In een nieuw jasje!

In een nieuw jasje!
 

Met trots presenteren wij onze vernieuwde website. Goed te doen op iedere smartphone: er kan eindelijk naar hartenlust worden geswipet.

Je kunt het misschien niet voorstellen, maar tijdens de vroegste uren van de Glazen Bol en de 1000 rovers werd er ingezonden per mail. Na de deadline, vaak rond middernacht, werden alle inzendingen in een excel-sheet geknald en naar alle rovers gestuurd. Het eerste jaar waren we met 32 rovers, dus dat was op zich nog wel te doen, maar de deadlines vielen niet altijd even gunstig. ‘Kom je naar bed schat?’ werd dikwijls vanuit de slaapkamer geroepen. ‘Nee, nog even afmaken, zo klaar!’ was meestal de roep terug.

Webmaster en rover van het eerste uur Olaf van der Kraaij wilde ons wel helpen. Hij draaide een website in elkaar die nog kon rekenen ook. Door de loop der jaren kwamen er steeds meer wensen vanuit het roversnest bij: de rovershoed werd gelanceerd (en daarmee weer een nieuwe rekenmethode) en het zou leuk zijn als je in een oogopslag kan zien wie heeft ingezonden of wie  juist nog niet. Dit zijn maar 2 voorbeelden. Olaf werd gek van ons!

De smartphone was inmiddels gemeengoed geworden en werd zo zoetjes aan het belangrijkste apparaatje om het world wide web mee af te speuren. Onze website rekende nog uitstekend, maar er kwamen wel steeds meer kuiltjes in de weg. Toen kwamen onze broeders van 1001 rovers ook nog met een website waar je wel kon swipen. Zag er nog best leuk uit ook.

In het geheim werkte onze webmaster aan een nieuwe website. Tijd had en heeft Olaf nog steeds tekort, dus het heeft even geduurd, maar net toen wij er niet meer op hoopten is hij daar! Dus daarom alleen al presenteren wij onze vernieuwde website met trots. Goed te doen op iedere smartphone: er kan eindelijk naar hartenlust worden geswipet.

Dank Olaf!
Gepubliceerd op 08/07/2018
Aangepast op 12/07/2018
Auteur: Roversnest
 

3 Replies to “In een nieuw jasje!”