Rentree van Tiger Woods in Augusta

Rentree van Tiger Woods in Augusta
 

Van 8 tot en met 11 april worden de PGA Masters gehouden op de greens van de roemruchte Augusta National Golf Club. Naast de strijd om de eer, een hoop geld en het groene jasje zal het toernooi dit jaar ook in het teken staan van de rentree van ‘s werelds beste golfer Tiger Woods.

Wanneer de secondes op de klok wegtikken is het extra interessant om te zien hoe bij de Rovers de kansen van Tiger Woods dit jaar worden ingeschat. Het was ieder roversseizoen weer de makkelijkste en meest logische keuze voor de luie en laffe inzenders onder ons. De keuze voor the ‘number one seed’ is met het oog op de hoed ogenschijnlijk een open deur. Maar hoe zit dat dit jaar? Lang leek het erop dat de jagers op de Hoed serieus speurwerk zouden moeten verrichten om er achter te komen wie deze editie de favoriet voor het groene jasje zou zijn. Tot op 16 maart het AD kopte dat Woods zijn rentree zou maken op het eerste Major golftoernooi van het jaar.

Tiger Woods geeft zelf aan dat hij een beetje nerveus zal zijn wanneer hij voor het eerst in vijf maanden na het roemruchte sexschandaal weer voeten zal zetten op de green. Bij zijn laatste optreden in september eindigde hij nog tweede achter Phil Mickelson, maar speelde daarna geen wedstrijd meer. Zijn vrienden, die de voorbereidingen van Woods op dit toernooi van dichtbij hebben aanschouwd, denken echter dat niet hij maar zijn tegenstanders zich zorgen moeten maken om de afloop van het toernooi. “Eerlijk gezegd ziet hij er net zo scherp uit als in zijn beste dagen”, reageert Charles Howell, zelf niet geheel onverdienstelijk in het spelletje, in een interview met persbureau Reuters.

Het talent dat Woods al tot 14 major titels en 71 overwinningen in de PGA-tour heeft geleid, is niet net als zijn reputatie gesmolten als sneeuw voor de zon. De vraag is echter hoe zijn talent de druk van Augusta National Golf Club zal weerstaan en of een gok op de drievoudig toernooiwinnaar een garantie is voor roverssucces.

Gepubliceerd op 04/04/2010
Aangepast op 04/04/2010
Auteur: Roversnest