Roverstriatlon is dit jaar op 13 september

Roverstriatlon is dit jaar op 13 september
 

De zon heeft het water opgewarmd, de messen mogen worden geslepen. Het is tijd voor een fysieke krachtproef: de jaarlijkse roverstriatlon. Een achtste om precies te zijn. 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen, schrijf in!

Zondag 13 september staat met rood omcirkeld op de roverskalender. Het is tijd voor een fysieke krachtproef, de traditionele roverstriatlon. Een achtste om precies te zijn: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Wie durft er een prestatie van formaat neer te zetten? In 2007 vierde Paul Steijger victorie en vorig jaar was Sjaak van der Linde niet te kloppen. Maar of je nu meedoet voor de podiumplaatsen, je vakantiebuik eraf wilt trainen of dat je op je gemakkie de eindstreep wilt halen, het is een feest om mee te doen. Vorig jaar was het in ieder geval reuze gezellig.

Waar is de finishlijn getrokken? Er zal worden gezwommen in de Zevenhuizerplas, vervolgens snel verkleden en hup op de fiets om vier rondjes van vijf kilometer rond De Rotte te sjezen. Hetzelfde rondje zal ook 1 maal gelopen moeten worden. De zon heeft de laatste weken haar best gedaan, het water is dus op temperatuur en het riviertje waar Rotterdam haar naam aan dankt ligt er schitterend bij. Net als voorgaande jaren worden er mountainbikes geregeld om iedereen gelijke kansen te gunnen. Daarom wordt ook een eigen bijdrage gevraagd. Fotografen hangen in het riet voor de mooiste foto’s. Verras ons en schrijf je in door op dit artikel te reageren. Zondag 13 september is de dag dat roversgeschiedenis wordt geschreven, dat de mannen zich scheiden van de jongetjes. Leuk als nieuwe uitdagers zich melden en de helden van vorig jaar opnieuw acte de prĂ©sence geven.

Een groepskiek vlak voor de start vorig jaar.

Gepubliceerd op 06/08/2009
Aangepast op 06/08/2009
Auteur: Roversnest
 
 
Ruud Tompot
12 september 2009 om 13:37:17
Ik zal morgen aan jullie denken vanuit mijn bed en wellicht zet ik een dvd op van een triathlon om even met jullie mee te voelen.
veel succes met alles
ruud passief trialthlon meister
Martin Monster
8 september 2009 om 23:19:52
Gedeelde smart maakt 2x mart, wordt gezelli in de bus...
Martin is een heldennaam, ' I have a dream'
Rob Lenting
4 september 2009 om 22:39:25
Martin, gezellig dat je er weer bij bent. Hulde!
Robbie van den Bos
3 september 2009 om 19:29:26
Martin, je bent een held! het dreigde akelig eenzaam te worden in de bus.
Wim van der Male
3 september 2009 om 13:40:16
dat maakt dan voorlopig 15 mannen van staal:

1 bart govers
2 bastiaan boschker
3 frank knoester
4 gert jan fernhout
5 lenn harrevelt
6 martin klijn
7 martin monster
8 michiel oosterhoff
9 paul steijger
10 rob lenting
11 robbie van den bos
12 rombout wesseling
13 sjaak van der linde
14 sjaak z'n vriend
15 wim van der male

als er nog meer enthousiastelingen zijn...
wees niet verlegen en schrijf je in!
Martin Klijn
3 september 2009 om 12:00:40
Ik kan geen goede reden verzinnen om mee te doen. De deelnemers die ik in de eerste triathlon achter me liet laten het allemaal afweten. Die triathlon was eigenlijk mijn laatste serieuze krachtsinspanning. Vanaf toen heb ik vooral mijn rust genomen. Meedoen betekent voor mij dus een gegarandeerde laatste plaats, net als mijn huidige positie in het Rovers klassement.

Waarom laat dat kleine stemmetje in mijn hoofd mij dan niet met rust? Waarom meld ik me bij deze dan toch aan? Waarom weet ik nu al dat ik maandag 14 september denk:"Waarom?!!"

Hopelijk inspireert dit andere rovers om die zich opgeven voor "de bus"

Tot zondag de 13e

Martin
Robbie van den Bos
31 augustus 2009 om 15:21:49
Het gaat de goed kant op! Ook Frank Knoester laat per mail weten::

"Geachte Rovers,

Vorig jaar oktober heb ik een nieuwe mountainbike gekocht. Exact gelijk aan de mountainbike die gebruikt wordt bij de Roverstriatlon. Sindsdien ben ik aan het trainen.

Mijn vader is mijn zwemcoach. Iedereen kent hem van de roerige tijden bij ZVZ zoetermeer in de jaren 72-76. Hij heeft mij een nieuwe slag aangeleerd die waarschijnlijk na 13 september hetzelfde effect als destijds de klapschaats zal hebben op het triatlon peloton. Het fietsen op dikke banden bevalt mij wel. Ik heb afgelopen jaar vooral gewerkt aan mijn houding op de fiets, bekkenstabiliteit en duurvermogen. Het hardlopen is voor mij nooit een probleem geweest.

Een prima voorbereiding die zijn hoogtepunt afgelopen zaterdag, in een duurtraining van 135 km op de fiets.

Daarna stond 2 weken rust op het programma om voor de traitlon op mijn top te zijn. Uiteindelijk eindigde de laatste training op een parkeerplaats in Schalkhaar, met de conclusie dat ik niet meer kon lopen. Na ziekenhuisbezoek heb ik te horen gekregen dat ik minimaal 2 weken rust moet houden. Een en ander past dus prima in het schema wat ik aanhoud. Kortom: wellicht doe ik mee, op mijn eigen fietsje."
Bastiaan Boschker
31 augustus 2009 om 00:25:07
Als begenadigd hardloper en fervent tourfietser word ik door enkele rovers al enige jaren als een outsider voor de roverstriathlon gezien. En waarom ook niet eigenlijk. Ok, zwemmen kan ik niet, maar na een uurtje watertrappelen moet ik mijn achterstand bij het fietsen kunnen consolideren om bij het afsluitende looponderdeel na een gedenkwaardige inhaalrace toch in de buurt van het podium te kunnen geraken.

Dit jaar zou mijn debuut kunnen worden, echter door blessures al maanden niet meer serieus hardgelopen. Het onderdeel waarin ik moet gaan excelleren om het verschil te maken. Vorige week een stukje van 5 km getraind. Het viel tegen. Met goed fatsoen kon je dit niet meer dan joggen noemen, terwijl ik normaliter als een gezelle over het asfalt zweef. Erger nog, de volgende dag direct weer last van mij blessures.

Na ampele overweging afgelopen weekend toch besloten mij aan te melden. Dus bij deze! Het zal niet voor de overwinning zijn, maar het lijkt mij goed om sfeer te proeven bij dit unieke evenement. Ervaring opdoen en parcours kennis verzamelen om na een uitgestippeld trainingsplan volgend jaar om de podiumplaatsen mee te kunnen doen. Uiteraard wil ik mijn coach Aad ook niet teleurstellen!
Aad van den Bos
29 augustus 2009 om 14:55:59
Kom op heren Rovers jullie zijn toch geen WATJES laat eens zien wat echte ROVERS zijn, met mee te doen verkrijg je tot het einde der tijden roem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laat de beste tijdwaarnemer en de scheids niet in de steek.
Jeroen Kloet
24 augustus 2009 om 23:22:16
Beste rovers....
Gezien de directe benadering jegens mijn persoon van dhr R.Lenting voel ik mij bij deze geroepen één en ander uit te leggen rondom mijn afwezigheid dit jaar bij de Rovers triathlon.

Laat ik voorop stellen dat ik het initiatief rondom deze hele opzet enorm toejuich. Ik had graag meegedaan en mezelf laten kronen tot the new champ !
Echter....sedert enige jaren kampt deze jongeman met een hardnekkige enkelblessure die de plaatselijke orthopaed in Tilburg heeft omgedoopt tot een 'chronische aandoening aan de linker enkelbanden veroorzaakt door chronische overbelasting van het gewricht. '
De uiteindelijke conclusie was hard en een klap in het gezicht : "Heer Kloet, u mag zeker nog sporten op geleide van de pijn. Uw carriére als topsporter is echter voorbij . Er is geen remedie voor deze kwaal, u zult moeten leren leven met deze beperking ! '
Weg voetbalcarrière en weg titel aspiraties bij de triathlon, het leven kan onrechtvaardig zijn !!!

Hopende op jullie begrip in deze zal ik jullie in gedachten aanmoedigen en houd ik mij de komende jaren vooral bezig met andere belangrijke zaken in het leven zoals het winnen van de Glazen Bol. Ook leuk !
Rob Lenting
24 augustus 2009 om 16:16:30
Sjaak en kornuiten, ik moet leren mijn grote mond te houden. Het trainingsschema heb ik vanaf dag 1 niet kunnen volgen. Het zal dus weer ploeteren worden, het is niet anders.

Maar daar gaat het uiteindelijk toch ook om? De finish halen, op een zo goed mogelijke manier. Het deelnemersveld begint lekker te groeien. Uiteraard zijn onze toppers Sjaak van der Linde, Paul Steijger, Wim van der Male en Rombout Wesseling van de partij. Ook Robbie van den Bos, Ilja Flem en Martin Monster staan zondag 13 september ook in zwembroek aan de startlijn, maakt zeven. Via de mail kreeg het roversnest te lezen dat Gert Jan Fernhout de hele winter heeft door getraind en er daarom uiteraard ook weer bij is. Acht.

Er zijn ook drie debutanten. Bart Govers meldde zich als een van de eerste. Leuk! Het heeft wat startgeld gekost, maar glazenbolwinnaar 2009 Michiel Oosterhoff staat ook op de startlijst. Hij heeft beloofd laatste te zullen worden. Hopelijk draagt hij de gele trui als gewezen opperrover. Derde debutant is Lenn Harrevelt. Geen pelotonvulling zoals de meeste maar een echte sportman. Podiumplaats?

Er is nog plaats genoeg in de zandbak. Waar blijft de inschrijving van Bas Boschker? Van Patrick Hack? Van Jeroen Kloet? Van Peter Jan de Weerd?
Ilja Flem
20 augustus 2009 om 17:46:22
Ben er uiteraard ook weer bij ..... en klap mijn handen stuk voor iedere rover die voorbij raast. Vooral voor Bart, want die ging gewoon iedere dag met de auto naar zijn werk, terwijl hij op slechts 3 minuten fietsen afstand woonde. Dat moet ik zien....Yo Bart, Go Bart!
Martin Monster
12 augustus 2009 om 23:10:22
Na mijn uitvallen van vorig jaar is voltooien al dikke winst, dus ga ik ervoor.
Wel ff zorgen dat er geen busjes op het parcour verschijnen want dat heeft
nogal aantrekkingskracht op mijn fietsgebeuren de laatste tijd...
Als ik lowlands overleef ben ik erbij!!!
Enne Karsten mocht je horloge knellen en je krijgt wroeging, dan mag jij het
laatste onderdeel van mij doen.....
Tot de 13e, geen bijgeloof
Robbie van den Bos
12 augustus 2009 om 14:52:42
Gelukkig! Er is nog iemand die zich geen illusies maakt, voor wie de eindtijd totaal oninteressant is maar van al die vrolijke Roversgezichten om zich heen en Roversvrouwen en Roverskinderen langs de lijn genoeg energie krijgt om vrolijk in het water te badderen, op de pedalen brugje op/brugje af en na de laatste meters lopen onder luid applaus met een vette grijns naar het sportdrankje grijpt.

Ik doe mee.
Michiel Oosterhoff
12 augustus 2009 om 14:20:41
Geachte Heren,

ik voel mij natuurlijk geheel niet onder druk gezet door mijn roversvrindjes om mee te doen met dat malle sportieve gedoe aan de oevers van de rotte. Maar de gedachte dat ik niet kan mee klagen over de pijntjes, het verrassend koude water, of de niet deelnemende rovers doet mij besluiten om mij ook aan te melden. Ik zal genieten van de serieuze rek en strekoefeningen van de athletische rovers. Sportiviteit als zingeving op de zondagochtend, gevecht tegen de fysieke aftakeling van het bestaan. Mocht het een troost zijn voor diegenen die twijfelen om mee te doen, jij zult niet als laatste eindigen. Laat de ferme taal die op de site staat over nieuwe wereldrecords langs de rotte links liggen en stel je voor dat het een gezellige dag is, en je terwijl je langs de hollandse molens fietst stiekem een roerdomp tussen het riet zult spotten.
Aad van den Bos
10 augustus 2009 om 23:21:51
Een heel goed plan!!!!!!!!!!!!!!!.
Een betere is er niet!!!!!!!!!!!!!.
Rombout Wesseling
10 augustus 2009 om 21:12:22
Vorig jaar net geen podiumplaats, wellicht lukt het dit jaar wel !
tot de 13-de september.
Paul Steijger
10 augustus 2009 om 10:45:00
's kijken of ik dit jaar opnieuw het podium kan betreden... Sjaak heeft zich al weer als underdog gepresenteerd, net als vorig jaar. Maar hij blijft voor mij de te kloppen man. Tenzij één van de (nieuwe) jonge honden de ballen heeft om zich met de (oude) mannen te meten. Of blijft het toch weer de patatgeneratie... Ik kijk er iig naar uit, het is altijd een leuke dag waarbij naast de sportieve hoogstandjes de gezelligheid centraal staat!
Sjaak van der Linde
7 augustus 2009 om 15:36:05
ook ik ben er graag bij. Kben benieuwd of Rob de hoge verwachtingen nu wel kan waarmaken, het zij Rob natuurlijk erg gegund! Ik verwacht i.e.g. langzamer te zijn dan vorig jaar na een knieblessure die mij het 1e halfjaar teisterde... ik zal er echter alles aan doen mijn 'abonnement' op het podium te verlengen. Boven alles is het een erg leuk evenement en ik hoop dat er weer vele rovers zijn die naast de passieve beoefening v.d. sport ook zichzelf weer eens in beweging brengen...

Ik zou het ook erg leuk vinden als we volgend jaar een roversvraag toevoegen over onze eigen triatlon, of waarom kan dat dit jaar al niet? Tot de 13e september, ik kijk ernaar uit!
Bart Govers
6 augustus 2009 om 18:42:01
Heb van Ilja begrepen, dat het erg leuk is. Bij deze meld ik mij dus aan voor de triatlon.

Groet Bart
Rob Lenting
6 augustus 2009 om 17:29:59
Droom regelmatig over handen in de lucht. Een gebalde vuist, een lach en over het vragende gezicht van Sjaak. 'Hoe kan dat nou?' zie ik hem denken.

De training start morgen. Trainen met een paar is leuker, dus wie wil er graag tweede worden? Ik denk aan twee keer in de week zwemmen en twee keer in de week een rondje rond de kralingse plas...
Wim van der Male
6 augustus 2009 om 12:44:29
van der male is present!
Karsten van der Kraaij
6 augustus 2009 om 11:54:29
Zal ik maar gewoon weer de tijd waarnemen?