Gestampte Meisjes zorgen voor spetterende jaarwisseling

Gestampte Meisjes zorgen voor spetterende jaarwisseling
 

De jacht op de Glazen Bol is geopend. Via Tokio, naar Zandvoort, door Europa en weer terug naar Tokio. 50 mooie vragen staan weer op een rij!

De Gestampte Meisjes dansten, grapten en zongen energiek. In het knusse Rietveld theater gaven Ymke van Hoof, Esmée van Liere en Therena van der Pluijm een wervelende show. Drie leuke meiden uit Utrecht doen aan  fysiek cabaret leert google. Nou, dat is niet gelogen! Tjonge, hun voorstelling Ballen 2.0 spettert! Het is een ode aan de man, aan ons Rovers! En terecht, want wij hebben het niet makkelijk. Hoe om te gaan met onafhankelijke vrouwen en ook nog oppassen voor #metoo? En wat gebeurt er als er niet genoeg paardensport op onze kalender staat?

De Gestampte Meisjes zorgden gisteravond (red. 7 september)  voor meer dan een schaterlach. Er werd geschuurd, getwerkt, geflirt, gespuugd en met skippyballen gemept of gejongleerd. Het applaus was dan ook groot na afloop, de waardering enorm. Al was één  ex-winnaar van de Glazen Bol vooral blij dat zijn vrouw het leuk vond en kreeg een andere oud-winnaar er soms te rode oortjes van, verder was echt  iedereen laaiend enthousiast. En dat waren er veel, want bijna 80 rovers en roversvrouwen waren naar Delft gekomen.

De jaarwisseling 2019/2020 was er een om te onthouden. Misschien zelfs  wel de beste ooit. Het Roversnest sloot daarom even na middernacht trots de deuren van het theater en blikt vol vertrouwen naar het komende seizoen. Er zijn dan ook weer 50 mooie vragen op een rij gezet. We starten in Tokio met het WK rugby en zullen in 2020 ook in de Japanse hoofdstad eindigen met 12 vragen over de Olympische Spelen. Uiteraard volgen we Max Verstappen met bovengemiddelde interesse op Zandvoort, zijn we benieuwd of Tom Dumoulin potten kan breken in de Tour de France en rekenen we op veel Nederlandse doelpunten tijdens EURO 2020.

Dit seizoen ook een primeur: Jan Wegman, rover van het eerste uur, heeft nog geen vraag gemist en sinds de start in 2006 al 650 keer ingezonden. Jan is daarin uniek en mocht daarom een vraag doneren. Hij koos voor honkbal en vroeg met succes hulp van international Dwayne Kemp. Bekijk het filmpje hieronder dat is geschoten na afloop van de wedstrijd Neptunus-Pioneers tijdens de series voor het kampioenschap van Nederland.

Iedereen start in ieder geval weer op 0 punten. De jacht op de Glazen Bol is geopend. En de Gestampte Meisjes zitten voor altijd in ons hart gesloten!

Gepubliceerd op 08/09/2019
Aangepast op 09/09/2019
Auteur: Roversnest