Lenn Harrevelt wint derde pokertoernooi in De Pui

Lenn Harrevelt wint derde pokertoernooi in De Pui
 

Afgelopen woensdag hoopten 17 bloeddorstige rovers op een full house of een straight flush. Het gezellige Kralingse stadscafé Pui was decor voor de derde roverpoker. Lenn Harrevelt ging er met de buit vandoor…

Het gezellige Kralingse stadscafé De Pui was afgelopen woensdag decor voor de derde roverpoker. 17 bloeddorstige rovers hoopten op een full house of een straight flush. Aan drie tafels werd er gestreden voor zes finaleplaatsen. Een uur lang naar de beste combinatie van vijf kaarten zoeken en hopen op een kaart die meestal niet komt. Aan tafel 1 was Chris Piguillet snel klaar. Na 10 minuten troostte een glas bier zijn ‘gegokt maar verloren’ actie. De robuuste Delftenaar met Haagse tongval haalde zijn schouders op en genoot met volle teugen. “Echt een leuk spel die Glazen Bol”, riep de roversdebutant aan het begin van de avond. “Ongelofelijk dat Hushovd 20 punten waard was”, was zijn tweede opmerking. Een rover die het spel snel door heeft, een signaal is afgegeven aan de gevestigde orde. Dat wordt oppassen. Chris had twee vrienden meegenomen, eveneens debutantrovers Peet Heijink en Jacques Nieuwlaat. De twee dartfanaten maakten zo ook kennis met een belangrijk deel van het roverspeloton.

Jacques deed het iets beter dan Chris en overleefde de eerste schifting aan tafel 2. Na een goed half uur waren Pieter den Hartogh en Jeroen Lenting naar het land der verliezers verbannen en hield Robbie van den Bos krampachtig 1 fiche met de laagste waarde vast. Tussen duim en wijsvinger speelde onze kleine krullenbol met het witte stukje plastic. Robbie lag knock-out op de grond, tong uit de mond, de ogen draaiden in de kassen. Een laatste tikje met de punt van de schoen was genoeg om het doek definitief te laten vallen. Het gebeurde niet. Sterker nog, Robbie ging samen met Sinclair Bischop naar de finale. Jacques een illusie armer. Aan tafel 3 bleef de spanning er lang in. Er werd laf gespeeld, de eerste all-in kon pas na ruim drie kwartier spelen worden genoteerd. Mark van Lambaart leed gelijk schipbreuk. Daarna ging het snel: Bas Boschker leverde een ronde later al zijn fiches in en Jorrit volgde niet veel later met stille tegenzin. Nog 3 rovertjes over voor twee finaleplaatsen, het was inmiddels kwart over negen, tijd voor de laatste ronde. Een all-in voor Rob Lenting: Aas 8, met 8, 9, 10, Aas op tafel. Peet Heijink draaide Koning Vrouw open en speelde alles of niets. Het werd alles, de ‘river’ was een Boer, Peet naar de finale en Rob moest zijn fiches tellen voor de tweede plaats. Paul Steijger haalde het met minimaal verschil.

Terug naar tafel 1. Na de snelle uitschakeling van Chris was het lang onrustig aan de hoofdtafel. De fiches verwisselden sneller van eigenaar dan het zakgeld op de Albert Cuyp en ook hier viel de beslissing pas in de laatste minuten. Drie keer all-in in een ronde zorgde voor hilariteit en maakte slachtoffers. Zowel Jeroen Kloet en Hugo Borst beten in het stof, Karsten van der Kraaij ging er met alle fiches vandoor. Lenn Harrevelt sloop als een echte wieltjeszuiger naar de finale, zuinig in de slipstream. De twee speelden een klein uur later ook de hoofdrol in de grand finale. Geen finale voor Sander Tetteroo, ook al was hij er dichtbij. De Tet overtrof zichzelf door engelengeduld te tonen, vorig jaar stond hij na een keer kaarten schudden al naast de tafel. Het geduld bleek niet genoeg, al hield de Delftenaar het significant langer vol dan in 2009.

De grote finale. Nadat Robbie en Peet snel blut waren gespeeld, zaten na goed 10 minuten nog 4 rovers aan tafel. Sinclair beet zich vervolgens stuk op een kleine straat van Karsten, Paultje ging bluffend kopje onder tegen Lenn, ze hadden allebei niets. Zoals het hoort bleven de twee beste spelers van het toernooi over. Face-to-face, de murw gebeukte verliezers in een kring rond de hoofdstrijders. De buit en de kussen van een verdwaalde cafébezoekster (zoek maar eens goed op de foto) waren uiteindelijk voor Lenn Harrevelt. Na de triatlon in 2009 heeft de jonge wielrenner zijn tweede roverstitel binnen. En dat is maar goed ook. Wat als Karsten er met de titel vandaar was gegaan? Een triomf voor onze kleine blonde prins had bultjes op de bovenarmen en jeuk op het hoofd opgeleverd. En niet te vergeten jaren lang kinnesinne binnen het roversnest. Uiteindelijk eind-goed-al-goed en waren er natuurlijk alleen maar winnaars. Het was een mooie en gezellige avond. Zet 30 januari 2011 daarom vast in de agenda, dan wordt het eerste roverdarttoernooi georganiseerd. Waarschijnlijk van hetzelfde laken en pak. Op een zondagmiddag in café De Vlouw in de Delftse binnenstad (www.cafedevlouw.nl). Komt allen!

Gepubliceerd op 13/11/2010
Aangepast op 13/11/2010
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
15 november 2010 om 16:46:42
Ter volledigheid, de complete uitslag:

1. Lenn HARREVELT
2. Karsten VAN DER KRAAIJ
3. Paul STEIJGER
4. Sinclair BISCHOP
5. Peet HEIJINK
6. Robbie VAN DEN BOS

7. Jacques NIEUWLAAT
8. Jorrit DIJKSTRA
9. Rob LENTING
10. Bas BOSCHKER
11. Sander TETTEROO

12. Jeroen KLOET
13. Hugo BRANTS
14. Jeroen LENTING
15. Mark VAN LAMBAART
16. Pieter DEN HARTOG
17. Chris PIGUILLET