Feest in Thialff en Schladming

Feest in Thialff en Schladming
 

Het WK Sprint waar de Aziaten, Europeanen en Noord-Amerikanen de dienst uit gaan maken en waaghalzen op de nachtelijke piste in Schladming gaan Paultje Steiger aan het wankelen brengen. Lees verder…

Allround lange baan schaatsen, iets suffers is er niet. Schaken is als kijksport nog boeiender. De eerste de beste Amerikaan die het short track inruilt voor de lange baan is door al die gezonde Hollandse mannen niet meer te achterhalen. Of een Italiaan verricht tijdens een Olympisch jaar wat extra arbeid op de trainingsbaan en neemt op het koningsnummer gelijk goud mee naar huis. Nederland is schaatsblind. Zodra kleintjepils op de tribune de muziek inzet denken wij voor even dat schaatsen een mondiale sport is. De NOS maakt hele avonden vrij voor kwalificatiewedstrijden waarvan de winnaar deelneemt aan selectiewedstrijden voor het plaatselijke kampioenschap in Balk. Hollands Cultuurgoed met Geert Wilders als nationale IJsmeester. Zoiets. Het Roversnest kan een beetje chauvinisme waarderen dus de Glazen Bol was erbij als Sven, met de lippen van Naomi van As in gedachten, ergens zijn rondjes maakte. Dit jaar waait er een andere wind door de Glazen Bol. Natuurlijk niet zonder de Noorste trui van Mart Smeets en zijn muze Ria Visser. Maar het criterium van mondiaal aansprekende evenementen is weer een beetje aangehaald. Taktaktak, hup, volgende rit. Het WK Sprint waar de Aziaten, Europeanen en Noord-Amerikanen de dienst uit gaan maken. Wel in Thialff gelukkig maar helaas, kleintjepils, een kleine kans op goud voor Nederland.

Oosterijkers hebben hun eigen Thialff langs de piste van Schladming. Daar is de nachtelijke Slalom wedstrijd voor meer dan 45.000 uitzinnige ski-fans het evenement van het jaar. Hulptroepen hebben op de piste extra sneeuw aangebracht om de deelnemers en toeschouwers perfecte condities te kunnen garanderen. Grote party-tenten, stampende beats, drank, pillen en een hossende menigte. Als je niet beter weet, zou het een feestje van IDT kunnen zijn. Het zijn de Alpse ingredienten voor een heus volksfeest. En de wedstrijd telt ook nog eens mee voor de World Cup dus de toppers uit alle windstreken doen mee. Spanning tot de laatste tiende van een seconde. Wie maakt zich onsterfelijk en duikt daarna a al Tomba la Bomba het nachtleven in om er helemaal naar de klote weer uit te komen? Niemand die het weet!

Alle kans dat de snelle schaatsers en de angstloze afdalers Paultje Steijger aan het wankelen brengen. Maar let goed op wie je kiest. Het Roversnest heeft geprobeerd een complete deelnemerslijst te vinden maar zelfs Wikileaks zwijgt hier over. Daarom staan op de antwoordenlijsten de beste schaatsers en skiërs volgens de World Cup ranglijsten (en niet de officiële deelnemerslijst). Er staan dus deelnemers op de antwoordenlijsten die niet meedoen en de optie ZZZ staat er bij voor deelnemers die wel meedoen maar de afgelopen maanden zich rustig hebben gehouden bij de World Cup wedstrijden. Het is niet anders. Veel succes met Googlen!

Gepubliceerd op 15/01/2011
Aangepast op 15/01/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Michiel Oosterhoff
19 januari 2011 om 10:37:42
Ien bjusterbaerlik moaie plak als Balk yn ien sin mei dat lilleke blonde hynder ut Limburg, Dat ken net....