Het is rustig deze maanden in Roversland, er zijn nauwelijks punten voor de Glazen Bol of de Hoed te winnen. Daarom spelen we voor het tweede jaar de Roversknock-out. Een vraag, twee antwoorden, de winnaar gaat door naar de volgende ronde. Inzenden via het forum. Lees verder…
De Roversknock-out is een tussenspel. Geen punten voor de Glazen Bol of de hoed, maar een afvalrace. Er zal worden geduelleerd tussen twee rovers die door het lot aan elkaar worden gekoppeld. De winnaar gaat door naar de volgende ronde, de verliezer haakt af. Een vraag, twee antwoorden. In de maanden september en oktober worden de eerste rondes gespeeld. De eerste vraag: Wie blijft in de wereldgroep van de Davis Cup? Frankrijk of Nederland?
Hoe werkt het? Door middel van loting worden rovers aan elkaar gekoppeld. Een artikel op het laatste nieuws geeft het startsein voor een knock-out vraag. Vanaf publicatie kan worden ingezonden. Je maakt je keuze kenbaar door een reactie te plaatsten onder aan het artikel. De rover die als eerste van een koppel reageert heeft de eerste keuze, zijn tegenstander zal automatisch het andere antwoord moeten nemen. Snel reageren zou dus kunnen lonen, de roversknock-out vraagt om een beetje interactie. Uiteindelijk blijven twee rovers over die de finale zullen spelen over de WK-finale in Zuid-Afrika.
De proloog van de Roversknock-out wijkt iets af van de rest van het spel. Wie wint de handhaaft zich in de wereldgroep van de Davis Cup, Frankrijk of Nederland? Dat is de eerste vraag. Bij de opening nog geen koppels, iedere rover die goed gokt gaat door naar de volgende ronde. Na de proloog zal het deelnemersveld door middel van de tussenronde worden teruggebracht naar of worden aangevuld tot 32. Afhankelijk van het aantal rovers die voor Davis Cup een goede voorspelling heeft gedaan. Ook bij de proloog is een snelle reactie belangrijk. Reactiesnelheid bepaalt wie eventueel door mag als ‘lucky loser’ naar de tussenronde (de snelste verliezers bij minder dan 32 goede antwoorden) of juist kans maakt alsnog af te vallen (de langzaamste winnaars bij meer dan 32 goede antwoorden). Daarna zal de eerste loting plaatsvinden om rovers voor een onderling duel uit te dagen. De complete kalender is te vinden onder het kopje ‘De Knock-Out’ links op de site. Maar plaats nu eerst een reactie. Frankrijk of Nederland?
43 rovers -en niet 41 zoals in de eerste mail- gaan door in de knock-out. De 21 rovers die als snelste voor Frankrijk kozen plaatsen zich direct voor de laatste 32, 22 rovers zijn veroordeeld voor het spelen van een tussenronde.
Direct geplaatst voor laatste 32:
1. Wim van der Male
2. Bart Middeljans
3. Rein van Leeuwen
4. Jan Wegman
5. Domenico Cinturrino
6. Frank Knoester
7. Gaston Badoux
8. Hugo Brants
9. Ilja Flem
10. Olaf van der Kraaij
11. Martin Munter
12. Michiel Oosterhoff
13. Bart Dorresteijn
14. Mark van Lambaart
15. Alex Kroon
16. Chris Tempelman
17. Paul Steijger
18. Kees Boshuijer
19. Robbie van den Bos
20. Maarten Oosterhoff
21. Sinclair Bischop
Geplaatst voor de tussenronde (loting: 4 oktober, Blue Birds softbal te Delft):
22. Sander Tetteroo
23. Bart Govers
24. Gijs Boersma
25. Maurice Revenburg
26. Eddy Appeldoorn
27. Yuri Bouwman
28. Koos Warnaar
29. Ruud Tompot
30. Bastiaan Boschker
31. Eric van Zuilen
32. Jeroen Kloet
33. Martin Monster
34. Aad van den Bos
35. Kees van der Burg
36. Jorn van der Bie
37. Ton Peeters
38. Wilko Smit
39. Rob Smit
40. Evert-Jan Verschuren
41. Wim Moerman
42. Sjaak van der Linde
43. Mathijs van Swieten
Wim Moerman
Holland :)
Groeten Kees van der Burg
les trous du cul
frankrijk
Ik verwacht toch dat Frankrijk het gaat winnen in Maastricht.
en maastricht ligt dichter bij de franse grens dan welke nederlandse stad dan ook.
en weten die fransen maastricht goed te vinden voor vlaaien en andere nederlandse genotsmiddelen, dus ook voor een potje tennis.
dus kies ik voor frankrijk
Raemon Sluiter heeft natuurlijk een geweldige comeback gemaakt en is als ik goed ben geinformeerd opnieuw opgenomen in ons Daviscupteam, ik ben bang dat de Fransen een maatje te groot zijn.
Thiemo de Bakker mag dan volgens de kranten in bloedvorm zijn, een finaleplaats in een klein toernooitje in Alphen aan de Rijn zat er niet in. Ook Sluiter sneuvelde daar vroegtijdig.
Maar ja, toch kies ik voor Nederland. Ik kies altijd voor Nederland. We spelen thuis -nou ja in Maastricht- en Davis Cup maakt mysterieuze krachten in tennisspelers los. Normaal mag op de tribune niet eens gekucht worden, de prestigieuze landenwedstrijd doet een tenniscentrum in heksenketel veranderen.
NEDERLAND en ik door naar de volgende ronde.