Een middag op de tennisbaan

Een middag op de tennisbaan
 

Twee toernooien doen er toe als het gaat om om stuiterende gele ballen en gekreun vanaf de baseline. Een toptennisser heeft Roland Garros of Wimbledon op zijn palmares staan, de rest is niet meer dan een aardige bijlage. Er zijn mooie punten te verdienen heren rovers!

Een middag op de tennisbaan, wat is er mooier dan dat? Op baan 5 is een gemengd dubbel in beslissende fase. De dames slaan beter dan de heren, ze zijn allen 50+. De man met zonneklep wordt zelfs boven de 60 geschat. ‘OUT’ roept de oma in fuchsia roze poloshirt, het krokodilletje van LaCoste op haar borst lacht gemeen. Was de bal nu uit of niet? Er wordt geen ruzie gemaakt, ze kennen elkaar ook al zo lang. Het is wel matchpoint. Tennis is leuk en voor alle leeftijden. Bij LTC Festina aan de rand van het Vondelpark was het gezellig. Bij het nette clubhuis waren de parasollen uitgeklapt, de zon scheen met volle overgave en dat maakte tennis nog veel leuker. De woest aantrekkelijke man achter de bar schonk ijsthee en maakte tosti’s van chorizo kaas op Turks brood, de dipsaus sweet en Chili. We schrijven de zomer van 2007. De jongeman van toen is nu veel wijzer, staat tweede in de jacht op de Glazen Bol en is bovenal in blijde verwachting van een tweede.

Tennis. Twee toernooien doen er toe als het gaat om om stuiterende gele harige ballen en gekreun vanaf de baseline. Streng beoordeeld worden alleen in Parijs en op Wimbledon hoofdprijzen uitgereikt. Een toptennisser heeft Roland Garros of Wimbledon op zijn palmares staan, de rest is niet meer dan een aardige bijlage. In Australiƫ en in de Verenigde Staten wordt er ook serieus getennist en wordt wellicht gedacht dat de plaatselijke Grand Slam er toe doet. Natuurlijk leuk, bloemen in Sydney of op Flushing Meadows, maar echt indruk maakt een tennisboy of -girl pas met een hoofdprijs in Frankrijk of Engeland. Daarom staan Roland Garros en Wimbledon op de kalender van de Glazen Bol. Nergens is de adoratie mooier en de druk hoger dan daar.

En er zijn trouwens mooie punten te verdienen, heren rovers! Voor nu staan de gravelbijters in Parijs centraal, later in juni wachten de service-volley specialisten op het heilige gras in Londen. De winnaar bij de heren EN de dames worden gevraagd. En er zijn alleen punten voor de rover die beiden goed heeft voorspeld en dat maakt de vraag extra interessant. Want is het aantal kanshebbers bij de heren wellicht op 1 hand te tellen, bij de dames weet je het maar nooit! Fuchsia roze is in Parijs toegestaan en lachende krokodillen zijn zeker welkom. Vorig jaar won Rafael Nadal (foto) bij de mannen en de nog altijd wonderschone Maria Sharapova bij de dames. Vanaf as woensdag mag er worden ingezonden.

Gepubliceerd op 12/05/2013
Aangepast op 12/05/2013
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
13 juni 2013 om 18:26:22