FA Cup is Engelse voetbalgeschiedenis pur sang

De FA Cup staat eindelijk op de roverskalender. Engelse voetbalgeschiedenis pur sang. De eerste editie dateert van 11 november 1871! Zondag spelen Arsenal en Aston Villa de 134ste finale op het heilige gras van Wembley…

De FA Cup staat eindelijk op de roverskalender. Engelse voetbalgeschiedenis pur sang. De eerste editie dateert van 11 november 1871! Aan het bekertoernooi deden in totaal 736 voetbalclubs mee uit Engeland en Wales. Zondag spelen Arsenal en Aston Villa de 134ste finale op het heilige gras van Wembley.

Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspurs werden al voor de winterstop uitgeschakeld. De weg lag vrij voor Man United om het belangrijkste bekertoernooi ter wereld te pakken, maar de mannen van Arsene Wenger staken daar een stokje voor. Arsenal was in de kwartfinale op Old Trafford met 1-2 te sterk. Aston Villa schakelde het grote Liverpool uit in de halve finales. Aston Villa is een van de oudste clubs van Engeland en was vooral voor de eerste wereldoorlog succesvol in het prestigieuze bekertoernooi. De ploeg uit Birmingham won in 1887, 1895, 1897, 1905, 1913, 1920 en 1957. Mocht Villa winnen dan zullen de emoties hoog oplopen, want de laatste victorie is 58 jaar geleden! Arsenal wordt bij winst alleen recordhouder. The Gunners hebben 11 FA Cups in de prijzenkast staan. Het juist voorspellen van de uitslag na 90 minuten levert de rovers punten op. Kies je voor een gelijke stand, dan wordt ook nog gevraagd om de winnaar te voorspellen (keuze na verlenging of na het nemen van strafschoppen). Zondag 30 mei om 18:30 uur plaatselijke tijd is de aftrap. Deadline is dus aanstaande zaterdag.

ARSENAL WINT OVERTUIGEND DE FA CUP

De Londense voetbalploeg Arsenal heeft vanavond met een verpletterende zege van 4-0 de finale van de FA Cup in Wembley gewonnen van het Birminghamse Aston Villa. Net als vorig jaar pakte de ploeg van Arsene Wenger de titel. Het is de twaalfde keer dat Arsenal de FA Cup wint.

Arsenal begon de wedstrijd direct aanvallend. Nadat de Nederlander Ron Vlaar bijna een eigen doelpunt schiet, brengt Theo Walcott Arsenal vijf minuten voor rust op voorsprong. Vlak voor rust maakt Alexis Sanchez nog bijna 2-0, maar Cleverly weet de bal uit het doel te houden.

Direct na rust gaat Arsenal weer vol in de aanval. En dat betaalt zich uit: in de 50e minuut poeiert Sanchez de bal van zo n 25 meter afstand langs doelman Given. Met die spectaculaire goal komt Arsenal dus alsnog op 2-0.

Hierna lijkt Aston Villa de moed in de schoenen te zakken. Het team uit Birmingham wordt nog een strafschop onthouden vlak nadat Per Mertesacker een corner van Cazorla had binnen gekopt: 3-0.

Tot grote vreugde van rover Jan Kueter tikt Giroud ver in blessuretijd de 4-0 in het doel. Kueter en Michiel Verbraak mogen daarom 10 mooie punten bijschrijven. Verbraak is nu de top3 binnengeslopen.
Rob Lenting
6 juni 2015 om 19:04:06

Arsenal begon de wedstrijd direct aanvallend. Nadat de Nederlander Ron Vlaar bijna een eigen doelpunt schiet, brengt Theo Walcott Arsenal vijf minuten voor rust op voorsprong. Vlak voor rust maakt Alexis Sánchez nog bijna 2-0, maar Cleverly weet de bal uit het doel te houden.

Direct na rust gaat Arsenal weer vol in de aanval. En dat betaalt zich uit: in de 50e minuut poeiert Alexis Sánchez de bal van zo’n 25 meter afstand langs doelman Given. Met die spectaculaire goal komt Arsenal op 2-0.

Pieter den Hartogh
1 juni 2015 om 22:25:25
Wenger schrijft geschiedenis met zesde FA Cup

Arsène Wenger schreef zaterdag geschiedenis in de FA Cup. De Franse manager van Arsenal veroverde voor de zesde keer de belangrijkste Engelse beker, door Aston Villa in de finale met 4-0 te verslaan. Wenger won de FA Cup eerder in 1998, 2002, 2003, 2005 en 2014. Met zijn zesde beker kwam de 65-jarige trainer op gelijke hoogte met George Ramsay, de Schot die de FA Cup in de negentiende en het begin van de twintigste eeuw zes keer won met Aston Villa.
1 juni 2015 om 22:23:43

Bron: ad.nl
Rob Lenting
30 mei 2015 om 18:25:38
Over 5 minuten trappen de voetballers van Arsenal en Aston Villa af voor de 134ste finale van de FA Cup.

Er is iets vreemds gebeurd met het verwerken van de antwoorden. Het is ons nog onduidelijk wat, maar het roversnest wil voordat de uitslag bekend is duidelijkheid verschaffen om 100% transparantie te waarborgen.

4 antwoorden zijn onjuist weergegeven. Het gaat om de inzendingen:

- Maurits Vegter: heeft 1-1 Uit wns, moet zijn 1-1 Arsenal wns (20 punten)
- Remco Nieuwenhuis: heeft 1-1 Uit wnv, moet zijn 1-1 Arsenal wnv (20 punten)
- Leen Veldhuijzen Van Zanten: heeft 2-2 Uit wnv, moet zijn 2-2 Arsenal wnv (10 punten)
- Martin Klijn: heeft net als Leen 2-2 Uit wnv, moet zijn 2-2 Arsenal wnv (10 punten)

De puntentelling voor alle antwoorden kloppen wel.