Laat een nieuwe jacht beginnen!

Laat een nieuwe jacht beginnen!
 

Gisteren hebben we de prijswinnaars van het afgelopen seizoen gehuldigd in het prachtige Dutch Pinball Museum in historisch Delfshaven. Ruud Schot mocht even het stralende middelpunt zijn van het roverspeloton, toen hij zijn verdiende Glazen Bol in ontvangst nam.

In zijn even korte als heldere speech kregen de 141 rovers die Ruud Schot van zijn troon willen stoten een welgemeende succeswens mee voor het nieuwe seizoen. Kortom, laat de jacht op de Glazen Bol maar losbarsten!

Terugkijken heeft meestal weinig zin bij de Glazen Bol. Toch is het goed om te benoemen dat we als roversnest ontzettend blij en trots zijn dat er bijna 100 mensen op ons feestje waren: een dik record! We mogen wel zeggen dat het roven leeft als nooit tevoren. Aan de ene kant vanwege het spelelement: iedereen wil natuurlijk een icoontje achter z’n naam. Maar het belangrijkste doel van de oorspronkelijke oprichters van dit spel staat nog altijd fier overeind: het bijeenbrengen van mensen van allerlei allooi rondom sportieve of aan sport gerelateerde activiteiten. We constateren dat onze ‘onder ons’ activiteiten ook 17 jaar na de eerste jacht nog een geweldig bindmiddel zijn. We hopen jullie in het nieuwe seizoen dan ook allemaal weer te ontmoeten!

En dan het nieuwe seizoen, de nieuwe jacht. Wie o wie gaat Ruud Schot onttronen en hoeveel magische twintigpunters kunnen we gaan noteren? En welke rover geeft de rest van het peloton acht seconden totdat iedereen KO is? We hebben weer een prachtige kalender samengesteld met veel evenementen die jaarlijks de revue passeren en natuurlijk als klap op de vuurpijl de Olympische Spelen van Parijs. Het is nagenoeg ondenkbaar dat de strijd om de Bol al voor Parijs beslist is, dus alle rovers doen mee om de winst tot de allerlaatste week! Het roversnest wenst alle rovers succes!

Gepubliceerd op 03/09/2023
Aangepast op 03/09/2023
Auteur: Roversnest