Snelle en voetballende rovers

Snelle en voetballende rovers
 

Er is meer in het leven dan de Glazen Bol. Niet veel meer, maar toch, naast de absolute hoofdprijs stralen verschillende nevenklassementen. Aanstaand weekeinde kunnen er punten worden gepakt voor de titels Voetbal- en Snelheidsrover…

Er is meer in het leven dan de Glazen Bol. Niet veel meer, maar toch, naast de absolute hoofdprijs stralen verschillende nevenklassementen. Op het feest begin september wordt buiten de top3 nog een aantal rovers gefeliciteerd. Zo krijgt de rover met de meeste goede voorspellingen een hoed en 250 euro. De Hoed is een klassement zonder rekening te houden met onze unieke puntentelling, gewoon voor ieder goede voorspelling 1 punt. Robbie van den Bos riep ooit in een jolige bui in de vroege lentezon op een fiets ergens in Kralingen: “Het winnen van de hoed is alsof je bij een potje voetbal mag scoren met je handen, niet zo moeilijk dus.” Toch is het een mooie hoed en hij wordt voor slechts een enkele rover apart gehouden. Naast de Glazen Bol en de Hoed zijn er dit seizoen ook prijzen voor de Voetbalrover en de Snelheidsrover. Aanstaand weekeinde kunnen er punten worden gepakt in de strijd om beide titels. Om te beginnen is de winnaar van de Champions League, vorig jaar september al gevraagd, een punt waard. Als zaterdag Manchester United wint, dan kunnen 7 rovers 1 Voetbalpunt en 2,9 Glazen Bol-punten bijschrijven, tenminste 20 andere rovers hopen dat FC Barcelona wint.

De vier door de Glazen Bol gevolgde Europese voetbalcompetities zijn afgelopen weekend afgerond. Er is een tussenstand. Vier rovers hebben tot nu toe twee voetbalvragen goed voorspeld. Sinclair Bischop staat er van het kwartet het beste voor. Hij heeft namelijk de meeste ‘Glazen Bol-punten’ behaald over de gestelde voetbalvragen, scherprechter bij gelijk eindigen. Veel zegt dat natuurlijk niet, want Gommert Leune en Robbie van den Bos staan dichtbij en hebben ook 2 punten. Beide rovers zijn bij winst voor Barcelona verzekerd van een derde punt. Bovendien volgen er over de finale zelf nog vier vragen en daarmee voor de rest van het roverspeloton vier kansen op een punt. De strijd om de Voetbalrover zal eind juli worden beslist in ArgentiniĆ«. De Copa America zet het land in vuur en vlam. De kampioen van Zuid-Amerika is een punt waard met mogelijk een punt bonus wanneer nummers 2 en 3 ook juist zijn voorspeld. Welke rover volgt Bastiaan Boscker op die vorig jaar de basis van zijn titel legde tijdens de Champions League finale? De prijs? Twee kaartjes voor een mooie voetbalwedstrijd naar keuze.

De Snelheidsrover krijgt ook aandacht aankomend weekend. Op zondag 29 mei vliegen de Indycars over het ovale circuit van Indianapolis. De winnaar van de Indy500 en de eerste coureur die uitvalt zijn ieder een punt waard voor het dit seizoen debuterende schaduwklassement. Duncan van Soest, Kees Boshuijer en Ralph Bouwman leiden momenteel gedrieĆ«n de dans om de titel Snelheidsrover met 2 punten. Sebastian Vettel won de GP do Brasil en Marc Coma was de snelste motorrijder in Dakar. Het drietal had beide antwoorden goed voorspeld. De strijd om de Snelheidsrover wordt begin juni beslist tijdens ‘Les 24 Heures du Mans’, de legendarische autorace die dit jaar voor het eerst op de roverskalender staat. Het is wederom een bonusvraag, dus ook 2 punten te verdienen voor het nieuwe snelle nevenklassement. De prijs? Gratis met een vriend naar de kartbaan. Wellicht is in het najaar een handvol betalende rovers te porren voor een rondje in de skelter. Komende zondag kan de achtervolging worden ingezet, er is nog niets beslist, er zijn punten te verdienen voor twee aardige schaduwprijsjes.

Gepubliceerd op 23/05/2011
Aangepast op 23/05/2011
Auteur: Roversnest
 
 
Rob Lenting
5 juni 2011 om 14:57:07
Met nog 1 voetbalvraag met bonus te gaan, de Copa Amerika, zijn er dus nog 2 punten te verdienen in de strijd om de voetbalrover. Wie wint twee kaartjes voor een voetbalwedstrijd naar keuze?

De stand na de CL-finale:

1. Patrick Hack 3 punten (11,7 glazenbolvoetbalpunten)
2. Gommert Leune 3 - (7,9)
3. Robbie van den Bos 3 - (7,2)
4. Aad van den Bos 3 - (5,8)
5. Sinclair Bischop 2 (10,7)
6. Ilja Flem 2 (8,1)
7. Kees Boshuijer 2 (8,0)
8. Mario Mansveld 2 (7,7)

In de strijd om de titel Snelheidsrover zal het winnende trio in de 24 heures du Mans beslissend zijn. Ook hier een bonus vraag: wie wint en hoeveel rondes rijdt het winnende team?

De stand na Indy500:

1. Hans Bakhuis en Eddy Appeldoorn 2 punten (6,8 glazenbolsnelheidsroverpunten)
3. Duncan van Soest, Kees Boshuijer en Ralph Bouwman 2 (2,9)