Jacht op de twaalfde Glazen Bol is geopend

Jacht op de twaalfde Glazen Bol is geopend
 

De afgelikte vingers van het daverende slotfeest op het mooiste dakterras van Rotterdam zijn amper droog of we maken ons op voor het nieuwe seizoen. De twaalfde jacht op de Glazen Bol start aanstaande zaterdag met het wk triatlon in Rotterdam.

De afgelikte vingers van het daverende slotfeest op het mooiste dakterras van Rotterdam zijn amper droog of we maken ons op voor het nieuwe seizoen. De twaalfde jacht op de Glazen Bol start aanstaande zaterdag met het wk triatlon in Rotterdam en zal eindigen met het laatst gescoorde doelpunt in Moskou in de zomer van 2018.

Tussendoor is er oa aandacht voor Joshua in Cardiff, Argentijnse polo in Buenos Aires, de curling-dames in PyeongChang en de roze trui in Jerusalem. Hopelijk wordt het een even spannende als sensationele jacht als vorig seizoen toen Antione Schoutens op de allerlaatste speeldag werd ingehaald door onze nieuwe opperrover Leen Veldhuijzen-Van Zanten.

Naast de Higland Games volgende maand, het traditionele pokertoernooi in de winter en de roverstriatlon in de zomer, hopen we jullie te zien tijdens het eerste mixed double tennistoernooi in mei. Terug van weggeweest is dit jaar de verkiezing -netnietrover-. Potverdikkie wat hebben wij er zin in. Jullie hopelijk ook!

Gepubliceerd op 12/09/2017
Aangepast op 11/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
8 oktober 2017 om 13:04:54
By Chris Knight
Saturday 16th September 2017

France s Vincent Luis was a surprise winner of the World Triathlon Series Grand Final in Rotterdam as he won a thrilling race in the Netherlands and he spoke to The Sportsman in the wake of his famous victory.

-I didn t expect that!- exclaimed Luis. -I had a stress fracture straight after Abu Dhabi so I have had to rest for a few months and realised I would have to take my time and maybe go ALL IN for the Grand Final. It paid off!-

Nou de meeste van de rovers hadden de topprestatie van Luis ook niet zien aankomen. Op eentje na! Rover Jan Kueter had als enige de naam van de Fransman in het vizier toen naar de winnaar in Rotterdam werd gevraagd.

Een siddering gleed door het roverspeloton. 20 punten vergeven op de eerste de beste vraag van het seizoen. Dat is bizar. Dat is pijnlijk. Dat is desastreus. Dat is ongelooflijk. Dat doet duizelen.

Rover van het eerste uur, Robbie van den Bos, kalmeert de gemoederen. Hij is er zeker van dat het gat op Kueter nog zal worden gedicht. Hij zou gelijk kunnen hebben. De prijzen worden immers pas in Moskou verdeeld, na afloop van de WK finale voetbal.

De achtervolging kan worden ingezet, dat is zeker.

https://www.youtube.com/watch?v=53uHmwTPjhk