Deadline Liege-Bastogne-Liege aanstaande zaterdag!

Deadline Liege-Bastogne-Liege aanstaande zaterdag!
 

Het is een behoorlijk gehannes met deadlines de laatste tijd. Vanaf vandaag staat er weer eentje vast. Aanstaande zondag start het kleurrijke peloton aan een van de oudste klassiekers: Liege-Bastogne-Liege. Welke renners maken kans?

Het is een behoorlijk gehannes met deadlines de laatste tijd. Vooral Wilko Smit wordt er erg moe van. Jonge vaders hebben tegenwoordig een drukke agenda, overvolle mailbox en dan vraagt de Glazen Bol ook nog soms om aandacht. Als deadlines aan het begin van het roversjaar niet altijd even nauwkeurig zijn gekozen, wordt er snel eentje gemist. Vanaf vandaag staat er weer een vast, dat is zeker. Aanstaande zondag staat namelijk het kleurrijke wielerpeloton aan de start van een van de oudste klassiekers: Liege-Bastogne-Liege. De Ardense heuvels liggen te wachten op de beste renners van dit moment. Afgelopen zondag sloofden de mannen met de geschoren benen en snot op de mouwtjes zich nog uit in de heuvels van de Amstel Gold Race. De strijd in Limburg wordt door kenners gezien als serieus voorproefje op het grote werk later deze week.

In Valkenburg versloeg de Rus Sergei Ivanov (Team Katusha) zijn Nederlandse medevluchters Karsten Kroon (Team Saxo) en Robert Geesink (Rabobank) in de sprint. Op de Cauberg laten de kampioenen graag zien hoe het met de vorm is. Nou, de genoemde drie zijn in ieder geval dik in orde. Wie maken aanstaande zondag nog meer kans om in Luik victorie te vieren? Alberto Contador liet in de Ronde van Baskenland zien over goede benen te beschikken, maar de Spaanse geweldenaar heeft zich een paar weekjes rust gegund en zal zondag niet starten. Franck Schleck leek ook redelijk in vorm, maar de kampioen uit Luxemburg sloeg in de Gold Race hard tegen het asfalt: hersenschudding. De echte kanshebbers zullen zich woensdag vermoedelijk in de Waalse Pijl laten zien. Even wachten loont wellicht de moeite. Een ding staat echter vast: de winnaar in Luik zal over goed vernuft en een paar sterke klimbenen moeten beschikken. De Glazen Bol vraagt uiteraard om de winnaar. En dat is niet gemakkelijk. Kanshebbers genoeg, dus misschien een goede kans op 20 punten. Deadline aanstaande zaterdag 23:59 uur. Succes!

Gepubliceerd op 21/04/2009
Aangepast op 21/04/2009
Auteur: Roversnest