Niewjaarssprong in Garmisch-Partenkirchen terug!

Niewjaarssprong in Garmisch-Partenkirchen terug!
 

Na een jaar afwezigheid is de klassieke nieuwjaarssprong in Garmisch-Partenkirchen terug op de roverskalender. Welke schansspringer wint de na Oberstdorf de tweede horde in de Vierschansentoernee?

Ieder jaar hetzelfde ritueel. Voor het gevoel veel te vroeg uit bed, hoofdpijn van de slechte bubbels en net dat biertje te veel. Sloffend in je weg naar de koelkast haal je de tv van standby en wordt bijna automatisch NPO 3 gekozen. Schansspringen in Garmisch-Partenkirchen! Lekker vertrouwd…

Een korte op de slotdag van de Vierschansentoernee in Bischofshofen waar Thomas Diethart de eindzege in de wacht sleepte. De deadline is woensdag 31 december net voor het inluiden van het nieuwe jaar! Succes!

Gepubliceerd op 25/12/2014
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
28 januari 2015 om 21:49:25
nos.nl, 1 januari 16:23 uur

JACOBSEN WINT IN GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Schansspringer Anders Jacobsen heeft voor de tweede keer de wedstrijd in Garmisch-Partenkirchen gewonnen. De Noor hield in de tweede wedstrijd van de 63ste Vierschansentournee Simon Ammann en Peter Prevc achter zich.

Voormalig loodgieter Jacobsen werd in 2007 met 21 jaar de jongste winnaar van de tournee en was in 2013 ook al eens de winnaar in het Zuid-Duitse skioord.

In de eerste ronde nam Jacobsen met een sprong van 135,5 meter de leiding. In de tweede ronde stelde hij de zege veilig met een afstand van 136,0 meter. Ammann, in 2011 de winnaar op Nieuwjaarsdag, sprong 138,0 en 133,0 meter.

Jacobsen stond vreemd genoeg niet op de deelnemerslijst van vraag 17 in de strijd om de Glazen Bol. Het roversnest had de vier hoogst genoteerde Noren van de tussenstand in de wereldbeker gekozen. Jacobsen kwam niet in deze tussenstand voor. Een grove blunder. Laten we wel wezen, een oud-winnaar maakt altijd kans en is zelfs uit vorm een outsider.

Sander van Dam en Peter van Rossem hadden -ZZZ winnaar niet op de lijst- ingevuld. Goed voor 10 punten. Debutant Van Dam voert nu de ranglijst aan met een mooie voorsprong op de rest van het veld. Van Rossem staat derde.