De Glazen Bol is naar Brabant

 

50 nieuwe vragen staan weer op een rij. Alle rovers op 0. We starten met voetbal en eindigen met de Tour de France. De 13de jacht op de Glazen Bol kan los!

De Glazen Bol gaat voor minimaal een jaar naar Brabant. Naar Waalwijk om precies te zijn. En daar zijn ze trots op. Niet alleen onze winnaar Chris Ecker, maar ook zijn maatje Bart van Pruissen is in zijn nopjes. Aan boord van de Gemini 2 werd tijdens het sluitfeest duidelijk dat de provincialen de hoogste tonen zongen. Terug naar huis lag ons Bart op de achterbank van de auto met de duim in de mond en de bol in zijn armen tevreden te slapen.

Het was trouwens een goed feestjes op de Maas. Tenminste: de eerste recensies waren goed. Nu is varen door Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen natuurlijk nooit een straf. En het weerzien van mede-rovers zorgde andere jaren ook voor goede sfeer. Dit seizoen was er ook nog genoeg te vertellen. Jan Kueter had de Glazen Bol al met 1 hand vast toen hij op de allerlaatste vraag toch van de troon werd gestoten. Door de 4-2 overwinning van Frankrijk in de WK-finale wist Ecker de heilige graal alsnog te veroveren. Vier keer viel de 20 punten, op het feest in crypto-rebus prachtig weergegeven. Een mooi seizoen om niet snel te vergeten.

Iedereen weer op 0. Er staat een nieuwe jacht voor de deur. 50 vragen staan weer op een rij. Het is een tussenjaar: geen WK voetbal of Olympische Spelen om een reeks vragen aan te koppen. Maar het is toch aardig gelukt al zeggen we het zelf. We starten onder andere met de Europese prestaties van PSV en Ajax en de grande finale wordt hopelijk ingeluid door Tom Dumoulin in de slotweek van de Tour de France. Onderweg is er aandacht voor onder andere het WK cricket, sumo worstelen in Tokyo en is de woestijnrally Dakar terug van weggeweest.

Wij hebben er zin in!

 

 

Gepubliceerd op 09/09/2018
Aangepast op 09/09/2018
Auteur: Roversnest