Riding with the wind

Riding with the wind
 

Het Roversnest is gek op tradities dus hij staat er natuurlijk weer in. Het schansspringen op nieuwjaarsdag. Garmisch-Partenkirchen is een wedstrijd in een wedstrijd. Lees verder…

Het Roversnest is gek op tradities dus hij staat er natuurlijk weer in. Het schansspringen op nieuwjaarsdag. Garmisch-Partenkirchen is een wedstrijd in een wedstrijd. Niet alleen de winst van de dag staat op het spel maar de schans in het zuiden van Duitsland maakt onderdeel uit van de Vierschanzentoernee. Een jaarlijkse wedstrijd met sprongen rond de jaarwisseling op de schansen in Oberstdorf, Innsbruck, Bischofshoven en Garmisch-Partenkirchen. Er is een totaalklassement over de vier sprongen maar het Roversnest vindt winnen op 1 januari veel mooier. En wij zijn niet de enige. van de toch wel verassende winnaar Simon Ammann tijdens de vorige editie. Deadline 31 december en natuurlijk alle achtergrondinfo te vinden op onze evenementenpagina.

Gepubliceerd op 29/12/2011
Aangepast op 29/12/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Karsten van der Kraaij
1 januari 2012 om 16:05:17
Op de eerste dag van het jaar wint Gregor Schlierenzauer nipt ook de tweede sprong van de vierschanzen. In Garmisch Partenkirchen bleef hij Andreas Kofler net voor. 24 Rovers hadden zijn zege voorzien en schrijven 0,8 punt bij aan hun totaal.

De eindstand in Garmisch Partenkirchen:

1. Gregor Schlierenzauer
2. Adreas Kofler
3. Daiki Ito
4. Kamil Stoch
5. Taku Takeuchi
6. Thomas Morgenstern
7. Severin Freund
8. Roman Koudelka
9. Anders Bardal
10. Simon Ammann
Robbie van den Bos
31 december 2011 om 12:40:33
gisteren de opening van de vierschanzen in oberstdorf en morgen garmisch. maar je hoort ze niet, die schansspringers. Boeiend potje gisteren trouwens.

OBERSTDORF - Schansspringer Gregor Schlierenzauer heeft vrijdag de eerste wedstrijd van het Vierschansentoernooi gewonnen. Hij bleef zijn landgenoten Andreas Kofler en Thomas Morgenstern voor.

De 21-jarige Oostenrijker sprong in het Duitse Oberstdorf bij de opening van de zestigste editie van het traditionele toernooi 133 en 137,5 meter ver en behaalde een puntentotaal van 283,3. Kofler kwam in de eerste ronde tot een afstand van 131 meter en verbeterde zichzelf in de finale met 2,5 meter. Morgenstern, de winnaar van vorig jaar, moest zich tevreden stellen met sprongen van 128 en 128,5 meter. De schansspringers hadden in Oberstdorf te kampen met een stevige wind. De wedstrijd werd in de eerste sprongserie door zware sneeuwval en harde wind onderbroken en later opnieuw in zijn geheel hervat. Er waren al 35 springers naar beneden gegaan voordat de jury ingreep.

Bron nu.nl.

Namens het Roversnest,