NBA The Finals 2011

NBA The Finals 2011
 

Zelfs als je geen liefhebber bent en door het tijdsverschil er niets van mee krijgt, ontkom je er niet aan. Ongemerkt, alsof het om guerillamarketing gaat, voel je de spanning naderen uit het beloofde sportland. Lees verder…

Zelfs als je geen liefhebber bent en door het tijdsverschil er niets van mee krijgt, ontkom je er niet aan. Ongemerkt, alsof het om guerillamarketing gaat, voel je de spanning naderen uit het beloofde sportland. NBA The Finals 2011 komen er aan. Lebron James, Dwight Howard, Dwayne Wade en natuurlijk, JA NATUURLIJK, Kobe Bryant zijn er klaar voor. De 60 wedstrijden in de regular season (nee, ze klagen niet) zijn achter de rug en het echte werk kan beginnen. Acht teams uit de Western Conference en acht teams uit de Eastern Conference gaan strijden om de titel. Vanaf 16 april wordt eerst via een reeks van best-off wedstrijden gestreden om het kampioenschap van de Eastern Conference en het kampioenschap van de Western Conference. Daarna nemen de kampioenen van East en West het tegen elkaar op in The Finals, de liters slagroom op de toch al om je vingers bij af te likken heerlijke taart. De roversvraag: welke team wint The Finals 2011, en voor de verandering als bonusvraag niet de uitslag maar het team dat verliest.

De boring Lakers zijn favoriet voor de eindzege, ondanks tegenvallende resultaten tijdens het regular season. Kobe is gewoon te goed en te slim tijdens choke time. Iets wat Lebron keer op keer de nek om doet en waar Dwight langzaam stapjes in maakt, maar op het moment supreme toch net te kort in komt tegen de grote meester. Toch zijn dit jaar de ogen vooral gericht op Lebron James en de Miami Heat. Miami verleidde het afgelopen jaar met miljoenen dollars en een sterke selectie the King tot een overstap van de Cleveland Calvaliers. Gesteund door Chris Bros en Dwayne Wade wordt van Lebron niets minder verwacht dan dat hij aan het einde van The Finals die vette NBA-ring om zijn vinger doet. Maar naast Miami en de Lakers zijn er meer favorieten. Boston kent de klappen van de zweep, Chicago doet het verrassend goed en San Antonio heeft dit jaar de meeste winstpartijen. Je wordt bijna jaloers op elke Amerikaan die uit z’n werk een Budweiser uit de gigantische fridge pakt en neerploft voor de telly (terwijl z’n american girl zich uit de naad werkt bij de gym voor een strak lijntje). Eigenlijk boek je in je stoutste dromen met je maten gewoon een reisje naar New York om net als Jay-Z, Alicia Keys en Kanye West in de Madison Square Garden, the heart of basketball, getuige te zijn van de wederopstanding van de New York Knicks. Na al die jaren van ellende doen de Knicks dit jaar onder leiding van Amare’re Stoudemire eindelijk weer eens een gooi naar The Finals.

Gepubliceerd op 09/04/2011
Aangepast op 09/04/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
16 mei 2011 om 21:43:13
In Eest hebben Chicago Bulls in het eerste duel tegen Miami Heat hard toegeslagen. In eigen United Stadion leidde Derrick Rose zijn ploeg met 28 punten naar een ruime overwinning: 103-82. Voor de Miami speelden LeBron James en Dwyane Wade niet hun beste wedstrijd. De twee sterspelers samen produceerden slechts 12 rake schoten op 32 pogingen.

De finale in West zal gaan tussen de Dallas Mavericks en Oklahoma Thunder. Vooral Dallas maakte indruk door in de tweede ronde de LA Lakers met een 4-0 nederlaag naar huis te sturen. Vannacht start de best-of-7 serie in Dallas.

De uitschakeling van San Antonio Spurs in de eerste ronde, LA Lakers en Boston Celtics in ronde 2, heeft een slagveld aangericht in het roverspeloton. Nog slecht 3 rovers maken kans op de bonus die alleen wordt uitgekeerd bij zowel de winnaar als de verliezend finalist goed voorspeld.

Rene van der Voordt is de enige rover op koers voor 20 punten. Wint Dallas (West) de finale van Chicago (East), dan is de voltreffer een feit. Hij maakt zeker kans. Eddy Appeldoorn en Mark Bruijnen zijn in de race voor 5,5 punten. Miami zal dan de finale moeten winnen van Dallas.

Voor de rest: niet meer dan kruimels. Winst voor Chicago 0,8 punten, winst voor Miami een half puntje.
Robbie van den Bos
1 mei 2011 om 12:17:08
De eerste schifting zit er op. Weinig verassingen. Lakers begonnen stroef maar uiteindelijke degelijk (4-2 tegen New Orleans) naar de volgende ronde. Hoge verwachtingen waren er van Boston tegen New York maar de Celtics spraken duidelijke taal (4-0). Chicago en Miami deden wat er verwacht werd en plaatsten zich zonder moeite. Van de outsiders zitten Oklahoma, Dallas en Atltanta nog in de race.

De grote verrassingen is de uitschakeling van de San Antonio Spurs door Memphis Grizzlies. Memphis had in de geschiedenis NOG NOOIT een wedstrijd in de play-offs gewonnen, laat staan een best of 7, en nu knikkeren ze het team met de meeste winstpartijen in het reguliere seizoen eruit. Das lekker voor Karsten van der Kraaij, Maurits Vegter, Duncan van Soest, Wim van der Male, Martin Vrijmoed, Mario Mansveld, Gommert Leune, Sinclair Bischop, Martin Monster, Robbie van den Bos en Wouter van Dam. Voor hun geen punten deze vraag.

De kwartfinales (best-of-7)
East: Chicago- Atlanta en Boston – Miami
West: Memphis – Oklahoma en Lakers - Dallas
Rob Lenting
19 april 2011 om 13:33:05
Tussenstanden NBA play-offs 2011 (best-of-7-series):

Memphis - San Antonio 1-0
New Orleans - LA Lakers 1-0
Portland - Dallas 0-1
Denver - Oklahoma City 0-1
Indiana - Chicago 0-2
Philadelphia - Miami 0-2
New York - Boston 0-1
Atlanta - Orlando 1-0
Yuri Bouwman
14 april 2011 om 23:47:57
had je het nu maar niet gezegd ralph had je nog een dag kunnen denken dat het veel op zou brengen!
Ralph Bouwman
14 april 2011 om 20:12:20
bedankt voor de snelle reactie
groeten Ralph
Robbie van den Bos
14 april 2011 om 20:12:17
Dank voor de tip Ralph, als het goed is, werkt de link weer.

Namens het roversnest,
Ralph Bouwman
14 april 2011 om 18:05:38
hai

weten jullie dat de inzendingen en waardes overzicht van NBA niet werkt.
Ik ben erg benieuwd hoeveel punten mn inschrijving waard is.

groeten Ralph