Kan Vonn beter golfen dan Woods skiën kan?

Kan Vonn beter golfen dan Woods skiën kan?
 

Tiger Woods is hopeloos uit vorm. Lindsey Vonn is beter dan ooit. Ze zoenen fijn, mooi stel. Aanstaande vrijdag gaat Vonn als topfavoriet naar beneden. WK skiën: 2x 20 punten te verdienen.

Tiger Woods is hopeloos uit vorm. Lindsey Vonn is beter dan ooit. Kan Vonn beter golfen dan Woods kan skiën? . Aanstaande vrijdag gaat niet Woods maar Vonn als topfavoriet naar beneden. WK skiën: 2x 20 punten te verdienen. Nu hopen en roepen we dat natuurlijk vaker, het absolute maximum, godlof in de kansen op de magische 20. Maar dit keer is het serieus: de winnaars en winnaressen op de afdaling EN de slalom voorspellen, dat biedt echt kansen. Op de witte sneeuw om de elastische poortjes is een fout zo gemaakt en een kleine aarzeling in het spel met honderdsten van secondes kan kan het verschil maken tussen goud of zilver.

Het WK skiën is vandaag al begonnen in het Amerikaanse bergstadje Vail Beaver Creek. Hippe Amerikanen met geld hebben daar een tweede huisje, het liefdeskoppel Woods en Vonn hebben vast ook een stulpte laten bouwen. Ze zijn verliefd en gelukkig. Geluk in de liefde had Vonn nodig, of Woods dan de juiste keuze is valt te bezien, maar voor het moment lijkt het te werken. Vonn is topfavoriet bij de downhill ladies. Op de slalom staat een andere Amerikaanse hoog genoteerd bij de bookmakers. Olympisch kampioene Michaela Schiffrin (foto) wil ook graag winnen voor eigen volk en vaderland. Het 18-jarige Amerikaanse talent zal uit het Zweedse kamp de meeste tegenstand verwachten. En hoe goed is Tina Maze? De combi Vonn/Schiffrin zal niet veel opleveren en onze koploper Sander van Dam niet zenuwachtig maken, maar andere combi’s des te meer.

Bij de heren is het aantal kansrijke combinaties mogelijk nog groter. Wie wint de afdaling, wie is de snelste na 2 runs op de slalom? Oostenrijk heeft een aantal goede skiërs naar Vail Beaver gestuurd, elke Oostenrijker maakt kans op goud, altijd en overal. Maar dit seizoen worden de worldcup ranglijsten niet aangevoerd door Oostenrijkers. De Noor Kjetill Jansrud (foto) leidt de dans op de afdaling en de Duitser Felix Neureuther heeft de meeste punten verzameld op de slalom. Of kunnen de veteranen Bode Miller en Ted Ligety de Amerikanen nog een keer laten juichen? Alleen beide winnaars goed voorspeld levert punten op, dat moet raar lopen wil er eind volgende week geen 20 punten vallen. Let op: deadline is aanstaande donderdag al.

Gepubliceerd op 02/02/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
15 februari 2015 om 10:53:54
nos.nl, 14-02-2015, 23:16 uur

SHIFFRIN PROLONGEERT WERELDTITEL OP SLALOM

De 19-jarige Mikaela Shiffrin heeft bij de WK skien haar wereldtitel op de slalom geprolongeerd. De Amerikaanse bleef in Beaver Creek Frida Hansdotter (zilver) en Sarka Strachova (brons) voor.

Shiffrin was donderdag nog als achtste geëindigd op de reuzenslalom, maar op haar favoriete onderdeel liet ze direct haar klasse zien. De olympisch kampioene was in de eerste run al 0,40 sneller dan de Zweedse WB-leidster Hansdotter.

-Het is een technisch parcours en dat ligt mij uitstekend. Ik heb de afgelopen weken veel getraind op zachte sneeuw en dat komt in de tweede run nog goed van pas-, aldus Shiffrin halverwege.

De Amerikaanse maakte ook in de tweede run de verwachtingen waar. Ze verloor in het bovenste deel nog veel tijd, was zelfs even langzamer dan Hansdotter, maar sloeg onderin alsnog haar slag. Met een totaaltijd van 1.38,48 was Shiffrin 0,34 sneller dan Hansdotter en 0,77 dan Strachova.

De combi met Tina Maze (goud op de afdaling) is 2 punten waard. Rovers Machiel Smit en Jeroen Kloet sluipen terug de to 10 binnen. Laatst genoemde pakt de leiding in de strijd om de Rovershoed. De beer uit Tilburg heeft 4 punten.
Rob Lenting
7 februari 2015 om 11:28:28
nos.nl, 6-2-105, 20:38 uur

MAZE KLOPT FENNINGER OP AFDALING

Tina Maze heeft de wereldtitel op de afdaling behaald. De Sloveense, die op de Super G zilver had gewonnen achter Anna Fenninger, hield de Oostenrijkse in Vail op het snelste nummer net achter zich.

Vooral in de middensectie van de ijzige Raptor-piste werd het verschil gemaakt. Alleen de sterksten waren in de steile, scherpe bochten in staat om genoeg druk te houden op de kanten van de ski s.

Een groot aantal van de favorieten hobbelde en roetschte naar buiten en verloor daar de beslissende tienden van een seconde. De Oostenrijkse Anna Fenninger hield de ideale lijn wel, wist de snelheid mee te nemen richting het laatste glijstuk en zette een scherpe richttijd neer.

Lara Gut deed een serieuze aanval, maar de Zwitserse moest de ski s in een van de bochten te veel dwars zetten. De dappere poging bleek uiteindelijk goed voor brons op 0,34 van de winnares.
Rob Lenting
7 februari 2015 om 11:28:20
Olympisch kampioene Maze kende ook een paar lastige momenten, maar de Sloveense wist de bochten steeds op tijd te nemen en de kortste lijn vast te houden. In de glijfase was ze iets sneller, waarmee ze 0,02 onder de tijd van Fenninger bleef.

Voor Lindsay Vonn werd de afdaling een deceptie. De Amerikaanse favoriete, op de Super G goed voor brons, ging stuiterend door de middensectie en werd vijfde. Ook Julia Mancuso (zestiende) stelde in de Rocky Mountains haar thuispubliek teleur.

Bij de 1000rovers maakten vooral maar liefst 31 rovers kans op de maximale 20-punten score. Na de winst van Maze zijn daar nog 2 van over. Rovers Wouter Bruys en Ralph Bouwman zullen met bovengemiddelde interesse de slalom van volgende week zaterdag volgen.

Bruys hoopt op goud voor Lara Gut, de jongste Bouwman zal duimen voor veterane Bernadette Schild. Het kan allebei. Een dubbel voor Maze levert 10 punten op voor rovers Gert-Jan Fernhout en Sinclair Bischop. Maze is in bloedvorm, dus ook dit is geen onrealistisch scenario.

Vandaag de afdaling bij de mannen. Bode Miller zal niet starten, de Amerikaanse kampioen heeft na zijn val deze week op de SuperG een van zijn hamstrings ingescheurd.