Dé Finale: Jalolov versus Torrez

Dé Finale: Jalolov versus Torrez
 

Een Olymische Finale: Jalolov versus Torrez

Op de Olympische slotdag zijn om 08:15 uur (NL-tijd) alle KO-ogen gericht op de boksfinale in het superzwaargewicht. De Oezbeek Bakhodir Jalolov neemt het in de strijd om het goud op tegen de Amerikaan Richard Torrez. De hoogste gewichtklasse (vanaf 90,72 kg) zorgt veelal voor traag en eentonig spel, maar op basis van de halve finales mogen we toch hopen op een mooi schouwspel. Beide finalisten toonden toen flitsende combinaties en zware stoten. Beide heren stonden al eens tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK 2019. De Oezbeek, tegenwoordig woonachtig in New York,  sloeg de toen 20-jarige Torres zwaar knock-out. De Amerikaan moest afgevoerd worden op een draagbaar, gelukkig zonder zware gevolgen.

 

 

Torrez krijgt in Tokyo dus de kans op revanche. In zijn halve finale in Tokyo ging de 22-jarige Amerikaan voluit voor zijn kans tegen de Kazak Koenkabayev, die zilver pakte op het WK. Met zijn energieke stijl dwong Torrez de overwinning af, het gevecht werd door de scheidsrechter gestaakt voor een blessure van de Kazak. Torrez heeft een stijl die een beetje doet denken aan de stijl van de jonge Mike Tyson: geblokt, krachtig, goed bewegend en rekenend op zware hoekslagen.

De Oezbeek is de regerende wereldkampioen bij de amateurs, maar is intussen al succesvol overgestapt naar de profs (8 zeges, allemaal met knock-out). De 2 meter grote reus kwam in de halve eindstrijd even in de problemen tegen de Brit Frazer Clarke, maar toonde zich veruit de betere bokser. Clarke kon en mocht in de derde ronde niet meer verder door een grote wonde boven zijn wenkbrauw.

Onze eigen finalisten, Jelle Meens en Koen Scheurwater, treffen elkaar niet in de ring, maar zullen op snelheid het gevecht moeten beslissen. Daarna ligt hun lot in handen van de Amerikaan en de Oezbeek. Wie wint de Olympische finale in het superzwaargewicht? Wie wint de Rovers Knock-out 2020-2021?

 

Halve finale: Mickelson/Brady vs DeChambeau/Rodgers

Op dinsdag 6 juli vindt voor de 4de keer The Match plaats. De eerste keer dat deze golfwedstrijd werd gespeeld was het Phil Mickelson tegen Tiger Woods in een winner takes all match voor het duizelwekkende bedrag van 9 miljoen USD. Phil ging met de winst aan de haal en tegelijkertijd was een mooi format geboren.

De hierop volgende edities kwam de focus te liggen op het ophalen van geld voor het goede doel. Om nog meer kijkers aan zich te binden keek de oh zo traditionele golfwereld buiten haar eigen grenzen. Het was wederom Phil vs Tiger, maar nu kregen beide heren hulp van niemand minder dan de NFL legenden Tom Brady en Peyton Manning. Met zulke sterren aan boord liet het resultaat zich raden, de kijkcijfers gingen door het dak en het geld stroomde binnen (20 miljoen USD).

De 3de editie sloeg Tiger over, Phil speelde met NBA allstar Charles Barkley tegen Peyton Manning en Stephen Curry. Ondanks dat Charles Barkley een legendarisch slechte golfer is, was team Phil na 18 holes toch de winnaar.

En nu dus The Match 4. Helaas deze editie wederom geen Tiger. Hij is nog herstellende van zijn zware ongeluk. Maar Phil vond een goede vervanger en wist 1 van de spraakmakendste golfers van het moment aan het evenement te binden, longhitter Bryson DeChambeau. Er wordt gespeeld op een baan (Reserve at Moonlight Basin in Big Sky) met een flink aantal downhill tees en die tevens ligt op meer dan 2200 meter. Deze omstandigheden spelen Bryson volledig in de kaart en de verwachting is dat we belachelijke verre afslagen gaan zien.

Beide golfers worden ook deze keer weer bijgestaan door hulp van buitenaf. Wederom speelt Phil samen met Tom Brady en is Bryson gekoppeld aan Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers. Met de aanwezigheid van de G.O.A.T. en de huidige league MVP zal er aan media aandacht geen gebrek zijn.

Er wordt gespeeld over 18 holes, in matchplay alternate shot format. Brady en Rodgers zullen dus ook echt een bijdrage moeten leveren willen ze met de winst naar huis gaan. Brady zou een handicap van 8.1 hebben en Rodgers van 3.5, dus beiden heren kunnen ook echt wel wat. Verwacht een golfmatch die bol staat van de trashtalk (spelers dragen een microfoon) en buitenstaanders die inbellen en sidebets plaatsen van 10 duizenden dollars.

Voor de Knock Out willen we van je weten, wie gaat er winnen?

Kwartfinales: Tsjechië of Denemarken?

Zaterdag 4 juli, 18:00 uur Baku Azerbeidzjan. Voor wie de topografie basisschool nog kan herinneren. Baku is groot olieproducent en was daarom belangrijk onderdeel van de voormalige Sovjet-republiek. In 1991 zich losgerukt onder het juk van het communisme ligt de hoofdstad van Kaukasus nu te schijnen aan de Kaspische zee. Het decor voor een van de vier kwartfinales van EURO 2021. Scheidsrechter Björn Kuipers vliegt er wel heen.

Rover Bart van Pruissen had tickets bemachtigd. Hij had twee jaar geleden al gespeculeerd op Nederlands succes en had wel zin in een oranje-feestje op 6 uur vliegen van Amsterdam. Niet alleen Covid19 gooide roet in het eten, de manschappen van Wijnaldum en Depay faalden pijnlijk. Niet Nederland maar Tsjechië gaat in Baku spelen voor een plek in de halve eindstrijd.

Denemarken is de tegenstander van de Tsjechen. De Scandinaviërs hebben wereldwijd de gun-factor verdiend na de tijdelijke hartstilstand Cristian Eriksen. Vooral het optreden van Deens aanvoerder Simon Kjær maakte diepe indruk. Hij zorgde ervoor dat zijn team een menselijk schild vormde, reanimeerde zijn ploeggenoot met succes en troostte de vrouw van Eriksen aan de rand van het voetbalveld. Kippenvel toch?

 

Tsjechië of Denemarken? Het juiste antwoord levert een plek op in onze kwartfinale.

Laatste 16: Zwitserland of Rusland?

In het Canadese Calgary zijn de beste curling damesteams verzameld voor het WK. Vrouwen uit Canada, Japan, China, Zweden, Tsjechië, Verenigde Staten en Schotland veegden zich de afgelopen week het ongans. Met wisselend succes, want de finale werd niet gehaald. Om 13:00 uur locale tijd spelen Zwitserland en een ploeg die volgens de officiële world-curling website RCF wordt genoemd. Wij hebben het gewoon over Rusland.

Alina Kovaleva (foto onder) is de skipper bij de Russen, Silvana Tirinzoni moet het voor de Zwitserse dames gaan doen. De skipper laat de bowl over het ijs glijden, de rest van het team gilt en gaat met bezems aan de gang om het ijs te polijsten of juist ruw te maken. Rover Wilko Smit moet dat maar uitleggen, hij heeft een zwak voor het curling en weet vast enige nuances te herkennen.

Nederland is er niet bij daar in Calgary. Een paar weken geleden waren de herenteams ook al in de Canadese wintersportplaats neergestreken. Toen was er wel een plek voor het Nederlands team gereserveerd. Oranje eindigde bij de mannen als 12de in een veld van 14 en liep zo kwalificatie voor de Olympische Spelen mis. Zweden was trouwens oppermachtig en won de finale van Schotland met 10-5.

 

Er is afgelopen week bij de dames ook een halve competitie in een moordend tempo afgewerkt. Ieder land speelde 13 groepswedstrijden. Zwitserland won 12 keer en verloor alleen van Zweden. Zwitserland kende een echte off-day op 3 mei: de blondines uit het land van Pippi Langkous en knäckebröd wonnen met 8-3. RCF, of gewoon Rusland dus, verloor 2 poulewedstrijden. Wat opviel is dat de Russische dames 75% van de gewonnen wedstrijden dat met 1 ‘end’ verschil deed.

In de halve finales rekenden de Russinnen ook met Zweden nipt of ternauwernood af (8-7). Zwitserland had geen kind aan de Amerikaanse curling-dames en lijkt klaar voor een nieuwe wereldtitel. In de groepsfase eindigde 3 dagen geleden Zwitserland-RCF in 8-6. Voor een plek in de kwartfinales van de Rovers Knock-out 2021: welk land wordt wereldkampioen curling 2021?

 

 

Tweede ronde: Oxford of Cambridge?

Na afwezigheid van één jaar gaat op Paaszondag de Boat Race tussen de rivaliserende universiteiten van Oxford en Cambridge gelukkig voor onze KO weer van start. Dit maal gaat de route echter langs de rivier de Great Ouse in Ely, Cambridheshire, in een traditie die bijna 200 jaar teruggaat. De verhuizing is niet alleen een Corona-gerelateerde voorzorgsmaatregel, ook zijn er reparatiewerkzaamheden aan Hammersmith Bridge gepland die een tocht door dat deel van de Engelse wateren onmogelijk maakt. Omdat het evenement dit jaar niet toegankelijk is voor publiek, wordt het spektake live uitgezonden door de camera’s van BBC One.

 

The Boat Race kent haar oorsprong in 1829.  Cambridge-student Charles Merivale daagde zijn Oxford-vriend Charles Wordsworth uit voor een rivierrace met bemanningen van acht studiegenoten. De race zou plaatsvinden in Henley-on-Thames en werd destijds gemakkelijk gewonnen door Oxford. Het duurde vervolgens nog 27 jaar voordat de Boat Race een jaarlijks terugkerende wedstrijd zou worden en definitief werd verankerd in de Britse tradities.

Hoewel de Cambridge-mannen bij de première niet voortvarend van start gingen, had Oxford in de jaren erna weinig in de melk te brokkelen. Oxford kijkt anno 2021 nog tegen een achterstand van vier overwinningen aan: 80 om 84. De snelste finishtijd werd in 1998 met 16 minuten en 19 seconden genoteerd door het Cambridge herenteam en in 1860 registreerde dezelfde universiteit de langzaamste tijd tot nu toe door met 26 minuten en vijf seconden over de finish te komen.

 

Feitelijk werden de langzaamste tijden in 1912 genoteerd, omdat geen van beide boten de finish haalden. Als gevolg van slechte weersomstandigheden verdwenen de rivalen in de golven en werd de wedstrijd gestaakt. Ook in 1978 maakte de boot van Cambridge met de finish al in zicht water en zonk. Het reeds geklopte Oxford ging toen alsnog met de titel aan de haal.

Welke universiteit gaat in 2021 met de titel aan de haal: Oxford of Cambridge?

 

Eerste ronde: Rico Verhoeven of Hesdy Gerges?

“Ik sla je de hele ring door, pannenkoek”, riep Rico Verhoeven in december 2019. Hij had het tegen Hesdy Gerges die tijdens een persconferentie ongevraagd binnenviel. 30 januari gaan we het zien.

 

Hij had wel weer zin in een uitdaging, Rico Verhoeven. De Nederlandse kickbokser, wereldkampioen in het zwaargewicht bij Glory, keek uit naar zijn titelgevecht met Jamal Ben Saddik. Door een rugblessure moest de dertigjarige Marokkaan verstek laten gaan. Er kwam deze week een tussenoplossing.

Van een titelgevecht is geen sprake meer, niet iedereen mag zomaar Rico Verhoeven uitdagen. In de top van de ranglijst was geen enkele kickbokser beschikbaar. De organisatie bedacht daarom een toernooivorm en kwam met Hesdy Gerges op de proppen. Gerges was de man die vorig jaar de persconferentie verstoorde na afloop van het gevecht tussen Verhoeven en Badr Hari. Door provocerend te stellen dat Hari gewoon beter was dan de regerend wereldkampioen en “Fuck you Rico”, te roepen.

 

“Deze man is geen wedstrijd, die heb ik twee keer verslagen”, schreeuwde Verhoeven daarna door de zaal. Sindsdien is het oorlog. “Hij had een hele grote mond. Hij had zijn mening helemaal klaar. Daar reageerde ik best intens op. En dat is een beetje door gaan sudderen het afgelopen jaar. Als je dan toch nu in de nood op zoek bent naar een geduchte, goede tegenstander, dan is dit er zeker één.”

De partij tegen Gerges op zaterdag 30 januari aanstaande is een halve finale van een commercieel toernooi. De winnaar neemt het dezelfde avond op tegen de winnaar van de partij Levi Rigters en Glory-debutant Tarik Khbabez. De finale is voor ons minder interessant. In het kader van de KO 2021 voor een plek in de tweede ronde vragen we Verhoeven of Gerges! De rover die als eerste reageert mag als eerste kiezen.

 

Wie gaan de koker in voor de loting? Want man, man, man wat is de finish van de Vendée Globe spannend. Tot op de laatste dag maakten 3 boten kans op winnen van de solo zeilrace rond de wereld. Op woensdagavond 20:37 uur kwam Charlie Dalin (foto) als eerste aan in Les Sables d’Olonne. De Fransman deed er 80 dagen, 6 uur, 15 minuten en 47 seconden over. Geen hele snelle tijd, veel last gehad van zogenaamde doll-drums, maar het blijft natuurlijk een puike prestatie.

Omdat 3 zeilers nog tijd tegoed hadden van een reddingsactie eerder tijdens de race, bleef het rekenen tot in de vroege donderdagochtend. Boris Herrmann en Yanick Bestaven maakten door de compensatie van vele uren lang kans op de winst. Herrmann raakte 20 nautische mijl voor de finish een vissersboot en zag zo zijn kans op winst door de vingers glippen. Yannick Bestaven had de beste koers gekozen en ging in rechte lijn naar de finish! Na correctie van ruim 10 uur kwam hij uit op 80 dagen, 3 dagen, 44 minuten en 46 seconden. Van Pascal Walgien (75 dagen, 3 uur, 20 minuten) tot en met Robin Vollebregt (84 dagen, 12 uur, 30 minuten) ‘bekeren’ door.

 

De Voorronde: Wat wordt de winnende tijd in de Vendée Globe?

De Vendée Globe houdt ons bezig. Sinds de start begin november doet Sven Meijerink dagelijks verslag in onze ‘Trouwe volgers’ app-groep. En dat doet hij goed. Veel rovers hebben zo plezier in de vierjaarlijkse solo zeilwedstrijd rond de wereld. Relevante weetjes verweven met guitige zeiltermen worden afgewisseld met update weersverwachtingen.

 

Waar Sven zijn enthousiasme voor de mondiale race heeft opgedaan, kun je lezen in een interview op onze home-pagina ‘Sven houdt van de Globe’. Om het verdere verloop van de race nog meer roverselan te geven, trappen we dit jaar de Knock-out af met de winnende tijd van de Vendée Globe. We vragen je de dagen, uren en minuten van de uiteindelijke winnaar te voorspellen (dd:uu:mm). Succes!

Hoe werkt de Knock-out?

Nog niet eerder met de KO van doen gehad? Het principe is simpel: de competitie start met een benaderingsvraag om het roverskaf van het koren te scheiden. Dit jaar kiezen we dus voor de winnende tijd in de Vendée Globe. De 64 rovers die dat het beste doen, die gaan door naar de eerste ronde. Door loting worden er dan 32 koppels gevormd. Op basis van het knock-outprincipe zal ieder koppel uitvechten wie doorstroomt naar ronde 2. Er vallen 32 rovers af en er gaan dus 32 rovers door. Daarna volgen ronde 3, de kwartfinales, halve finales en ten slotte de finale.

 

Een typische KO-vraag is bijvoorbeeld de Boatrace in Oxfort, maar iedere finale leent zich in principe voor de Rovers-KO. Zolang er maar 2 antwoorden mogelijk zijn. De vragen zijn geheim, je ontvangt mail zodra een Rovers-KO is gekozen. Degene die dan als eerste reageert, heeft eerste keus. De ander kiest automatisch het overgebleven antwoord. Het kan dus lonen om na ontvangen van de mail al je bezigheden te laten vallen en direct in te zenden. Weet geen van beiden de deadline te halen, dan bepaalt het lot de winnaar.

 

Maar nu eerst de benaderingsvraag. Wat wordt de eindtijd van de winnende boot Vendée Globe in dagen, uren en minuten?

 

Inzendingen (snelste 20):

Jörn te Kloeze 44:12:44 Robbert van de Griendt 71:03:57
Hugo Brants 68:14:34 Patrick Hack 71:04:08
Rolf Pijsel 69:05:22 Bart Dorresteijn 71:11:17
Badr Nouhaili 69:05:24 Rein van Leeuwen 71:13:25
Juliano Alberici 69:15:06 Christian Ecker 72:03:34
Bart Kraaijeveld 69:18:32 Ruud Schot 72:04:20
Hans van der Heijden 69:23:59 Henry van Wijk 72:08:16
Mark Berbée 70:04:48 Martijn Bruggeling 72:12:12
Paul Steijger 70:11:14 Leon Lindenhoff 72:14:08
Jeffry Stoutjesdijk 70:12:30 Bart Denissen 72:15:32

 

Inzendingen (de middenmoot):

Sinclair Bischop 72:16:04 Rene van der Voordt 77:06:06
Lucas Versantvoort 73:04:37 Antony Groen 77:06:21
Yuri Bouwman 73:10:34 Wim van der Male 77:07:07
Ron Buijs 73:11:24 Pieter den Hartogh 77:07:17
Jordi Weijermars 73:12:08 Willem Jan Suithoff 77:08:18
Ivo Kloet 73:12:12 Sven Meijerink 77:08:23
Mark Bruijnen 73:13:24 Jelle Meens 77:12:18
Gertjan Bunte 73:22:36 Kee-Hoei Tan 77:12:38
Hans Schoemaker 73:23:59 Eddy Appeldoorn 77:13:27
Bastiaan Boschker 74:01:59 Ton Cabaret 77:13:38
Nik Koene 74:04:21 Peter van Rossem 77:23:59
Luc van der Wal 74:04:50 Bart van Pruissen 78:00:00
Theo Jelijt 74:19:34 Paul Sondermeijer 78:02:28
Sebastiaan Harmsen 74:20:35 Robbie van den Bos 78:05:05
Bart Govers 75:00:00 Fatih Kahyaoglu 78:07:08
Jeroen Kloet 75:02:30 Jan Kueter 78:07:44
Pascal Walgien 75:03:20 Erik Pijl 78:09:30
Ralph Bouwman 75:05:25 Nico de Groot 78:10:30
Alex Kroon 75:05:32 Karsten van der Kraaij 78:12:00
Michael Mastenbroek 75:10:31 Rob Lenting 78:12:26
Bart van der Heijden 75:17:17 Herman Slootweg 78:12:46
Gino d’ Onorio 75:22:08 Joris Laureijsen 78:12:46
Jochem van Dijke 76:01:01 Marco Willemsen 78:13:22
Toby Hobbelman 76:01:01 Leen Veldhuijzen van Zanten 78:15:15
Ernst van Eijk 76:01:56 Leon Weltings 78:19:19
Henk de Graaf 76:03:07 Eric Visser 78:23:14
Gerard van den Baard 76:08:44 Marc Hoogstrate 79:01:01
Joey Niemantsverdriet 76:10:46 Jeroen Lenting 79:01:55
Marco Sodderland 76:14:24 Rob Langermans 79:02:49
Machiel Smit 77:04:03 Olaf van der Kraaij 79:06:01
Marijn Nijssen 77:04:23 Joris Bakker 79:08:12
Sander Kavelaar 77:05:18 Alex Koelhof 79:08:32

 

Inzendingen (de langzaamste 20):

Ed van Bruggen 79:11:51 Rombout Wesseling 80:15:59
Ronald Laureijsen 79:12:59 Duco Vermeer 80:20:10
Hein Tool 79:14:08 Kenny Fiegel 81:18:18
Eddy Moolenschot 79:14:38 Antoine Schoutens 82:02:17
Koen Scheurwater 79:18:04 Marius Vrolijk 83:12:30
Martin Delsman 79:21:05 Robin Vollebregt 84:12:30
Gommert Leune 80:05:02 Rene Kool 86:12:15
Cahit In 80:08:08 Juroen Koene 100:12:24
Ilja Flem 80:08:08 Kees Boshuijer 105:23:59
Michiel Oosterhoff 80:08:08 Stephan Schilder 107:20:20
 
 

De Vragen

Voorrondes
1.
Winnende tijd in de Globe
80:03:44
Uitgeschakelde Rovers  (67)
Angelo Vedder
Badr Nouhaili 69:05:24
Bart Govers 75:00:00
Bart Kraaijeveld 69:18:32
Bart Dorresteijn 71:11:17
Bart Denissen 72:15:32
Bastiaan Boschker 74:01:59
Christian Ecker 72:03:34
Dário Macário
Evert-Jan Verschuren
Gert-Jan Fernhout
Gertjan Bunte 73:22:36
Hans van der Heijden 69:23:59
Hans Schoemaker 73:23:59
Helmer Molenaar
Henry van Wijk 72:08:16
Henry Blijleven
Hugo Brants 68:14:34
Ibrahim Eljilali
Ivo Kloet 73:12:12
Jan Brehm
Jan Wegman
Jeffry Stoutjesdijk 70:12:30
Jeroen Kloet 75:02:30
Joost van Eijk
Jordi Weijermars 73:12:08
Jörn te Kloeze 44:12:44
Jorn van der Bie
Juliano Alberici 69:15:06
Juroen Koene 100:12:24
Kee-Seng Tan
Kees Boshuijer 105:23:59
Leon Lindenhoff 72:14:08
Luc van der Wal 74:04:50
Lucas Versantvoort 73:04:37
Marc den Hoed
Mario Ridder
Mario Mansveld
Mark Berbée 70:04:48
Mark Bruijnen 73:13:24
Marnix Overzier
Martijn Bruggeling 72:12:12
Martin Klijn
Martin Voorwinde
Nik Koene 74:04:21
Patrick Hack 71:04:08
Paul Steijger 70:11:14
Randy van den Broek
Rein van Leeuwen 71:13:25
René Kool 86:12:15
Robbert van de Griendt 71:03:57
Robbin Zuiker
Robert Rinkema
Rolf Pijsel 69:05:22
Ron Buijs 73:11:24
Ruben Schoon
Ruud Schot 72:04:20
Sebastiaan Harmsen 74:20:35
Sinclair Bischop 72:16:04
Sjaak van der Linde
Stef van Vliet
Stephan Schilder 107:20:20
Theo Jelijt 74:19:34
Timo Waardenburg
Wilko Smit
Wouter van Dam
Yuri Bouwman 73:10:34
Finales
1.
Kick Boxing Glory 77
Rico Verhoeven
Uitgeschakelde Rovers in deze 1/32-finales
Antoine Schoutens Hesdy Gerges
Bart van der Heijden Hesdy Gerges
Duco Vermeer Hesdy Gerges
Eddy Moolenschot Hesdy Gerges
Eddy Appeldoorn Hesdy Gerges
Eric Visser Hesdy Gerges
Gerard van den Baard Hesdy Gerges
Gommert Leune Hesdy Gerges
Hein Tool Hesdy Gerges
Ilja Flem Hesdy Gerges
Joey Niemantsverdriet Hesdy Gerges
Joris Bakker Hesdy Gerges
Joris Laureijsen Hesdy Gerges
Karsten van der Kraaij Hesdy Gerges
Kee-Hoei Tan Hesdy Gerges
Leen Veldhuijzen van Zanten Hesdy Gerges
Marco Sodderland Hesdy Gerges
Michiel Oosterhoff Hesdy Gerges
Nico de Groot Hesdy Gerges
Olaf van der Kraaij Hesdy Gerges
Pascal Walgien Hesdy Gerges
Peter van Rossem Hesdy Gerges
Ralph Bouwman Hesdy Gerges
René van der Voordt Hesdy Gerges
Rob Lenting Hesdy Gerges
Robin Vollebregt Hesdy Gerges
Rombout Wesseling Hesdy Gerges
Ronald Laureijsen Hesdy Gerges
Sven Meijerink Hesdy Gerges
Toby Hobbelman Hesdy Gerges
Ton Cabaret Hesdy Gerges
Wim van der Male Hesdy Gerges
2.
Winnaar Boatrace
Cambridge
Uitgeschakelde Rovers in deze zestiende finales
Antony Groen Oxford
Bart van Pruissen Oxford
Cahit In Oxford
Erik Pijl Oxford
Jan Kueter Oxford
Jeroen Lenting Oxford
Jochem van Dijke Oxford
Kenny Fiegel Oxford
Leon Weltings Oxford
Marijn Nijssen Oxford
Marius Vrolijk Oxford
Martin Delsman Oxford
Michael Mastenbroek Oxford
Pieter den Hartogh Oxford
Robbie van den Bos Oxford
Sander Kavelaar Oxford
3.
WK Curling dames
Zwitserland
Uitgeschakelde Rovers in deze achtste finales
Alex Koelhof RCF (Rusland)
Alex Kroon RCF (Rusland)
Fatih Kahyaoglu RCF (Rusland)
Gino d' Onorio RCF (Rusland)
Herman Slootweg RCF (Rusland)
Marco Willemsen RCF (Rusland)
Paul Sondermeijer RCF (Rusland)
Rob Langermans RCF (Rusland)
4.
Tsjechië of Denemarken
Denemarken
Uitgeschakelde Rovers in deze kwartfinales
Ed van Bruggen Tsjechië
Henk de Graaf Tsjechië
Machiel Smit Tsjechië
Marc Hoogstrate Tsjechië
5.
Team Brady of team Rodger
Team Rodgers
Uitgeschakelde Rovers in deze halve finales
Ernst van Eijk Team Brady
Willem Jan Suithoff Team Brady
6.
Goud: Jalolov of Torrez
B. Jalolov
Uitgeschakelde Rovers in deze finale
Koen Scheurwater R. Torrez
Winnaar
Jelle Meens
 
 
Gepubliceerd op 14/12/2020
Aangepast op 27/10/2021
Auteur: Roversnest