Schrijf je in voor de 1000 Rovers Highland Games 2013

Schrijf je in voor de 1000 Rovers Highland Games 2013
 

Rovers, trek uw agenda’s. Rover Jeroen Kloet nodigt u uit om deel te nemen aan de derde editie van de 1000 Rovers Higland Games op zondag 15 september 2013 in Tilburg. Het gaat weer donderen. Schrijf je snel in!

Rovers, trek uw agenda’s. Zondag 15 september 2013 gaat het weer donderen in Tilburg. Na twee succesvolle eerdere edities waar Jeroen Kloet twee maal met succes in eigen huis de titel wist binnen te halen, liggen de Drijflanen er weer klaar voor: De 1000 rovers highland games 2013 staan voor de deur. Het concept moge inmiddels duidelijk zijn. Naar het voorbeeld van de originele Highland games, opgericht door Sir Walter Scott, worden door de deelnemers op meerdere onderdelen krachtproeven afgelegd in een ruw, bosrijk gebied nabij het huis van Rover Kloet in Tilburg. Nadien volgt een gezellig samenzijn bij mangerie het Wandelbos alwaar een laatste ultieme krachtproef zal worden afgelegd. De innerlijke mens zal daarna zeker aan zijn trekken komen bij het lopend buffet dat geserveerd zal worden. Aan goed Brabants bier zal het zeker ook niet ontbreken. Waar het uiteindelijk allemaal om te doen is moge ook helder zijn: Wie mag zich kronen tot de nieuwe koning der Highlanders, wie wordt Highlandrover 2013? Een zestal krachtproeven zijn ontwikkeld om de mannen van de jongens te onderscheiden.

1. Zeeuws basaltblokwerpen. Twee pogingen voor ieder rover om een eeuwenoude steen uit de Oosterschelde zo ver mogelijk weg te werpen. Kracht en techniek ontmoeten elkaar hier. 2. Fiat cinquecento duwen. Duw zo snel mogelijk deze bolide met Brabantse schone aan boord over een afgezet parcours van 50 hele meters. Brute kracht is hier het devies. 3. Boomstam slepen en kabouter dragen. Dwars door het mulle zand en door ongerepte natuur dient een boomstam zo snel mogelijk over een parcours gesleept te worden. Onderweg dient er ook nog even een heuse kabouter de helling op en af gedragen te worden. Verzuring op zeker in de bovenbenen bij dit onderdeel. 4. Zandzak over de balk werpen. Hoger en hoger gaat de balk totdat de zwaartekracht het wint van souplesse en kracht. Een onderdeel voor rovers met gevoel voor timing. 5. Sumo worstelen. Werp of duw je tegenstander uit de ring voordat hij jou te grazen neemt. 6. Laterale lift. Twee gelijkwaardige gewichten worden zijwaarts geheven tot een hoek van 90 graden, en stilstaan maar. Hoe lang houd je dit vol? Iedere seconde telt. Wie daarna ook nog een bierglas kan heffen naar de mond is een ware held. Schrijf je in en laat je verrassen door deze krachtmetingen met mederovers tegen de achtergrond van echte Brabantse gezelligheid. Schrijf je in via het forum. Deadline zaterdag 7 september in verband met de reserveringskosten.

Gepubliceerd op 25/07/2013
Aangepast op 25/07/2013
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
12 september 2013 om 18:12:39
Aanstaande zondag worden voor de derde keer de Rovers Highland Games georganiseerd. We verzamelen tussen 13 en 14 uur ergens in Brabant.

Alex Kroon, Wim van der Male, Ilja Flem, Bart van Pruissen, Martin Delsman, Chris Ecker, Martin Monster, Machiel Smit, Rombout Wesseling, Robbie van den Bos en Rob Lenting hebben inmiddels toegezegd.

11 rovers gaan in ieder geval lol beleven, zoveel is zeker, maar er is ruimte voor meer avonturiers. Kom op rovers! Doe eens gek en schrijf je in, het kan nog makkelijk. De officiele aftrap van het nieuwe seizoen, dat wil je toch niet missen?

En geen vrees: een steentje gooien, een auto duwen, een boomstam slepen of een zandzak werpen, dat lukte onze spillebeen Van der Male vorige edities zelfs. Met gemak!

En het belooft mooi weer te worden, dus picknickkleed, stokbrood en fles wijn mee! Het hele gezin is trouwens welkom. We maken er een gezellige boel van.

PS: de rovers die zich hebben opgegeven, we verwachten jullie en meer info volgt zo snel mogelijk!

Tot zondag!
Duncan van Soest
11 september 2013 om 12:08:41
Sorry sorry Jongens

Max en ik komen toch niet ...
Max Kipp
8 september 2013 om 22:35:28
Kom net als verleden jaar de rovers aanmoedigen.
Rombout Wesseling
31 augustus 2013 om 23:07:01
Ben erbij !
Gr. Rombout
Bastiaan Boschker
31 augustus 2013 om 00:18:25
Ik ben de Gerrie Kneteman Classic aan het fietsen en zal er dit jaar dus niet bij zijn op de highlandvelden. Veel plezier!
Rombout Wesseling
25 augustus 2013 om 12:44:42
Ik laat voor de 31-ste weten of ik kan. gr. Rombout
Alex Kroon
6 augustus 2013 om 16:43:53
Zonder te lezen, heb ik op facebook op ok gedrukt. Nu zullen de arm en been spieren de komende weken getraind moeten gaan worden. Tot de 15e dan.
Jeroen Kloet
25 juli 2013 om 19:52:45
En ja hoor. De eerste aanmeldingen zijn al binnen via Facebook.
Duncan van Soest, Martin Delsman en good old Wim van der Male zijn van de partij voor de derde Highlandgames editie. Leuk mannen. Heb er zin in.
Wie volgt ?