De lol is er af

 

Hallo lieve Rovers. Wij hebben jullie gemist. Hopelijk jullie ons ook. We hebben vanavond iets te vertellen.

“De Eredivisie is dood, het leven is eruit”, foeterde Marc Overmars een paar dagen geleden tegenover de NOS. “Of misschien anders gezegd: de lol is er vanaf!” Een dag later volgden AZ en PSV hetzelfde statement. Niet dat het Roversnest normaal het voetbal of Ajax blind zal volgen, maar Overmars heeft natuurlijk wel gelijk. Het is raar. Een wereld zonder voetbal. Euro 2020 gaat dit jaar niet door en zelfs de Olympische Spelen zijn uitgesteld. Voor het eerst in 75 jaar worden er in juli geen aardbeien met slagroom gegeten op het heilige gras van Wimbledon. Het geeft te denken en dat hebben we dan ook gedaan.

Want laten we eerlijk zijn, niet alleen de Eredivisie is levenloos. Iedere dag verliezen veel mensen de strijd tegen Corona. Het is de grootse angst in Nederland sinds de bevrijding. En als Alex Koelhof in onze app dan ook nog vertelt over het verlies van zijn vader, wordt het virus ineens wel heel erg tastbaar, ook  voor ons. Het sloeg in ieder geval in als een bom. Alex jongen, heel veel sterkte.

Het einde is waarschijnlijk nog lang niet in het zicht. Wij vrezen in ieder geval dat het nog velen van ons direct of indirect zal raken.

Het voelt dan ook niet goed om dit seizoen nog langer door te gaan. Waarom nog jagen op 20 punten als de hele wereld uit balans is? Waarom in september een winnaar huldigen en een eindfeest vieren als je morgen ziek kan worden?

De lol is er vanaf! Lang hebben wij als Roversnest, gehoopt het seizoen nog goed te kunnen afsluiten. Maar het lukt ons niet langer hierop te hopen. We willen het gewoon niet meer. Vandaag gaat de stekker eruit!

Net als op de palmares van Wimbledon, de Ronde van Vlaanderen en de Grand National zal 2020 op onze erelijst zonder winnaar de boeken in gaan. Een beslissing die natuurlijk niet makkelijk was, maar wel eentje die voelde als de enige juiste.

Wat daarbij zeker helpt is de sportieve reactie van onze huidige koploper Yuri Bouwman. Hij gaf gelijk aan dat het totaal geen probleem was om het seizoen zonder winnaar af te ronden. ‘Dit is overmacht. Er zijn momenteel veel belangrijkere zaken’. Zijn reactie maakt gelijk duidelijk dat hij een waardig Bol winnaar zou zijn geweest.

Hoe de toekomst eruit ziet is natuurlijk moeilijk te voorspellen. Zal het Corona-virus in september zijn verslagen? Zal ze uiteindelijk knock-out in een hoek liggen? Hopelijk wel en kunnen we wellicht sterker dan ooit het dagelijks leven weer oppakken. Misschien stiekem voorzichtig weer van sport gaan genieten en een nieuw seizoen starten. Wij willen. Wij gaan ervoor.

Daarom stellen we voor dat het betaalde inschrijfgeld blijft staan voor het seizoen 2020/2021. Iedereen start met 0 punten, nieuwe rovers zijn weer welkom. Het is even niet anders. Wij hopen op begrip. En tot dan wensen wij iedereen gezondheid en sterkte toe in deze gekke tijd.

Bedankt!

Het Roversnest

Gepubliceerd op 03/04/2020
Aangepast op 03/04/2020
Auteur: Roversnest
 

6 Replies to “De lol is er af”

  1. Lijkt me de enige juiste beslissing. Zeer sportief van Yuri overigens maar zo wil je idd niet winnen. Hopelijk ligt deze situatie snel achter ons.

  2. … logisch besluit mannen…

    Is het misschien goed om de inleg van dit jaar te doneren aan een mooi Corina-doel?

    Groetjes

  3. Respect voor deze lastige beslissing en de houding van Yuri hierin! Zeker met het persoonlijke verhaal van Alex is zelfs Rover zijn maar bijzaak. Hou jullie allemaal taai en vooral gezond!
    Tot snel hopelijk!