Michael van Gerwen is ‘gewoon’ titelverdediger

Michael van Gerwen is ‘gewoon’ titelverdediger
 

Wie knikkert titelverdediger Michael van Gerwen eruit? Dat is de laatste roversvraag van 2014. Of pakt Mighty Mike ‘gewoon’ opnieuw de titel? Pak de loting er maar bij…

Op 1 januari wordt traditiegetrouw de finale van het WK darts gespeeld. Veelwinnaar Phil Taylor is dit jaar uitdager, Michael van Gerwen de titelverdediger. Aan de rovers de taak om te bepalen wie Van Gerwen eruit knikkert. is dus geen overbodige luxe. Of pakt Mighty Mike ‘gewoon’ opnieuw de titel en kies je ‘ZZZ Van Gerwen wint’?

Deadline as woensdag 17 december, 23:59 uur. Succes!

Gepubliceerd op 10/12/2014
Aangepast op 10/12/2014
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
28 januari 2015 om 21:41:03
nusport.nl, 3 januari 2015, 03:17 uur

VAN GERWEN HELEMAAL KAPOT VAN VERLIES HALVE FINALE

Michael van Gerwen zat er zaterdag behoorlijk doorheen na zijn nederlaag in de halve finales van het WK darts. De Brabander voelde dat hij beter was, maar verloor toch met 6-3 van Gary Anderson.

-Ik ben hier helemaal kapot van. Deze nederlaag doet onwijs veel pijn-, aldus Van Gerwen na afloop in Alexandra Palace tegenover RTL7.

-Anderson speelde geweldig, maar ik weet dat ik een betere speler ben-, vervolgde de aangeslagen Van Gerwen, die vorig jaar voor het eerst de wereldtitel veroverde. -Probleem is alleen dat ik niet heb geprofiteerd van zijn fouten. En dan verdien je het ook niet.-

De 25-jarige Van Gerwen kreeg tijdens de partij aardig wat kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Cruciaal was de zevende set, waarin hij verzuimde om op een 4-3 voorsprong te komen.

-Ik kreeg toen volgens mij vier pijlen om de set te pakken. In de eerste set ging het ook al mis bij twee belangrijke pijlen. Dat mag niet gebeuren. Ik baal hier gruwelijk van.-

16 rovers hadden de Schot Anderson ingevuld als eliminator van onze landgenoot, uiteindelijk goed voor een schamele 1,2 punten in de strijd om de Glazen Bol.