Grand National 2011: waar zullen we gaan kijken?

Grand National 2011: waar zullen we gaan kijken?
 

Big Fella Thanks, The Midnight Club, Silver by Nature, Bluesea Cracker en West End Rocker. Zo maar een greep uit de vele mooie namen van de paarden die op zaterdag 9 april over de heggen gaan springen op Aintree. The Grand National: voor veel rovers het favoriete roversevenement…

Big Fella Thanks, The Midnight Club, Silver by Nature, Bluesea Cracker en West End Rocker. Zo maar een greep uit de vele mooie namen van de paarden die op zaterdag 9 april over de heggen gaan springen op Aintree. The Grand National is voor veel rovers het favoriete roversevenement. Het paard Don’t Push It won vorig jaar de belangrijkste steeple-chase ter wereld. Jockey Tony McCoy ging juichend over de finish in Liverpool, zijn groengele jack wapperde in de wind. Na veertien eerdere starts was McCoy in zijn vijftiende poging eindelijke succesvol. De 36-jarige Noord-Ierse veelwinnaar won meer dan 3000 races en is nog altijd de jongste winnaar van een steeple-chase ooit. Op 17-jarige leeftijd won hij de Legal Steps op Turles. McCoy reed meer dan 13.000 races of te wel 31.000 miles, wat overeenkomt met 1,25 keer de wereld rond. Toch had geen enkele rover gerekend op winst voor Don’t Push It en zo ging een mooie kans op 20 punten voorbij.

Overweldigend was het spontane commentaar van een aantal rovers. Kees Boshuijer spint bij de herinnering alleen al misschien wel het meest. Op zijn roversboek is te lezen: “Door de 1000rovers beleefde ik vorig seizoen de Grand National voor het eerst live op TV. Ik had nooit verwacht een paardenrace zo mooi te vinden. Ik heb de hele race vol ontzag naar het toestel zitten schreeuwen en verheugde me een minuut na de finish al op de volgende editie. Glazen Bol, bedankt hiervoor!” Is het daarom geen goed idee om met een aantal grootliefhebbers van sportieve spanning volgende week zaterdag een kroeg in te duiken en de paarden met prachtige namen naar de finish te schreeuwen? Om vrouwen met de mooiste hoeden voorzichtig en opzichtig decolletĂ© over het grasveld op het middenterrein te zien schuifelen? Om winst te vieren of juist te treuren na weer een netniet? Het is kort dag, maar suggesties zijn meer dan welkom. Rovers, laat je horen en doe een voorstel op het forum hieronder!

Om het spektakel goed te kunnen volgen is het belangrijk te weten met welke kleur jasje de jockey ruim 4 miles in de stijgbeugels staat. De kleuren van de jackets zijn daarom te vinden op de achtergrondinfo. Paars met rode ballen, blauw met witte strepen, groen en geel geblokt of zwart met roze stippen. En om vast in de stemming te komen, bekijk onder actuele links het live verslag van de legendarische race in 1973. Vorig jaar was de ongelooflijk bizarre inhaalrace ook al te zien, maar woorden blijven te kort schieten. Op verzoek van Ilja Flem op herhaling. De deadline is volgende week vrijdag 23:59 uur. Welk paard verdient eeuwige roem en wint the Grand National 2011? En vergeet niet zaterdag 4:15 uur pm plaatselijke tijd vrij te houden, café nog onbekend.

Gepubliceerd op 29/03/2011
Aangepast op 29/03/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
10 april 2011 om 10:53:41
At Murphys hangen overal televisies. De Ierse Pub is een heus sportcafe en het is gezien de overvolle terrassen buiten opvallend druk binnen. In een ooghoek speelt Celtic voetbal, op een ander scherm Tottenham Hotspurs of Manchester United, op een vierde tv is een rugbymatch te volgen.

Op het grote scherm de hoofdact. Glanzende vol gespierde volbloeds met hoge schacht stappen trots en barmhartig door het beeld. Onderaan schuift de lichtkrant voorbij met de deelnemende paarden en uitbetaling bij winst erachter: 1 Dont Push It 11-1, 2 Tidal Bay 33-1, 3 What a Friend 12-1, 4 Vic Venturi 50-1 enzovoort. Wat een fantasie!

6 rovers staren naar het scherm, snuiven aan de sfeer, dromen er ooit op een zaterdagmiddag in april een keer live bij te zijn. Evert-Jan Verschuren, Kee-Seng Tan en Gommert Leune volgen al jaren de Grand National. -We zijn hier al voor het vijfde jaar-, roept Gommert enthousiast. -Fantastisch die paarden-. Terwijl zijn maatjes blondschuimend bier laten smaken, lurkt hij zelf Red Bull door een rietje. -Morgen gaat hij de marathon lopen-, legt Evert-Jan uit.

5 paarden met felgekleurde toch gelijkende jacks strijden voor de winst. Het paard van Tan, Oscar Time, wordt tweede, de 6 rovers blijven zonder punten. Again!
Rob Lenting
9 april 2011 om 21:51:20
Alexander van Verseveld, Jorit Dijkstra en Mario Mansveld grijpen 6,7 punten.

TELEGRAAF, zaterdag 09 apr 2011, 18:39

BALLABRIGS WINT GRAND NATIONAL

LIVERPOOL - Om kwart over vijf denderden 160 paardenhoeven over de eerste meters van de zwaarste hindernissen op de kalender, de Grand National op Aintree, een roemruchte paardenrace.

Na een constant bloedstollend gevecht over het lange parcours in de 162e editie van de Grand National won Ballabriggs met jockey Jason Maguire uiteindelijk de zware struggle over 30 hindernissen en 7200 meter op tamelijk harde piste.

In Great Britain en Ierland is de roem voor beiden levenslang. Voor Jason was het een enorm feest om voor het eerst te mogen zegevieren. Hij wist letterlijk nog niets te zeggen, volledig in emotie, toen BBC reporters zich naar hem spoedden. -Ik ben volledig overdonderd door dit alles-, stamelde Jason. Nog nooit was Aintree zo afgeladen als in 2011, meer dan 100.000 toeschouwers waten live getuige hoe Ballabriggs (14-1 bij de bookmakers) uiteindelijk Oscar Time een lengte voorbleef. Dont Push It, de winnaar van vorig jaar, finishte op een eervolle derde plaats.
Rob Lenting
8 april 2011 om 10:42:46
De 40 paardjes die voor morgen het felbegeerde startbewijs hebben veroverd en van start zullen gaan in de Grand National 2011:

1) DONT PUSH IT (IRE)
2) TIDAL BAY (IRE)
3) WHAT A FRIEND (ENG)
4) VIC VENTURI (IRE)
5) MAJESTIC CONCORDE (IRE)
6) OR NOIR DE SOMOZA (FR)
7) DOONEYS GATE (IRE)
8) BIG FELLA THANKS (ENG)
9) THE TOTHER ONE (IRE)
10) BALLABRIGGS (IRE)
11) THE MIDNIGHT CLUB (IRE)
12) NICHE MARKET (IRE)
13) SILVER BY NATURE (ENG)
14) BACKSTAGE (FR)
15) CHIEF DAN GEORGE (IRE)
16) CALGARY BAY (IRE)
17) KILLYGLEN (IRE)
18) OSCAR TIME (IRE)
19) QUINZ (FR)
20) BECAUSEICOULDNTSEE (IRE)
21) COMPLY OR DIE (IRE)
22) QUOLIBET (FR)
23) GRAND SLAM HERO (IRE)
24) STATE OF PLAY (ENG)
25) KING FONTAINE (IRE)
26) IN COMPLIANCE (IRE)
27) HELLO BUD (IRE)
28) WEST END ROCKER (IRE)
29) SANTAS SON (IRE)
30) BLUESEA CRACKER (IRE)
31) THAT IS RHYTHM (FR)
32) SURFACE TO AIR (ENG)
33) PIRAYA (FR)
34) CANT BUY TIME (IRE)
35) CHARACTER BUILDING (IRE)
36) ORNAIS (FR)
37) ARBOR SUPREME (IRE)
38) P5U-42P ROYAL ROSA (FR)
39) SKIPPERS BRIG (IRE)
40) GOLDEN KITE (IRE)
Rob Lenting
7 april 2011 om 18:57:00
Vorig jaar stond de Grand National voor het eerst op de roverskalender. Uit eigen ervaring kunnen wij delen dat live beelden de adrenaline tot grote hoogte deed stijgen. Daarom nodigen we je uit om te komen kijken at Paddy Murphys Irish Pub, Rodezand 15 te Rotterdam (nabij De Meent).

Vanaf 16:30 uur verzamelen.

We hopen op een grote opkomst!
Rob Lenting
5 april 2011 om 11:52:53
Zaterdag gaan 40 paarden van start voor de Grand National. Vorige week werden de eerste 74 namen bekend gemaakt die in aanmerking komen voor een startbewijs. Er zullen iedere dag namen afvallen.

Gisteren zijn de eerste 10 jockeys, trainers en eigenaren teleurgesteld. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat One Cool Cookie niet mee zal doen.

Ballytrim, Dev, Frankie Figg, Midnight Chase, Nedzers Return, Notre Pere, One Cool Cookie, Regal Heights, Scotsirish en Synchronised zullen zaterdag niet van start gaan. Hopelijk heeft geen rover een van deze 10 gekozen, aan de andere kant niet slim om niet te wachten op de definitieve startlijst.

Namens het roversnest,
Rob Lenting
30 maart 2011 om 09:51:34
Niet onbelangrijke aanvullende info: op moment van openen evenement Grand National waren nog 74 paarden in de race voor een felbegeerd startbewijs. Uiteindelijk zullen op zaterdag 9 april slechts 40 paarden daadwerkelijk de baan ophobbelen.

In de antwoordenlijst door ons gegeven zijn alle 74 mogelijk van start gaande paarden opgenomen. Je zult dus zelf moeten controleren of jouw paard daadwerkelijk zal starten. Op 4 april worden de 40 uitverkoren paarden definitief bekend gemaakt.

Succes!