Lindsey Vonn is gewoon de mooiste

Lindsey Vonn is gewoon de mooiste
 

10 vragen Olympische Spelen. Een klus waar je even voor moet gaan zitten. Zou je zeggen. Deux Hovingh niet. Binnen een uur na lancering waren de keuzes gemaakt. En moeilijk vond hij het niet: “Lindsey Vonn is gewoon de mooiste!”

“Een derde graads aanvoelende lawine van vragen”, antwoordde Deux toen hem werd gevraagd hoe hij zo snel had kunnen kiezen. Tien vragen over de Olympische Winterspelen, en niet de meest eenvoudige, werden in een zucht en snik ingevuld. De naam Deux Hovingh is binnen een uur na lancering van het evenement in dennenbosgroen als enige rover bovenaan de lijst van inzenders terug te vinden. Een lange lijst met 78 rode roversnamen in de rechterrij vertwijfelend achterlatend. Hoe was dat mogelijk? Zo snel? “Omdat het redelijk simpel is”, weet Deux, “niet door enige vorm van hulp, onderzoek of kennis, maar door een combinatie van goklust en tijdgebrek. Om te voorkomen dat ik 10 vragen misloop heb ik puur op de gok per direct de vragen beantwoord. Ik heb geen kennis van welke wintersport dan ook, zelfs bij het schaatsen leef ik met Visser en Koss in een ver verleden, dus ik zag mijn kans schoon om zonder veel na te denken een pure gok te doen.”

Wat vond Deux de mooiste vraag? “De Super G voor vrouwen. Het is ook gelijk mijn joker, want Lindsey Vonn ken ik natuurlijk wel! In vorm of niet, zij is zeker de mooiste in Vancouver!” Deux hoopt een klapper te maken met de vraag over de Holland 4-mansbob. “Ik ga ervan uit dat iedereen ze de top 10 in zou willen schreeuwen en dus kiest met het hart. Ik vermoed daarom bij deze vraag veel punten te kunnen pikken”, laat onze dappere Engelsman zijn antwoord geheimzinnig. Mogen we in 2012 een roversfeestje in je achtertuin komen vieren? Dan zijn de zomerspelen in de Engelse hoofdstad, toevalligerwijs de woonplaats van Deux. “Tot over 2 jaar in het Londense”, antwoordt hij kort. Dat zit dus wel goed. Rest nog een laatste vraag: heeft Deux de dames Bree Schaaf (bobslee), Lindsey Jacobellis (snowboard) of Allison Baver (shorttrack) wel eens gezien? Zo ja, dan is het niet moeilijk te raden dat hij 1 van deze 3 schoonheden als eerste Amerikaanse winnares van een gouden plak heeft gekozen.

Allison Baver.

Gepubliceerd op 04/02/2010
Aangepast op 04/02/2010
Auteur: Roversnest