KO-winnaar Ralph Bouwman in Ahoy

KO-winnaar Ralph Bouwman in Ahoy
 

Ieder jaar nodigt de Glazen Bol de winnaar van de KO uit voor de Bep van Klaveren Mermorial in het Rotterdamse Ahoy. Vorig jaar won Ralph Bouwman in de KO-finale van Ivo Kloet door Spanje te voorspellen als Europees Kampioen. Ralph Bouwman, net als Spanje, een waardig kampioen. Zijn verslag…

De Bep van Klaveren memorial stond zowel in het teken van een interlandwedstrijd tussen Nederland en Georgie als van het afscheid van Marichelle de Jong. Ik ben samen met m’n vrouw gegaan, want zij wou ook wel eens een man op de knieen zien gaan zonder een ring in z’n hand. Na een indrukwekkende minuut stilte door 3000 mensen kregen we eerst een voorprogramma te zien van twee jeugdtalenten onder wie niet minder dan zesvoudig Nederlands kampioen Wouter Djokic. Hij was inderdaad indrukwekkend en won vol overtuiging met een prachtige techniek. Daarna kregen we 5 partijen voorgeschoteld waaronder de afscheidspartij van Marichelle de Jong. Na afloop ontving ze tevens de Bep van Klaveren Award 2012.

Nederland won uiteindelijk 5-2 en wie er vooral uitstak was de coach van Georgie. Hij was grappig en zeer intensief bezig met coachen. Vooral zijn techniek met een handoek om de spelers te koelen was een top act. Als toetje kregen we het debuut van Stephen Danyo als prof. Hij speelde tegen een vatzigge brit die het tempo niet kon bijbenen. Danyo sloeg de Engelsman in de 4e ronde KO. Het feest duurde alles bijelkaar tot 23.45 uur zodat we uiteindelijk pas om 2.00 uur in Amsterdam aankwamen, omdat onze trein zonodig overal nog even moest stoppen. Evengoed was het zeer de moeite waard om dit evenement een keer te mogen aanschouwen.

Namens mijn vrouw en mijzelf heel erg bedankt Rovers en hoop voor de volgende winnaar van de Rovers KO dat ie het ook mag meemaken.

Groeten van Rover KO Rover 2012!

Ralph Bouwman

Gepubliceerd op 28/11/2012
Aangepast op 28/11/2012
Auteur: Roversnest
 
 
Pieter Schaap
28 november 2012 om 13:38:32
Topfoto s!
Ziet er heel cool uit.