MLB World Series

MLB World Series
 

Het gaat snel met de Glazen Bol dit jaar. Het lijkt de DWDD wel. We gaan door! Met nu de MLB World Series, speciaal ter ere van de oude Bos die bij Blue Birds te Delft de liefde voor het honkbal heeft ontdekt.

Het gaat snel met de Glazen Bol dit jaar. Het lijkt de DWDD wel. We gaan door! Met nu speciaal ter ere van de oude Bos die bij Blue Birds te Delft de liefde voor het honkbal heeft ontdekt, de MLB World Series. Onze vraag, wie wint de World Series en, bonus, wat wordt de uitslag? Het is niet uit te leggen wanneer je je plaats voor de World Series. Zoals bij een wiskundeformule weet je het pas wanneer je het ziet. Enniehou, met nog ruim een week te gaan met 9 speelronden (!) zijn er nog 12 van de 30 teams in de race voor de 8 plaatsen in het postseason. Deze 8 teams die zich plaatsen voor het postseason maken vanaf 30 september via een knock-out systeem uit welke twee teams in de World Series mogen spelen. Bij de antwoorden staan dus vier teams die zich uiteindelijk niet weten te plaatsen voor het postseason. We proberen regelmatig . De World Series is een best-of-seven wedstrijd dus voor de uitslag is het een stuk makkelijk: 4-0, 4-1, 4-2 of 4-3. Op ons voorblad zijn ook alle World Series te vinden. Vanaf de eerste in 1903 met Boston Americans als winnaar na de 4-3 zege tegen de Pitsburg Pirates tot en met de 4-1 overwinning van de San Francisco Giants vorig jaar tegen de Texas Rangers. En primeurtje, het is de eerste vraag van onze nieuwe prijs, de USA! USA! USA! Rover. Deadline 29 september.

Gepubliceerd op 20/09/2011
Aangepast op 20/09/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Gjalt Gaastra
30 oktober 2011 om 08:19:45
Graag gedaan Kloet, en bedankt voor de felicitaties!
Jeroen Kloet
29 oktober 2011 om 13:40:11
Gjalt, gefeliciteerd man.
Op deze wijze de koppositie moeten afstaan is geen schande.
Bovendien heb je me de nachtmerrie bespaart dat dhr R Lenting mijn koppositie zou overnemen. Iets wat ik waarschijnlijk nog een paar jaar had moeten aanhoren. Nogmaals dank bij deze.
Uiteraard ga ik de achtervolging volop inzetten met gewaagde keuzes. Ook ik wil de smaak van de volle 20 punten proeven.
groet
Kloet
Gjalt Gaastra
25 oktober 2011 om 09:52:20
Ik begin zo langzamerhand een deja vu te krijgen......vorig jaar Mads, nu de Cardinals?? Enig pluspunt na vannacht is dat de 4-3 nog tot de mogelijkheden behoort,,,,,
Rob Lenting
25 oktober 2011 om 08:17:22
Texas Rangers op weg naar eerste honkbaltitel
ABP, 25-10-11, 7:51

De Texas Rangers hebben de vijfde wedstrijd om de World Series gewonnen. De honkballers versloegen de St. Louis Cardinals maandag (lokale tijd) met 4-2. De Texanen hadden de overwinning wederom te danken aan slagman Mike Napoli.

Door de overwinning zijn de Texas Rangers op een 3-2 voorsprong gekomen in de World Series, de finale van de Amerikaanse profhonkbalcompetitie MLB. Morgen in St. Louis kunnen de Rangers de titel veiligstellen.

De Texas Rangers hebben de World Series nog nooit gewonnen.

In de Glazen Bol maken 9 rovers nog kans op bonuspunten. Gjalt Gaastra hoopt op een 4-3 zege voor de Cardinals, twee overwinningen op rij in eigen huis zou de eerste 20-punter van het seizoen betekenen. 8 rovers hebben de Rangers als favoriet, 4 rovers hopen op 4-2, de andere 4 hopen op 4-3.
Rob Lenting
23 oktober 2011 om 13:41:53
In de Glazen Bol duimt Gjalt Gaastra voor de Cardinals zijn duimen kapot. Hij is de enige rover die de ploeg uit Saint Louis de titel voorspelde. Winst voor de Cardinals brengen Gjalt 10 punten in het laatje een een einduitslag 4-3 nog eens 10 bonuspunten. 20 punten zou Gjalt stevig aan de leiding brengen en het tactisch steekspel om de kruimels mogelijk doen omslaan naar een wilde jacht op de maximale beloning voor een goede voorspelling.

Vorig jaar was onze vriend uit Friesland al eens heel dichtbij 20 punten. Mads Junker voerde na de voorlaatste speelronde de topscorerslijst in de Eredivisie aan, voor Gaastra goed voor de volle mep. Uiteindelijk visten Mads en Gjalt achter het net. Bjorn Vleminckx maakte 3 goals in de laatste wedstrijd (uitgerekend tegen Roda) en werd topscorer.

Winnen de Rangers de Word Series, dan verdienen 8 rovers 1,2 punten. Wint de ploeg uit Texas de komende 3 duels op een rij, hebben rovers Kees Boshuijer, Mark Bruijnen, Rene van der Voordt en Yuri Bouwman ook nog recht op 2,5 bonuspunt. Worden de Series in het zevende en laatste duel in het voordeel van de Rangers beslist, dan maken Mark van Lambaart, Peet Heijink sr, Pieter den Hartogh en Rob Lenting een bescheiden vreugdedans.
Rob Lenting
23 oktober 2011 om 13:37:57
De Telegraaf.nl zo 23 okt 2011, 10:21
Cardinals weer op voorsprong in World Series

ARLINGTON - De honkballers van de St. Louis Cardinals hebben in de World Series opnieuw de leiding genomen. De derde wedstrijd in de finale van de Amerikaanse profhonkbalcompetitie MLB tegen Texas Rangers eindigde zaterdag (plaatselijke tijd) in 16-7.

Albert Pujols noteerde liefst drie homeruns en evenaarde daarmee een record. Tot dusverre was het alleen Babe Ruth (in 1926 en 1928) en Reggie Jackson (in 1977) gelukt tot drie homeruns te komen in de World Series.

St. Louis Cardinals, die op jacht gaan naar hun 11e titel in de World Series, staan na drie duels op een voorsprong van 2-1. De Word Series worden beslist in een best-of-7.

Gjalt Gaastra
20 oktober 2011 om 17:34:29
GoGoGo CARDINALS!!!!!
Robbie van den Bos
10 oktober 2011 om 20:02:18
Roversnest natuurlijk beter op de hoogte dan NUSPORT.

Texas Rangers verloren vorig jaar de World Series. SF Giants is de titelverdediger. Maar ook al uitgeschakeld.


Rob Lenting
10 oktober 2011 om 09:25:42
http://www.nusport.nl/sport-usa/2636494/goede-start-texas-rangers-in-finale-american-league.html

Goede start Texas Rangers in finale American League
NUsport.nl 09-10-2011

Texas Rangers is goed begonnen aan de finale van de American League in de MLB. De titelverdediger won in de nacht van zaterdag op zondag de eerste wedstrijd van de Detroit Tigers: 3-2.

NY Yankees sneuvelen in eerste ronde
NUsport.nl 07-10-2011

De honkballers van de New York Yankees zijn al in de eerste ronde van de play-offs in de MLB uitgeschakeld. De 27-voudig winnaar van de World Series verloor in de nacht van donderdag op vrijdag de vijfde en beslissende wedstrijd met 3-2 van de Detroit Tigers.

Ook de Philadelphia Phillies zullen dit jaar geen World Series spelen. Een van de favorieten voor de titel verloren de best-of-5-serie van de Milwaukee Brewers met 2-3.

In Roversland een groot slagveld. Meer dan de helft van het peloton hadden de Yankees of de Phillies als eindwinnaar voorspeld.
Robbie van den Bos
5 oktober 2011 om 10:37:50
Was te snel. Eerst nog een best-of-five.

Texas plaats zich als eerste vooor de volgende ronde. De 4-3 overwinning (met drie homeruns) in Tampa Bay was voldoende om de Ray s met 3-1 uit te schakelen.

Detroit-NYY maken het spannend. Tussenstand 2-2 met de laatste wedstrijd in de Bronx. De Phillies en Brewers leiden met 2-1.

Take me to the ballgame.
Robbie van den Bos
1 oktober 2011 om 20:08:13
Ze zijn begonnen met de race naar de World Series!

Tampa wint vrijdag de eerste wedstrijd in en tegen Texas met maar liefst 9-0.

St. Louis - Philidelphia, Arizona - Milwaukee en Detroit - NYY spelen vandaag hun eerste wedstrijd.

Natuurlijk best-of-seven.

Namens het Roversnest,
Robbie van den Bos
26 september 2011 om 14:36:20
Inmiddels zijn 6 van de 8 teams bekend die vanaf a.s. vrijdag gaan strijden om de World Series.

American League: Deatroit Tigers, New York Yankees en Texas Rangers

National League: Philadelphia Phillies, Milwaukee Brewers en Arizona Diamondbacks

Voor een wild card in de American League zijn Tampa Bay Rays, Boston Red Sox en Los Angeles Angels nog in de race. In de National League strijden de Atlanta Braves en de St. Louis Cardinals om een wild card.

En inderdaad, titelverdediger San Francisco Giants maakt na de verliespartijen van het afgelopen weekeinde in de National League geen kans meer op een wild card.

Namens het Roversnest,