Finale EURO2012 alles beslissend

Finale EURO2012 alles beslissend
 

Vanavond spelen Italië en Spanje de finale van EURO 2012. Een eindstrijd die ook de prijzen na een enerverend seizoen roven zal bepalen. De Knock-out (inzenden maar), de Voetbalrover, de Hoed en de Glazen Bol, wie pakken de prijzen?

Vanavond spelen Italië en Spanje de finale van EURO 2012. De Azuurblauwen spelen een verrassend goed toernooi. Er is de teamspirit, de winning flow, die bij het Nederlands elftal zo node werd gemist. Let eens op hoe de Italianen vanavond het volkslied uit volle borst meezingen. De strijdlust spat er van af, bombarie om bang van te worden. Spanje zal van goede huizen moeten komen om de Europese titel te prolongeren. Maar laten we eerlijk zijn: het beste team komt uit het land van het stierenvechten en de tapas. Spanje heeft niet teleur gesteld en de favorietenrol waargemaakt. Het belooft een spannende finale te worden. Een eindstrijd die ook de prijzen na een enerverend seizoen roven zal bepalen. Wie pakken de prijzen? De eindklassementen Voetbalrover, de Hoed en de Glazen Bol zullen in een definitieve plooi worden getrokken. En na vanavond is ook de KO-rover bekend. Wint Ivo Kloet of Ralph Bouwman deze prestigieuze prijs? Ivo denkt dat Italië de titel grijpt, Ralph hoopt op Spanje. Officieel moet worden ingezonden via het forum onderaan dit artikel, dus wie het eerst kiest mag nog wijzigen. Zo niet, dan wordt de eerste niet officiële inzending aangehouden. Akkoord?

De toss is de eerste vraag die even voor 20:45 uur punten op gaat leveren. Niet veel, maar vooral in de strijd om de Hoed kan het beslissende punt worden geraapt. Pieter Schaap (13 punten), Patrick Peeters (12) en Jacques Nieuwlaat (11) zijn favoriet voor het prachtige zwarte hoofddeksel. Nieuwlaat (Italie) kan een punt inlopen op Schaap en Peeters (beide Spanje) als Buffon kop of munt goed raadt. Ook in de strijd om de Voetbalrover kan ieder punt belangrijk zijn. Duncan van Soest lijdt momenteel de dans met 5 punten, Patrick Peeters (ook 5), Robin Haan, Cahit In en Pekka Smit (allen 4) staan volgen op kleine afstand. Van Soest en Haan hebben Italië gekozen, Peeters, In en Smit kozen Spanje. Voor de aftrap zo al voldoende spanning dus.

De hoofdprijs is en blijft natuurlijk de Glazen Bol. En het belooft heel spannend te worden. Er zijn nog genoeg punten te verdienen en veel rovers kunnen de huidige leider Peeters nerveus maken. Een kleine greep uit inzendingen die de hartslag van velen ongetwijfeld zal verhogen. Maurice Revenberg pakt 20 punten wanneer het 0-0 blijft en Spanje de strafschoppen beter neemt. Genoeg voor de koppositie. Gjalt Gaastra heeft ook een paar mooie opties op eindwinst genomen. 1-1 eindstand na 90 minuten en Italië de beste na verlenging is 10 punten waard en als het eerste doelpunt in de 58ste, 59ste of 60ste minuut wordt gescoord is het ook feest in Friesland. Tim van Dijk kan ook goede zaken doen. Het eerste doelpunt in de 38ste minuut brengt de Glazen Bol naar Amsterdam. Wanneer Fernando Torres de eerste goal maakt, dan zal Martin Munter gaan spinnen als een tevreden kater, 10 punten brengt zijn totaal op 35. En moet Peeters zich nog zorgen maken om Olaf van der Kraaij? Natuurlijk! Eerste goal door Cesc Fabregas (3,3 punten) en eerste gele kaart voor Alessandro Diamanti (20 punten) zijn twee opvallend realistische keuzes van de oudste Kraaij-brother. Het wordt smikkelen en smullen vanavond. Zoveel is zeker.

Wie gaat haar winnen?

Gepubliceerd op 01/07/2012
Aangepast op 01/07/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Jeroen Kloet
1 juli 2012 om 20:11:14
Wat natuurlijk ook kan: in de 73ste minuut bij een 0-0 stand begaat Fernando Torres een overtreding net buiten het strafschopgebied. Commentaar levert de Spanjaard de eerste gele kaart van de wedstrijd op. Montolivo kopt bal binnen: 1-0!

Spanje maakt vlak voor tijd gelijk en Italie neemt de strafschoppen beter. Raad eens wie dan met voorsprong de Bol wint?

Geachte heer Lenting. Dit citaal, zojuist gelezen bij het laatste nieuws, doet mij overtuigen van het feit dat u de eerste rover bent die ik officieel als knettergek mag bestempelen. De kans dat bovenstaande toevaligheden zich vanavond daadwerkelijk gaan voordoen acht ik net zo groot als de kans dat ik de Rovers triathlon van 2013 ga winnen.
Rob Lenting
1 juli 2012 om 19:05:31
Helemaal vergeten in de voorbeschouwing, maar de topscorer van het toernooi is na vanavond ook bekend. Mario Gomez, Ronaldo en Balotelli staan van de door rovers gekozen spelers gedeeld aan kop met 3 goals. Nu alle 3 zijn ze 1 punt waard, waardoor Peeters extra voorsprong neemt.

Maakt Balotelli straks 1 goal, dan is hij de topschutter van Euro 2012 en pakt Daan Smith 20 punten!

Wint Spanje dat is Maurits Vegter 10,8 punten rijker en komt zijn totaal op 17,5 punten. Een doelpunt in de finale in de 47ste, 48ste of 49ste minuut is 20 punten waard en kan hem de titel opleveren.

Zo nu genoeg...

Of nee...

Wat natuurlijk ook kan: in de 73ste minuut bij een 0-0 stand begaat Fernando Torres een overtreding net buiten het strafschopgebied. Commentaar levert de Spanjaard de eerste gele kaart van de wedstrijd op. Montolivo kopt bal binnen: 1-0!

Spanje maakt vlak voor tijd gelijk en Italie neemt de strafschoppen beter. Raad eens wie dan met voorsprong de Bol wint?

PS: het gaat bij verlengingen of winnen na strafschoppen om de uitslag na 90 minuten.
Ivo Kloet
1 juli 2012 om 18:12:46
Mooi, dan blijf ik uiteraard bij Italia.
Ralph Bouwman
1 juli 2012 om 18:08:48
Ik ben nu onderweg naar Schiphol, ga naar Frankrijk
Ik blijf bij Spanje, veel kijk plezier allemaal ik ga het helaas niet zien want ik zit in de lucht tijdens de match.