn voor de Copa America en de punten vooral zijn te verdienen met de bonusvraag, wie wordt er 2e en 3e? Maar het kan spoken in Zuid-Amerika. Als het latijnse bloed eenmaal gaat stromen en het temperament loskomt, is er geen houden meer aan. Hoe ongelofelijk fantastisch technisch superieur die Brazilianen ook zijn en hoe groot het thuisvoordeel voor de Argentijnen met de meesterlijke magische magnifieke Messi ook is. Viva la revolucion komt niet voor niks uit die contreien. Voor je het weet, is op een historisch moment het hek van de dam en ligt een van de twee grote favorieten uit het toernooi. Uitgeschakeld door de eenheid, wilskracht en medogenloze optreden van Uruguay of Ecuador. De voetbalmiljonairs vertwijfeld achter latend op een hobbelig veld, hoofd gebogen na een opeenstapeling van 90 minuten frustraties in een broeinest van machogedrag in het met 40.000 man gevulde Estadio Brigadier General Estinislao L√≥pez oftewel “El Cementerio de los Elefantes” in de volksmond.

Voor de Voetbalrover is het de laatste vraag. Patrick Hack, Gommert Leune en Van den Bos sr en jr hebben nu als enige Rovers 3 goede antwoorden waarmee Patrick de meeste punten heeft verzameld. Het lijkt een strijd tussen deze vier te worden al maken alle rovers met minimaal 1 goed antwoord nog kans. Voor de winnaar liggen twee kaartjes klaar voor een voetbalwedstrijd. Vorig jaar heeft voetbalrover Bastiaan Boschker met z’n vader genoten van een optreden van Oranje. Wat zou het toch fantastisch zijn als dit een vervolg zou krijgen met weer een vader en zoon die op de tribune zitten te genieten, samen in de Arena. Bij de mooiste club van Nederland met de meeste sterren op het shirt. Bloed, zweet en tranen!

Gepubliceerd op 28/06/2011
Aangepast op 28/06/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
24 juli 2011 om 12:16:51
Halve finales COPA AMERICA

Uruguay en Paraguay spelen zondag de finale van de Copa America in Buenos Aires. Paraguay haalde de finales zonder te winnen, na 5 gelijke spelen staat het land met soja als belangrijkste exportproduct in de finale. 4 van de 6 kwart- of halve finales eindigden overigens na 90 minuten zonder winnaar.

Uruguay won de tweede halve finale met 2-0 van Peru. Luis Suarez was met beide doelpunten de grote man bij Uruguay. Wanneer het kleine Zuid-Amerikaanse land, dat slechts 4 miljoen inwoners telt, voor de 15de keer de Copa America wint, schrijft Uruguay geschiedenis. Argentinië won de prestigieuze titel 14 keer.

Rovers Rob Smit en Frank Stout hopen waarschijnlijk op Paraguay. Het levert het duo 5 punten zonder bonus op. Peru won de strijd om de derde plaats, geen rover had dat voorspeld, zelfs Robbie van den Bos niet.

Wint Uruguay, dan is de beloning zuiniger. 15 rovers schrijven dan 0,7 punten zonder bonus bij. In de top van het klassement levert dat aantal uiteraard geen spannende verschuivingen op, maar het punt voor de rovershoed is wellicht wel belangrijk. Wint Uruguay dan komen Ron Buijs en Jeroen Kloet met 10 punten op gelijke hoogte met koploper Bart Govers.
Rob Lenting
18 juli 2011 om 08:43:00
Copa America, zondag kwartfinales.

Na Argentinië is ook Brazilië er niet in geslaagd de halve finales te bereiken van de Copa America. Het is 10 jaar geleden dat beide Zuid-Amerikaanse voetbalgrootmachten zich niet voor de laatste 4 konden plaatsen.

De Brazilianen spelen een zeer slecht toernooi en scoren moeilijk. De Goddelijke Kanaries waren dit toernooi alleen Ecuador de baas. Ook in de kwartfinale tegen Paraguay werd het net niet gevonden. Na 120 minuten was de stand zoals de wedstrijd begon: 0-0. In de strafschoppenserie Nederlandse taferelen: Brazilië miste 4 van de 5 strafschoppen. Zo had Paraguay genoeg aan 2 treffers vanaf 11 meter.

In de andere kwartfinale op zondag verloor Chili even verrassend van Venezuela met 2-1. Door de bizarre ontwikkelingen in de Copa America is het pelotonnetje rovers dat kans maakt op punten behoorlijk uitgedund. Als Paraguay de Copa wint, dan pakken Rob Smit en Frank Stout nog wel 5 punten, wint Uruguay dan is de beloning erg schaars: 0,7 punten.

De strijd om de voetbalrover is dan al lang beslist. Patrick Hack kan niet meer worden ingehaald. Als Uruguay de finale wint, dan komen Sinclair Bischop en Ilja Flem nog wel op gelijke hoogte, maar een fractie -glazenbolvoetbalpunten- te kort.
Rob Lenting
17 juli 2011 om 10:35:23
COPA, kwartfinales zaterdag

Uruguay heeft gastland Argentinië in rouw gedompeld. Na strafschoppen werden de manschappen van Messi en Higuain op vakantie gestuurd.

In Sante Fe kregen de toeschouwers een spijkerhard duel voorgeschoteld. Scheidsrechter Carlos Amailla uit Paraguay trok 11 gele en 2 rode kaarten. In ieder geval 1 rode kaart te weinig. Diego Perez had na 3 minuten moeten vertrekken na een overtreding met twee benen vooruit, 3 minuten later zorgde diezelfde Perez voor de openingstreffer. De Argentijnse doelman Romero ging hierbij niet vrijuit.

Na 18 minuten maakte Higuain al gelijk. Hij kopte een afgemeten voorzet van Messi raak. In de verlenging was Higuain opnieuw dichtbij een doelpunt, maar hij raakte ver in de extra speeltijd de paal naast de Uruguayaanse doelman Muslera. De strafschoppen werden door Uruguay beter genomen: 4-5.

Peru won verrassend de andere kwartfinale op zaterdag van Colombia. Na 90 minuten was het 0-0, Lobaton en Vargas scoorden in de verlenging.

In de Glazen Bol zijn kansen op bonuspunten in 1 avond allemaal om zeep geholpen. Er liggen alleen nog kruimels te rapen:

Winst Copa voor:
Paraguay 5 pnt, Chili 3,3 pnt, Uruguay 0,7 pnt, Brazilië 0,5 pnt.
Peru en Venezuela zijn niet gekozen.
Rob Lenting
16 juli 2011 om 10:49:34
Mexico is uitgeschakeld voor de Copa America. Na het dopingschandaal kwamen de Mexicanen niet aan voetballen toe, ze verloren alle 3 de groepswedstrijden. Er was toch een opmerkelijk aantal rovers die geloofden in een goed resultaat voor Mexico.

Argentinië, Brazilië en Uruguay wonnen na 2 gelijke spelen dat toch de laatste groepswedstrijd, al is niet kwalificeren in de Copa gewoon moeilijk. 8 van de 12 ploegen gaan door naar de kwartfinales. En dat in een competitie met landen als Costa Rica, Bolivia en Ecuador. Landen van hetzelfde niveau als pakweg het nationaal team van Finland of Litouwen.

De kwartfinales Copa Amerika:

Colombia-Peru
Argentinie-Uruguay
Brazilie-Paraguay
Chili-Venezuela

Nu de kwartfinales bekend zijn kan er ook een blik worden geworpen op mogelijke finales. Voor de Glazen Bol is allleen een 10 punten bonus nog echt interessant. Colombia, Argentinië, Uruguay of Peru zal de finale spelen tegen Brazilië, Paraguay, Chili of Venezuela. Brazilië als kampioen en Chili als verliezend finalist of andersom is bijvoorbeeld niet meer mogelijk.

Wat wel? Nog 4 rovers maken kans 10 punten of meer. Lenn Harreveld (1.BRA-2.ARG-3.COL), Pieter Schaap (BRA-ARG-PAR), Chris Tempelman (ARG-BRA-COL) en Rob Lenting (ARG-CHL-URU).
Rob Lenting
10 juli 2011 om 19:09:14
Na gastland Argentinië heeft de andere favoriet voor de titel Brazilië ook nog geen wedstrijd kunnen winnen in de Copa America. De Goddelijke Kanaries kwamen zaterdagavond zelfs nog goed weg en maakten tegen Paraguay pas in de laatste minuut gelijk, 2-2.

Argentinië en Brazilië zullen haar derde groepswinnaar maar beter winnen om een debacle, uitschakeling in de 1ste ronde, te voorkomen. Ook Mexico en Uruguay, na de twee eerder genoemde voetbalgrootmachten door rovers het meest gekozen voor het winnen van de Copa, bakken er tot nu toe weinig van. Mexico verloor zelfs beide eerste groepswedstrijden (Chili 1-2) en (Peru 0-1), Uruguay speelde 2x gelijk.

Chili is het enige land dat met plezier terug zal kijken op de eerste week. De ploeg die het Spanje op het afgelopen WK nog erg lastig had gemaakt, gaat aan de leiding in groep 3.

De Chilenen zijn slechts 3 keer gekozen, de Copa America voor Chili levert dus 3,3 punten op. Er ligt het trio rovers mogelijk wel een mooie bonus te wachten. Bart Dorresteijn (Brazilië verliezend finalist, Argentinië derde), Eddy Appeldoorn (Uruguay, Argentinië) en Mario Klein Hesseling (Brazilië, Uruguay) mogen hopen op totaal 13,3 punten, maar dan moeten vooral de Brazilianen wel beter gaan spelen.
Rob Lenting
9 juli 2011 om 15:56:31
Er gebeuren hele rare dingen in de Copa.

Messi kan maar niet winnen, de kanaries hebben nog geen doelpunt gemaakt, Uruguay en Mexico op de rand van uitschakeling.

Nou, nou, nou...
Robbie van den Bos
3 juli 2011 om 00:43:27
daar begint de latijns-amerikaanse onrust al

openingswedstrijd Messi en co in eigen huis

1-1

tegen Bolivia

Bastiaan Boschker
1 juli 2011 om 01:07:42
Gezien de laatste regels zal Rob Lenting zeker niet de auteur van voorbeschouwing zijn...... Lekker scherp ben ik. Een uur te laat voor inzenden. Mijn titel als voetbalrover ben ik nu zeker kwijkt. Ik hoop hem over te kunnen dragen aan Aad. De enige echte voetbalrover in hart en nieren.