Roversprimeur: POKEREN!

Roversprimeur: POKEREN!
 

We zitten sixhanded, al een paar uur na de bubbel en dus dik in het geld. Chipleader doet een voorstel voor een deal, maar zit zo ver naast ICM dat niemand akkoord gaat.

We zitten sixhanded, al een paar uur na de bubbel en dus dik in het geld. Chipleader doet een voorstel voor een deal, maar zit zo ver naast ICM dat niemand akkoord gaat.

Short stack heeft ook nog maar een kleine 11 BB dus zal ongetwijfeld alleen nog maar gaan shove-folden, even wachten hoe dat uitpakt kan sowieso geen kwaad. Dan komt de volgende hand. Ik zit Under the Gun en open met 2,5x. Iedereen na mij fold, maar button 3-bet naar 5 BB. Tot nu toe vrij standaard, zeker gezien hij het laatste uur met ongeveer 40/35 behoorlijk LAG is. Small blind instant fold en ook de big blind fold na veel gehollywood. Ik ga in de tank. Het eeuwen oude dilemma, AQ suited. Een behoorlijk sterke hand, zeker tegen zijn button-range, maar tegelijker tijd, met nog 26 BB achter de hand, kan je nu ook niet zeggen dat ik nog echt diep zit, ruimte voor gemanoeuvreer is er niet. Tegen zijn stack van 234 BB betwijfel ik ook of er ├╝berhaupt nog sprake is van enige fold equity. Als je de vraag dan terugbrengt tot de essentie, blijft staan of de AQs je toernooi leven waard is. Zeker bij deze structuur en zo ver in het toernooi zijn de payjumps enorm! Van achter mijn donkere Prada glazen kijk ik hem nog eens indringend aan. Waar hij in eerdere handen met veel bravoure terug staarde, ontweek hij me nu. Er bekruipt me een gevoel dat er iets niet in de haak is en doe het ondenkbare. Ik fold niet alleen, maar gooi ze ook nog eens open. Rumoer aan tafel, de button kijkt nog eens naar zijn kaarten en gooit met een grote arrogante smile AA open, mijn opzet geslaagd. Een 8:1 kogel ontweken en een tell rijker. Ik weet het op dat moment zeker, ik ga het toernooi winnen.

Heb je nu geen idee waar het bovenstaande over gaat, geen probleem! We nemen je mee naar het main event van de World Series Of Poker, het meest prestigieuze pokertoernooi ter wereld. Naast de $7,6 miljoen USD die voor de winnaar klaar ligt, wacht hem of haar de eeuwig roem en een plaats in de pokerhistorie.

Al op 5 juli zijn in Las Vegas (waar anders), 6.420 deelnemers van start gegaan om de ultieme pokerdroom na te streven. Man, vrouw, doorgewinterde prof, stinkend rijke amateur, oud, jong, het maakt allemaal niet uit, zolang je maar de benodigde $10.000USD kan ophoesten is er voor jou een plaats aan tafel. Tien dagen lang hebben ze gestreden voor deelname aan de meest illustere finaletafel van allemaal, beter bekend als The November Nine. Alleen daarvan deel uit maken is al een life-changing experience. De komende 3 maanden, want zo lang duurt het nog voor de finaletafel van start gaat, zal de gehele pokerwereld aan hun voeten liggen. Reclame deals, interviews, noem maar op en dan tellen we voor het gemak het feit dat je met minimaal een miljoen USD naar huis gaat nog geeneens mee.

De afgelopen 2 jaren heeft Nederland met deelnemers in back to back finale tafels behoorlijk van zich laten horen. Helaas lukte het Michiel Brummelhuis (7de) en Jorryt van Hoof (3de) niet om het felbegeerde bracelet voor de winnaar mee naar Nederland te nemen. Dit jaar geen Nederlander, maar een 72-jarige Belg, Pierre Neuville, die de eer van de lage landen gaat hoog houden. Ik wens hem de run van zijn leven!

Ps. Denk je dat er in jou ook een kampioen schuilt? Meld je dan aan voor het Rovers Poker op 7 november!

Gepubliceerd op 01/11/2015
Aangepast op 06/07/2018
Auteur: Roversnest
 
 
Gommert Leune
5 november 2015 om 14:43:40
Helmer, je vergeet dat ik een tell heb! :-)
Helmer Molenaar
3 november 2015 om 07:44:29
AQ suited insta shove daar 6-handed.
:-)