Rovers, trek uw agenda en spin!

Rovers, trek uw agenda en spin!
 

Rovers, trek uw agenda en zoek een viltstift. Blader naar 2011 om de volgende data te omcirkelen: 30 januari, 4 en 5 juni, 3 juli en vooral 3 september. Bij voorkeur rood. Gezelligheid troef. Lees verder wat het roverspeloton staat te wachten …

Het contract is getekend, de locatie en de datum is bekend. Op 3 september biedt De Machinist podium voor het vijfde roversfeest. Het monumentale pand in Rotterdam-West opende pas geleden haar deuren en het Roversnest was er als de kippen bij om deze plek, where it is hot and happening, te reserveren. De Machinist heeft al een bijzondere menukaart gepresenteerd en de locatie lijkt uitermate geschikt voor een feestje. De succesvolste Rovers kunnen de minder gelukkigen in het spel de hand schudden, sterke verhalen of anekdotes vieren hoogtij en Pulp Fiction zal natuurlijk langs komen. De eerste vier feesten waren al een succes, het lustrumfeest wordt nog mooier. Zet vast die datum! Natuurlijk zijn de Roversvrouwen weer welkom voor die extra sprankeling. En als er Roverskinderen in het spel zijn, kan de oppas vast worden geregeld, pa en ma gaan ouderwets een avondje op stap.

Voordat De Machinist voor het Roversgilde haar deuren zal openen, staat er eerst wat sport en spel op de kalender. Op 30 januari wordt in het Delftse café De Vlouw het eerste Roversdarttoernooi georganiseerd. Op een zondagmiddag. Wie gooit de pijltjes in de juiste vakjes, welke Rover is het beste bestand tegen hoge druk? Het Roversnest wordt bij de organisatie geholpen door Rover Jacques Nieuwlaat, wellicht bekend als enerverend sportverslaggever bij SBS 6. Hij heeft genoeg ervaring om een darttoernooi ook voor de klunzen met pijltjes onder ons leuk te maken.

Haal je Schotse kilt ook maar van zolder voor de eerste RoverHighland Games. In het weekend van 4 en 5 juni staat in Tilburg een heus Brabants uitje op het programma. Een meerkamp waarin kracht en snelheid zal worden getest. Rover Jeroen Kloet heeft locatie en spelvorm al op de korrel. Hij denkt aan Mercedes Benz trekken, boomstamwerpen, hinkstapspringen, duinklauteren, kogelstoten, maar het exacte programma is nog niet bekend. Tips zijn welkom. Het is een ferme knipoog richting de Schotse hooglanden waar stoere mannen in kilt jaarlijks de blits maken. Gezellig wordt het in ieder geval. Er zullen beestachtige gerechten worden bereid en het is mogelijk om te overnachten, een prima excuus om de warmte van het Brabants café op te zoeken.

Tot slot vormen de Zevenhuizerplas en De Rotte op zondag 3 juli traditioneel het decor voor de roverstriatlon. De mannen met de lange adem kunnen gaan trainen voor 600 meter zwemmen, 21 kilometer fietsen en 5,2 kilometer hardlopen. Meedoen is belangrijker dan winnen. De bezemwagen is groot genoeg voor gezelligheid. De triatlon is ieder jaar toch weer een succes. Ook al is het op die eerste zondagmorgen in juli waarschijnlijk weer even slikken, de cruesli gaat minder gemakkelijk naar binnen als gedacht, lichte spanning zorgt voor een opgeblazen gevoel in de maagstreek. Met lichte tegenzin wordt dan toch de rit naar het Bergsche Bos gestart, je hebt nu eenmaal afgesproken, een kop oploskoffie in de kantine wacht. Maar geloof ons, eenmaal over de finish is het gelukzalige gevoel, de trots is onbetaalbaar. Het moge duidelijk zijn, De Glazen Bol en de 1000 Rovers is meer dan voorspellen wie de Vasaloppet gaat winnen. Er zijn alleen wel zielen nodig. Aarzel dus niet, pak je agenda en spin als een tevreden kater!

Gepubliceerd op 04/12/2010
Aangepast op 04/12/2010
Auteur: Roversnest