De Finale: Frankrijk vs Kroatië

De Finale: Frankrijk vs Kroatië
 

Kockasti (de geblokten) of Les Bleus?

Niet onze zuiderburen met hun sterrenensemble uit de Premier League en ook niet de Engelse waterdragers van die Belgische vedettes. Nee, de Franse blauwhemden en de Kroatische geblokten gaan strijden om de wereldtitel. Een prachtig affiche! Grote namen van het hedendaagse voetbal verschijnen aan de aftrap: met Griezmann, Mbappé, Kanté, Rakitic en Modric staan er heuse vedettes op het veld. Wie heeft daar nou geen zin in!?

Voor ons rovers is deze grote finale de ultieme climax van een maandenlange jacht op de bol en dus Jan Kueter. De grote vraag is of de Franse en Kroatische matadoren zich laten beïnvloeden door de prijs die in het Rotterdamse uitgereikt gaat worden. Op 8 september mag de winnaar van de Glazen Bol immers de heilige graal komen ophalen op ons jaarlijkse feest. De strijd is nog niet gestreden, met vier kansen op 20 punten in de finale: Jan zal beven!

Is de uitslag van de finale te voorspellen? De gemiddelde rover zal de 2-1 of 1-2 voor een habbekrats aan punten links laten liggen. Spectaculaire uitslagen brengen de bol in beeld, maar dan vooral in onze dromen. Als we reëel zijn, bereiden we ons voor op een oersaaie, langdradige finale zonder al te veel doelpunten. Zonde!

Het mag duidelijk zijn dat de Kroaten van de meeste neutrale toeschouwers de steun krijgen, al was het alleen al omdat we ons van oudsher graag ergeren aan de Franse arrogantie. Om vervolgens komende maandag, direct na de finale, bepakt en bezakt richting de camping in de Dordogne of de Vaucluse te trekken. Laten we vooral hopen op een wedstrijd die per ongeluk ontaardt in een waar voetbalfestijn: in hoog tempo heen en weer, twee ploegen die op de aanval spelen, Modric die dominant het spel naar zich toetrekt, Mbappé die Strinic er vierkant uit loopt en uiteindelijk geen strafschoppen, maar de mooiste goal van het toernooi die in de verlenging de beslissing brengt: 4-3! Dat zou trouwens ook zomaar eens 20 punten kunnen zijn, Jan!

Gepubliceerd op 11/07/2018
Aangepast op 02/09/2018
Auteur: Roversnest
 

2 Replies to “De Finale: Frankrijk vs Kroatië”

 1. Net als vorig jaar een zinderend slotakkoord van De Glazen Bol. Met de onwaarschijnlijke finale-uitslag van 4-2 kaapt Christian Ecker onze hoofdprijs voor de neus van Jan Kueter weg. Jan had vanaf het eerste evenement al de leiding genomen met 20 punten bij het WK Triatlon. Daarna was hij ook zeker niet onverdienstelijk in het sprokkelen van punten.

  Eerst was het nog Yuri Bouwman die Jan tot gisteren flink zweten met zijn combinatie Djokovic en Williams als winnaars van Wimbledon. Niet alleen goed voor 20 punten, maar ook voor de koppositie. Waar Williams Yuri in de steek liet, bewees de goalie van Frankrijk Christian juist de eer door bij een stand van 4-1 opzichtig in de fout te gaan: Ecker stond virtueel aan kop. Ruim twintig minuten was het zweten in beide huiskamers. De roversapp ontplofte!

  De 4-2 eindstand stond na 5 minuten blessuretijd op het bord, het Brabantse feestje was compleet. Jan Kueter heeft de bedenkelijke eer om de hoogste score ooit te hebben bij een tweede plek, maar bekroont evengoed een toch zeer mooi jaar met De Hoed en de titel Olympische Rover. Alle prijswinnaars: proficiat en tot 8 september in de Rotterdamse Haven!

 2. Voor de volledigheid nog het overzicht van de finale:

  Uitslag Frankrijk-Kroatië: 4-2
  10 punten voor Christian Ecker en Jeroen Lenting

  Eerste Geel: Kante
  20 punten voor Paul Steijger

  Eerste wissel: Kante
  6,7 punten voor Jeroen Lenting, Olaf van der Kraaij en Rene van der Voordt

  Laatste doelpuntenmaker: Mandžukič
  3,3 punten voor onder andere opnieuw Paul Steijger