George Best als icoon overtreffen!

George Best als icoon overtreffen!
 

The Open Championship, wordt beschouwd als het oudste en meest prestigieuze golftoernooi van de wereld. Hoe groot een prijzenkast of hoe dik een bankrekening ook mag zijn, iedereen wil winnen. Hier wordt het verschil gemaakt tussen winnaars en legendes.

Komend weekend komen de beste golfers ter wereld naar Belfast. Gelegen in een land verscheurd door drie decennia van geweld, ook wel The Troubles genaamd, was Royal Portrush altijd dichtbij. De spanningen tussen katholieken en protestanten zijn nog altijd voelbaar, maar niet als er golf wordt gespeeld. Eén speler zal met buitengewone interesse door duizenden fans worden gevolgd: Rory McIroy speelt een thuiswedstrijd.

Over McIlroy kan je een aardig boek schrijven. Geboren in Holywood (Noord Ierland) en zoon van een maniakale golfliefhebber. Hij begon op zeer jonge leeftijd al met winnen van grote toernooien en heeft drie Majors op zijn naam staan. Rory staat al jarenlang op de voorpagina’s van elke Noord-Ierse Story en Privé. Een last minute annulering van het huwelijk met z’n vorige meisje Caroline Wozniacki heeft daarbij zeker geholpen. McIllroy is in Noord Ierland de grootste superster die er is, en zijn wel gelukte huwelijk een paar jaar geleden, werd live gevolgd op verschillende media. Was natuurlijk in een leuk kasteeltje en er kwam een klein peloton celebs door de poort, en  o- ja, Stevie Wonder sloot het vier dagen durende sprookje muzikaal af.

In 2019 heeft Rory al weer twee grote toernooien op zijn naam staan, en het kan zo maar zijn dat Rory zichzelf legendarisch maakt en George Best als icoon gaat overtreffen. Hij doet er in ieder geval alles voor. Zijn trainer vanuit zijn kindertijd is nog steeds aan zijn zijde. Klein detail: Rory heeft thuis vier oefengreens laten aanleggen, allemaal met verschillende grassoorten. Statistieken en droge data zijn soms niets waard, maar even deze nog: zijn beste ronde ooit was een 61! En ja, gemaakt op de Royal Portrush Golf Club!

Gepubliceerd op 14/07/2019
Aangepast op 14/07/2019
Auteur: Michiel Oosterhoff