Gemengd Dubbel 2018

Gemengd Dubbel 2018
 

Op zaterdag 23 juni 2018 is onder het toeziend oog van tweedejaars rover Sebastiaans Harmsen de eerste editie van het mixed dubble toernooi georganiseerd. Acht rovers konden samen met hun partner een gooi doen naar de wisselbokaal. Naar later bleek, viel de eer vooral aan zoon Mansveld, Dean, die met zijn negen jaar alle roverkoppels het bos in stuurde! Hulde aan de jonge telg van Mario…

Op voorhand werden niet Dean Mansveld en zijn vader getipt voor de eindoverwinning, maar zouden Leon Holslag en Sebatiaan zelf strijden om de roverseer. Bij de loting werden beide heren dan ook betiteld als groepshoofd. In poule A werd Sebastiaan, bijgestaan door zijn lieftallige Corry, gekoppeld aan Rob Lenting (zonder een verhinderde Babette), Karsten van der Kraaij & Marjolijn en het koningskoppel Mansveld. Poule B werd naast Leon, eveneens zonder partner, gecompleteerd door Ilja Flem & Sabrina, Sven Meijerink & Shilo en Jeroen Lenting & Linda.

In poule A bleek al snel dat Dean Mansveld zijn lengte en leeftijd in tenniskwaliteiten ver ontsteeg. Menig maal beten zijn tegenstanders zich stuk in zijn soepele forehand en geplaatste backhand. Omdat ook vader Mansveld niet voor het eerst op de tennisbaan leek te staan, sloegen beide heren zich simpel naar de finale. In de andere poule werd een meer gelijkwaardige strijd op de baan gelegd. Ilja & Sabrina bleken gewaagd aan de geroutineerde Leon die met wisselende partners aan het net verscheen. Uiteindelijk moesten het aantal gewonnen games de doorslag geven en maakte naast Mario en Dean ook Leon zijn opwachting in de finale.

In de finale etaleerden beide Mansveld hun vechtersmentaliteit door vanuit een 4-2 achterstand via een super-tiebreak toch nog met de eindzege aan de haal te gaan. Diepe buigingen en een prachtige wisselbokaal in de vorm van een antiek tennisracket vielen het vader-zoon-tweetal ten deel. Een slaagde eerste editie en twee prachtige winnaars.

 

Poule A – baan Nadal

Leon en Shilo Jeroen en Linda ?
Ilja en Sabrina Sven en Shilo 5-8
Leon en Shilo Ilja en Sabrina 5-4
Sven en Shilo Jeroen en Linda 5-4
Ilja en Sabrina  Jeroen en Linda 8-5
Sven en Shilo Leon en Karsten 4-6

 

Poule B – baan Federer

Sebastiaan en Corry Karsten en Marjolijn 6-4
Mario en Dean Lent en Marjolijn 10-3
Sebastiaan en Corry Lent en Sabrina 7-2
Mario en Dean Karsten en Marjolijn 9-3
Sebastiaan en Corry Mario en Dean 5-7
Karsten en Marjolijn Lent en Corry 9-0

 

Kleine finale

Sebastiaan en Corry Sven en Shilo 6-1

 

De finale

Mario en Dean Leon en Karsten 4*-4

* winst na super-tiebreak

Gepubliceerd op 17/06/2018
Aangepast op 06/01/2019
Auteur: Roversnest