Hushovd wereldkampioen, Steijger het goudhaantje

Hushovd wereldkampioen, Steijger het goudhaantje
 

Thor Hushovd is wereldkampioen geworden en heeft een bom geplaatst onder de Glazen Bol. De overwinning van de Noorse sprinter is 20 punten waard, Paul Steijger is het goudhaantje…

Thor Hushovd is wereldkampioen geworden. De sympathieke Viking was de snelste aan het einde van een 257 kilometer zware koers. Topfavoriet Philippe Gilbert zag een aanval op de voorlaatste klim bijna bekroond, maar de Belg werd 4 kilometer voor de finish ingelopen. De overwinning van Hushovd is 20 punten waard, de Noor legt zo al vroeg in het seizoen een bom onder de Glazen Bol. Hushovd heeft al eerder het roverspeloton doen verbazen. In 2006 won de Noor de proloog in de Tour de France, geen enkele rover voorzag dat kunstje. Op de Champs Elysees toonde hij datzelfde jaar nog een keer zijn klasse. Aan de finish van de laatste etappe van Le Grande Boucle was Hushovd de snelste in een massasprint en er lagen voor 5 rovers een onverwachte ruime beloning van 4 punten te wachten.

Vooraf was de grote vraag of de twee beklimmingen in het Australische Geelong zwaar genoeg zouden zijn om de sprinters voldoende pijn te doen. Het parcours was slopend, de koers levendig, maar niet alle snelle mannen werden op achterstand gezet. Cavendish en Farrar werden inderdaad gelost, maar Hushovd hield gemakkelijk stand. Het is opzienbarend dat maar 1 rover in een wereldtitel voor de beste klimmer onder de sprinters geloofde. Paul Steijger is het goudhaantje. De Delftenaar, die in 2008 de Glazen Bol al eerder won, heeft zo een mooie optie genomen op een tweede titel. Maar het seizoen is nog lang. Ook al zijn de kansen op 20 punten schaars, het is misschien een teken aan de wand: alle drie de renners op het podium waren 20 punten waard. Rovers Wouter van Dam en Yuri Bouwman zaten er met Matti Brechsel en Alan Davis akelig dicht bij de absolute voltreffer. Het bewijs is geleverd: wielrennen is 20-puntengevaarlijk. Niemand had kunnen bedenken dat Hushovd 20 punten waard zou zijn. Er komen nog kansen genoeg, de achtervolging kan morgen al beginnen. Nog 39 vragen, waaronder een handvol wielervragen in juli 2011, op jacht naar 20 punten.

Het podium, stuk voor stuk 20 punten waard.

Gepubliceerd op 03/10/2010
Aangepast op 03/10/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Robbie van den Bos
6 oktober 2010 om 08:01:13
lekker bezig, die paultje, texas rangers 4-2 winst, goed voor 20 punten.
Wouter van Dam
5 oktober 2010 om 15:47:10
Hij dreunt nog na.....

En ook ik kan wel leven met Thor, maar wat was Matti dichtbij voor 20...
Apart wel dat het podium alle drie 20punters waren!

Wout
Paul Steijger
5 oktober 2010 om 08:15:33
... is wel ff lekker ja die 20 puntjes ... die smaken naar meer ...
Yuri Bouwman
4 oktober 2010 om 00:07:22
tepstra bedankt voor het aantrekken van de sprint voor thor!

paul gefeliciteerd, als ik dan toch moet verliezen dan maar van de held thor.
Ilja Flem
3 oktober 2010 om 10:21:10
Paul wie ? ... Steijger?! Die naam komt me bekend voor!